glumiti ravnodusnost

Julian_Duranona:
Ravnodusnost? Nemam problema sa tim...
Sedeo sam mirno u basti kafica (sto je manje bitno)... Gledam okolo i BUM... vidim moju bivsu (valjda) hm, recimo seks partnerku... I bas BUM, vidim kako se sledila, preznojava potom, gubi... Strasno, hoce da ode, a neki poznanik je zadrzava i prica li prica... Mislim da se osecala kao gola... Verujem da je bila uzasno ljuta na sebe...
A meni svejedno...

...Звали су га ''Ледени''!:wink:

Uh što volim da sam totalna neznalica kad je ova tema u pitanju....

Bolji je stav , pokaži svoj stav, i ako ti već smeta što nije ispoljen, nametni ga....a ne kuliraj, bolje izgleda za foto album ili za ostale pozere....

Baš me zanima da li ste svesni koliko pozerskog ima u "kuliranju".
Bez obzira koji je oblik kuliranja u pitanju....
I licemernog.
I kukavičkog.
I nepoštovanja sebe.
I nepoštovanja života.....

I da li je snobizam u pitanju.
Ili je gordost u pitanju.
Ili je jed u pitanju....

Eh, prvo kazes da si neznalica, a onda napises sve u stihu... Ne ljutis se da na tvoju pesmicu dodam stihove grupe Colonia? Nekako mi se nastavljaju... mislim, povezao sam jed - led. A imaju i slican ritam... taj, sa nabrajanjem. Evo, vidi:

I licemernog.
I kukavičkog.
I nepoštovanja sebe.
I nepoštovanja života.....

I da li je snobizam u pitanju.
Ili je gordost u pitanju.
Ili je jed u pitanju....

..ti si vatra i led,
ti si suze i smijeh
s tobom ljubav nije grijeh
u paklu mog sna,
samo korak do dna
bila sam, nebo zna

skini mi sve, davne okove
u mirisu tvoje postelje
pelin i med, suze i smijeh
ti si vatra i ti si led...

Čista lično obojena percepcija ostalih ljudi, ili u prevodu , tumačenje svih pojava oko pojedinca kroz lično emotivno , estetsko , moralno , kontekstualno vredno.....

Nisam ja kriv što se meša čvrstina stavova i egocentrizam, mirnije gledanje zbog poznatog se meša sa razočaranošću, bezosećajnost se meša sa tolerantnim prihvatanjem...

Nije ni čudo što ne smem da opušteno pohvalim i udelim kompliment devojci, ako je kraće poznajem , jer odmah se postavi pitanje otkud tako jasna predstava o inače "teško otkrivljivoj sitnici".

Proleće je sve se sme......(ubedjujem ravnodušno sebe)

ariela:
da li ste ponekad u situaciji da glumite ravnodusnost pored osobe koja vam se svidja, prosto secete vene za njom, ali iz nekog razloga bi pre umrli nego to pokazali...desava se da cujem i to da je neko za nekom zenskom nacisto "odlepio" a nijednim gestom to nije pokazao..iz ponosa inata ili iz nekog straha sta li...Cak mislim da se to desava cesce muskarcima koji su dosta toga prosli, opekli se i povukli u sebe nego mladjima...Ili to mozda cure sebe tese...ma puko je nacisto al nema petlju da pokaze...Moze li se odglumeti ravnodusnost?
Iskusnom "oku" nece nista promaci....pitanje je samo da li i koliko umemo dobro da "gledamo"...
Inace, najgore je biti ravnodusan...+ to i glumiti..bezveze....:|

mackica ns:
Još kad bi GLUMLJENJE ravnodušnosti i stvarna SAMOKONTROLA bilo isto:?

Ne znam da li mogu da odglumim, možda bih i mogla, ali mene to jako mrzi. I ne vidim svrhu; ja volim sve da istresem pa kud-puklo-da-puklo. Nema šanse da bih 'sekla vene' za nekim a pravila se kao da ne postoji; borim se za onoga koga želim, ili barem hoću da znam na čemu sam. Da ne gubim vreme bezveze... mislim da je to zato što sam jako nestrpljiva; ne mogu ja da čekam ne-znam-koliko i da nagađam hoće li on ili neće.

SAMOKONTROLA I GLUMLJENJE RAVNODUSNOSTI SU SLICNE STVARI.
Samokontrola neravnodusnosti za koju znas da je losa.
Kao kada znas da ne smes da ispustis prekokeanski brod iz ruke da se ne bi razbio.
Kapiras ?

U svakom slucaju,muskarci su po tom pitanju malo empaticniji-oni brinu za osecanja drugih.To se mozda moze podvesti pod osetljivost.
Dok su zene gledaju samo svoj interes.Bitno je samo sta one osecaju,njihova osecanja su sveta.Zene nece voleti muskarca samo zato sto on nju voli.I to je u redu.
Ali jos zene i principu preziru muskarce za koje znaju da nesto osecaju prema njima,
ali one prema njima ne.Zenama se zapravo svidjaju oni koji su prema njima ravnodusni
(zabranjeno voce).Naravno nije uvek tako,al generalno savremen muskarac cesto mora biti
ravnodusan,da bi izbegao pogresne stavove uvrnute zenske psihologije.

Jedna zena nikada ne bi prihvatila da spava sa muskarcem koji bi koji prisao i rakao da
mu se ona svidja.
Ali obrnuto je kod 50% i vise lako ostvarljivo.
Nazalost.

Ево ја!

Мени ово звучи само као одбрана од евентуалног повређивања.

Исту причу ћеш чути и од многих жена (па и овде на Форуму):'' Мушкарцима не треба показати осећања јер ће онда да те газе! Што си суровија према њима, то боље, јешће ти из руке!''

Тужно. И једно и друго.

Hellen:
Ево ја!

Исту причу ћеш чути и од многих жена (па и овде на Форуму):'' Мушкарцима не треба показати осећања јер ће онда да те газе! Што си суровија према њима, то боље, јешће ти из руке!''

Тужно. И једно и друго.

Volim te, udaj se za mene.
hoces li ?

Treba pokazati osecanja ali posle nekog vremena,kada obe strane imaju ta osecanja.
Mislim da sam bio jasan u prethodnim postovima.

Ti mislis da uvek treba pokazivati osecanja ?

Dok su zene gledaju samo svoj interes.Bitno je samo sta one osecaju,njihova osecanja su sveta.Zene nece voleti muskarca samo zato sto on nju voli.I to je u redu.
Ali jos zene i principu preziru muskarce za koje znaju da nesto osecaju prema njima,
ali one prema njima ne.Zenama se zapravo svidjaju oni koji su prema njima ravnodusni
(zabranjeno voce).Naravno nije uvek tako,al generalno savremen muskarac cesto mora biti
ravnodusan,da bi izbegao pogresne stavove uvrnute zenske psihologije.

Ја само одговарам на овај пост сазнањем да је такав став (само обрнуто-о мушкарцима )присутан и код жена!
Ништа друго.

Уопште нисам писала о томе како ја гледам на показивање осећања.

Tuzni_patak:
Ja mislim da uopšte nije isto kuliranje i samokontrola, baš kao što nije isto kad se nerviraš i jedva smiruješ zbog nečega i sa druge strane kada od starta prihvatiš situaciju i reaguješ maksimalno dobro.....

Da ovo mu dodje kao mudrost,ali pre nego sto automatizujes to stanje i dok vezbas to je samokontrola.Ali nije to toliko bitno.
Sve zavisi kako definises samokontrolu.
Ja to shvatam kao kontrolisanje spontanih reagovanja za koja znas da su losa.

Spontanost je dobra osobina,ali ipak ne treba biti razmetljiv sa osecanjima.

Hellen:
Ја само одговарам на овај пост сазнањем да је такав став (само обрнуто-о мушкарцима )присутан и код жена!
Ништа друго.

Nismo mi dovoljno precizni.
Idealne osobe mogu biti spontane,ali retko ko je idealna osoba.
Pa bio muskarac ili zena.
Mada su zene ipak malo idealnije od muskaraca.
Zbog toga se mora glumeti- pomalo.

Hellen:
Ништа друго.

Nismo mi dovoljno precizni.
Idealne osobe mogu biti spontane,ali retko ko je idealna osoba.
Pa bio muskarac ili zena.
Mada su zene ipak malo idealnije od muskaraca.
Zbog toga se mora glumeti- pomalo.

Pa kako ti gledas na pokazivanje osecanja.

maksvel:
Da ovo mu dodje kao mudrost,ali pre nego sto automatizujes to stanje i dok vezbas to je samokontrola.Ali nije to toliko bitno.

Dok razmišljaš o svojim postupcima to je samokontrola , a ako razmišljaš o uzrocima situacije to je prihvatanje situacije....

ariela:
da li ste ponekad u situaciji da glumite ravnodusnost pored osobe koja vam se svidja, prosto secete vene za njom, ali iz nekog razloga bi pre umrli nego to pokazali...desava se da cujem i to da je neko za nekom zenskom nacisto "odlepio" a nijednim gestom to nije pokazao..iz ponosa inata ili iz nekog straha sta li...Cak mislim da se to desava cesce muskarcima koji su dosta toga prosli, opekli se i povukli u sebe nego mladjima...Ili to mozda cure sebe tese...ma puko je nacisto al nema petlju da pokaze...Moze li se odglumeti ravnodusnost?
Sve se moze odglumiti .... orgazam .... mrznja .... patnja .... samo ako je neko dovoljno izverziran....
al sve je to glupo zivi se samo jednom i zivot je prilicno tezak , nekom manje a nekom vise i zato treba biti otvoren sa onima do kojih nam je stalo i koristiti svaku priliku koju nam zivot pruza ... dobro ne svaku i ne za sve sto naidje , ali kad se covek uveri da je neko do koga mu je stalo ispravna osoba ... nikako nebi trebalo da se okleva .... ja to znam mada ne primenjujem uvek .... nekad kad osetim da nije pravi cas ili kad je to devojka koja je u vezi sa nekim meni bitnim prijateljem ili nebitnim mada kad su prijatelji u pitanju devoje makar i bivse mojih dobroh drugova su zabranjeno voce za mene pa kako bi bilo da je vodim kod njenog bivseg u zezanje ... nikada tu nebi bilo sve u redu i moralo bi da se prijateljstvo zavrsi zbog toga sto bi neko nesto sumljao pokusavao ili nesto trece ...

Hellen:
Ево ја!

Тужно. И једно и друго.
Da i ja sam to cuo toliko puta , a to je takva glupost .... samo bi me oterala od sebe pa bi se posle kajala.... nemam snimljeno priznanje ali priznanje postoji.... :roll:

maksvel:

TEBE cemo ZA PRECEDNIKA !

Back