Glumica Vesna Pećanac sada je korisnica narodne kuhinje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni samo malo ovde Voja Brajovic nije jasan....tacno je da to treba da resava lokalna samouprava ili neki drugi zvanicni organ, ali posto imaju i udruzenje glumaca za pomoc u ovakvim situacijama, zar ne bi mogao jednostavno da objavi broj racuna da se uplati ne bi li se smesta nesto ucinilo i pomoglo, dok ne reaguje drzava?

Sta je to tesko?
Da,dokle doslo,da osoba koju svi znaju po glumi dodje do ovog

Srpska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama. Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki deo karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Ipak, poznatu glumicu život nije mazio. Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, a sada su se na Tviteru pojavile fotografije Vesne iz narodne kuhinje, sa tužnim izrazom lica i maramom na glavi.

Inače, glumica je svojevremeno opisala kroz kakav je pakao prolazila.
- U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život - ispričala je Vesna jednom prilikom.

Nakon smrti supruga, pojavile su se informacije da je glumicu zlostavljao sin, te da je iz porodičnog doma pobegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici. Međutim, Vesna o tome nikada nije želela da govori, već je u tišini nosila svoju muku.
https://direktno.rs/zabava/poznati/391942/vesna-pecanac-glumica-narodna-kuhinja-siromastvo.html

Pogledajte prilog 1082628Pogledajte prilog 1082629
a tom kruz dobija 200 miliona dolara od CIA za filmovi koji propagiraju americku superiornost i dominaciju u svetu.
Kada bi i Srbija bila drzava u kojoj je sve podredjeno nekolicini multimilijardera onda bi i Vesna zaradjivala basnoslovne sume na promociji srpske dominacije kroz filmove, bar na balkanu,...........OVAKO, PARA IMA SAMO ZA SLOBODU MIJAILOVIC-CETKOVIC..............I OSTALU CRNOGORSKU BAGRU.

a tom kruz dobija 200 miliona dolara od CIA za filmovi koji propagiraju americku superiornost i dominaciju u svetu.
Kada bi i Srbija bila drzava u kojoj je sve podredjeno nekolicini multimilijardera onda bi i Vesna zaradjivala basnoslovne sume na promociji srpske dominacije kroz filmove, bar na balkanu,...........OVAKO, PARA IMA SAMO ZA SLOBODU MIJAILOVIC-CETKOVIC..............I OSTALU CRNOGORSKU BAGRU.
Bar starost da joj se uljepsa.

Nema to ponekad veze sa glumom, to su licne sudbine, ali utoliko padaju uocljvije kad se radi o poznatima i kad se zna kakav skart od poznatih licnosti zivi u udobnosti a neko nema ni za osnovno.

Pa nije zasluzila.
Kazu neki pomazu

Screenshot_2022-01-12-14-46-28-1.png

Screenshot_2022-01-12-14-45-57-1.png

Pa dobro, treba i da nasteve s tim, ali ako imaju problema a imaju sigurno zbog korone, treba da objave racun, pa na kraju neka ide veci procenat njoj, a manji svim ostalim glumcima koji su se nasli u slicnom, nezavidnom polozaju.
Kazu da imaju zbog korone

Vidjela sam da su umrli ovi glumci iz Dzekne,ona je medju zivima.Ja sam tu seriju volila.Bila sam dijete,ali sam pratila.

Kazu da imaju zbog korone

Vidjela sam da su umrli ovi glumci iz Dzekne,ona je medju zivima.Ja sam tu seriju volila.Bila sam dijete,ali sam pratila.
Pa normalno da imaju zbog korone, svi smo u istom skripcu ali oni mozda i najvise ili medju onima koji najvise ispastaju, a nisu zasluzili, kulturni su radnici i dobri glumci.

P.S. Nisam gledala tu seriju, ali svejedno...

Mnogima nije bilo jasno kako je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

O toj temi sada se oglasio i njen sin Petar Nikolić, koji je otkrio da li su ga potresli naslovi koje je čitao o svojoj majci, kao i fotografije iz Narodne kuhinje.

"Nisam bio naročito potresen, kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama. Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari?", upitao je Nikolić i intervjuu za Blic.

Kada je javnost nedavno saznala za tešku situaciju Vesne Pećanac, mnoge kolege glumci iz Srbije, ali i iz Crne Gore, javili su se da joj pomognu. Međutim, Petar Nikolić kaže da, koliko zna, još uvek niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše.

"Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac", zaključio je Petar.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=31&nav_id=2097787

Mnogima nije bilo jasno kako je supruga kultnog reditelja Živka Nikolića, koja je tokom karijere ostvarila brojne uloge u najznačajnijim filmovima jugoslovenske kinematografije, došla u situaciju da se hrani u humanitarnoj menzi.

O toj temi sada se oglasio i njen sin Petar Nikolić, koji je otkrio da li su ga potresli naslovi koje je čitao o svojoj majci, kao i fotografije iz Narodne kuhinje.

"Nisam bio naročito potresen, kako su neki mediji to prikazivali, jer to traje godinama. Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari?", upitao je Nikolić i intervjuu za Blic.

Kada je javnost nedavno saznala za tešku situaciju Vesne Pećanac, mnoge kolege glumci iz Srbije, ali i iz Crne Gore, javili su se da joj pomognu. Međutim, Petar Nikolić kaže da, koliko zna, još uvek niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše.

"Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac", zaključio je Petar.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=31&nav_id=2097787
Neka joj neko plati dug.Iz postovanja,ko je bila,sta je bila.Da pocne zivjet bez pritiska pod starost.Sta je 15.000 eura?

Back