Glumica Vesna Pećanac sada je korisnica narodne kuhinje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Srpska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama. Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki deo karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Ipak, poznatu glumicu život nije mazio. Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, a sada su se na Tviteru pojavile fotografije Vesne iz narodne kuhinje, sa tužnim izrazom lica i maramom na glavi.

Inače, glumica je svojevremeno opisala kroz kakav je pakao prolazila.
- U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život - ispričala je Vesna jednom prilikom.

Nakon smrti supruga, pojavile su se informacije da je glumicu zlostavljao sin, te da je iz porodičnog doma pobegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici. Međutim, Vesna o tome nikada nije želela da govori, već je u tišini nosila svoju muku.
https://direktno.rs/zabava/poznati/391942/vesna-pecanac-glumica-narodna-kuhinja-siromastvo.html

FInDDxHWUAAU4NN.jpg
1312089_screenshot-30_ls-s.jpg

Ona je i zaradila, ali prima svega 7000.

Mogli bi glumci da osnuju neki manji, privatan fond za nju u koji bismo uplacivali svi, koliko mozemo, ako nista drugo makar zbog muza koji je bio velikan rezije, ali kao i uvek, takvima nikad "hvala", zaborave se.

Како само 7 000?

А остало су јој кредити?

Socijalna pomoc je 7 000.

Minimalna penzija je 16-17 000.

A ako je njena mala -16-17 000, mogla je od muza, koji je umro, da uzme porodicnu.
Mogao je svako svasta, ali kad nije znaci nije moglo, i nije se desilo.

Ne treba ulaziti u razloge, treba pomoci a ako se ne zeli pomoci uvek ce se naci neki manje ili vise opravdani razlog.

Na kraju, neko joj je vec pomogao i to je dobro, samo mozda ipak treba jos, da zivi kako tako dostojnim zivotom, i to nenametljivo pomoci.

Mogao je svako svasta, ali kad nije znaci nije moglo, i nije se desilo.

Ne treba ulaziti u razloge, treba pomoci a ako se ne zeli pomoci uvek ce se naci neki manje ili vise opravdani razlog.
Помоћи ћемо свим људима који су сиромашни, или само онима који су некада били популарни, па се они виде, а огроман број сиромашних се не види, јер никада нису били популарни?

Помоћи ћемо свим људима који су сиромашни, или само онима који су некада били популарни, па се они виде, а огроман број сиромашних се не види, јер никада нису били популарни?
Svima. S tim sto, dok je nekih zakona (kao npr o izvrsiteljima), svi smo manje ili vise u riziku od slicnog zivota ili na samoj granici.

Svima. S tim sto, dok je nekih zakona (kao npr o izvrsiteljima), svi smo manje ili vise u riziku od slicnog zivota ili na samoj granici.

А како да натерам дужника да ми врати паре, ако не буде било извршитеља?

Без њих ћу бити сиромашан, па ћу бити на народној кухињи.

А како да натерам дужника да ми врати паре, ако не буде било извршитеља?

Без њих ћу бити сиромашан, па ћу бити на народној кухињи.
Pa dobro on je donekle opravdan, ali mogao je to da "odradi" sasvim lepo i stari zakon o sudskom izvrsenju.

Nije bilo potrebe da se ubacuje ta odvratna mafija, ali da ne sirimo temu.

Back