Glumica Ljiljana Blagojević dobila nacionalnu penziju

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
258.058

LEGENDARNA GLUMICA DOBILA NACIONALNU PENZIJU Od cifre će vam se zavrteti u glavi!​

Spisak glumaca koji primaju nacionalnu penziju je dugačak

1035276_screenshot-6_f.webp

Jedna od naših najistaknutijih glumica, Ljiljana Blagojević, otišla je u penziju.

Našla se među dvadesetčetvoro umetnika koji primaju nacionalnu penziju za doprinos kulturi, a među njima se nalaze i Radmilom Karaklajić, Mišom Mijatovićem i Svetozarom Cvetkovićem.

Kako prenose domaći mediji, Blagojevićeva će do kraja života dobijati dodatak od skoro 100.000 dinara, uz redovnu penziju.

Spisak glumaca koji primaju nacionalnu penziju je dugačak​

Umetnici koji su stekli pravo na isplatu ovog priznanja, od 1. januara 2025. godine primaće mesečni neto iznos od 97.835 dinara, a bruto 116.470 dinara.

Odluka o dodeli nacionalnih priznanja doneta je na predlog komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za dodelu priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina, a na osnovu predloga reprezentativnih udruženja u kulturi i nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Alo/Puls

Šta tu nije u redu?
Nije u redu što takve penzije dobijaju uopšte.
Sve te uspehe ostvarene u vremenu dok tvoj narod propada treba posmatrati kao selo gori, a baba se češlja uspehe.

Dobijaju ih kojekakvi pevači, folklorci, glumci, zaslužni za loptanje ili planinarstvo.

Sve to dok tvoj narod gubi i teritorije i stanovništvo.

Priznanje za doprinos zemlji svakako da treba da dobiju, novac ima na urgentnija mesta da ide.

Neka prašta svako koga vređa ovaj moj pogled na tematiku nacionalnih penzija.

... Dobijaju ih kojekakvi pevači, folklorci, glumci, zaslužni za loptanje ili planinarstvo ...

Na prvom mestu nacionalnu penziju treba da dobijaju naučnici, pa deset mesta prazno pa onda ostali. Zato ovde u ovoj državi svaki naučnik koji ima bilo kakav rezultat svojih istraživanja, sve to ponudi drugim državama ili emigrira u te države koje ga naravno rado prihvate.

Na prvom mestu nacionalnu penziju treba da dobijaju naučnici, pa deset mesta prazno pa onda ostali. Zato ovde u ovoj državi svaki naučnik koji ima bilo kakav rezultat svojih istraživanja, sve to ponudi drugim državama ili emigrira u te države koje ga naravno rado prihvate.

Ima jedna merna jedinica koju sam ja izmislio,
zove se "sreće-sat".

Ako si ti mene zabavljao sat vremena,
pa je taj tvoj film ili emisiju gledalo još milion ljudi,
onda si ti proizveo milion sreće-sati.

To mora biti nagrađeno.
A i zamisli koliko je ružno bilo gledati pokojnu Margitu EKV,
kako se do smrti pati i prosi ...

Ipak je ona baš mnogo ljudi usrećila !

Ima jedna merna jedinica koju sam ja izmislio,
zove se "sreće-sat".

Ako si ti mene zabavljao sat vremena,
pa je taj tvoj film ili emisiju gledalo još milion ljudi,
onda si ti proizveo milion sreće-sati.

To mora biti nagrađeno.
A i zamisli koliko je ružno bilo gledati pokojnu Margitu EKV,
kako se do smrti pati i prosi ...

Ipak je ona baš mnogo ljudi usrećila !

A sad zamisli koliko je do sada ljudi naprimer Tesla usrećio i to po mernoj jedinici sreća-život, a ne sreća-sat.

Nije u redu što takve penzije dobijaju uopšte.
Sve te uspehe ostvarene u vremenu dok tvoj narod propada treba posmatrati kao selo gori, a baba se češlja uspehe.

Dobijaju ih kojekakvi pevači, folklorci, glumci, zaslužni za loptanje ili planinarstvo.

Sve to dok tvoj narod gubi i teritorije i stanovništvo.

Priznanje za doprinos zemlji svakako da treba da dobiju, novac ima na urgentnija mesta da ide.

Neka prašta svako koga vređa ovaj moj pogled na tematiku nacionalnih penzija.
Koliko sam ja shvatio iz prakse, ovaj narod je ponosan kad gubi teritorije.....bez zezanja, to sam video da se ponavlja i bas me je iznenadilo prvi put, ali kad se ponavlja vidis da nema greske....svaki put kad gube teritoriju , ovaj narod je ponosan, malo ljut kratkotrajno , ali onda kao resi da se osveti i to napuni baterije i onda zivne i sretan bude kao da su vratili teritoriju , bas tako , a nista se ne desi , ali kao da ih ubede da su teritorije vracene..

Back