Глумци који су више обећавали

Ne mogu da odolim da ne nastavim diskusiju na temu Sandra Bulok. :)

Kaže da je bila najplaćenija u periodu 2009-2010, što je očito u vezi sa tim jednim filmom za koji je dobila Oskara. Uzgred, tamo piše i da Hju Lori ne može da se meri Dejvidom Haselhofom u kategoriji "najgledaniji glumac ikad"; tek da bi se videlo da su parametri za merenje uspeha različiti.

Možda je Sandra uspešna iz svog sopstvenog ugla tj. da je ostvarila svoju karijeru onako kako je to sam zamislila, ali ono što ja kažem to je da je on jako dobra glumica iza koje ne ostaje neka naročita filmografija. To se uostalom vidi i po tom filmu gde je dobila Oskara, ona je nagrađena, ali film mi zaudara da je opasna ljigavština.

To je Ginisova knjiga rekorda za 2012-tu. Zato su to podaci iz ranijeg perioda.

Ali evo na Forbsu lista za 2012.

http://www.forbes.com/sites/dorothy...wart-tops-our-list-of-highest-paid-actresses/
http://www.forbes.com/pictures/mfl45kfmk/sandra-bullock-3/

Sandra je treca iza Kirsten Stewart i Cam Diaz. S tim da je Sandra imala jedan film ove godine, a Kirsten 3.

Ja ne mislim da Sandra nije lepa zato što je crnka (crnka je i Selma Hajek pa ne vidim da joj je to stvorilo neke probleme) nego prosto nije riba po tim holivudskim merilima, tj. možda i jeste, ali prosto nikada nije dobila uloge koje to potenciraju. Stalno je u velikim džemperima i debelim čarapama, devojka iz susedstva, taj rad. A nije, kao Dženifer Aniston, koja se odjednom povampirila kada ju je ostavio muž, izgradila neki - bar lažan - imidž seksi žene. A mislim da u Holivodu moraš da budeš ili riba, ili neviđeno dobra dobra glumica i/li 'zeznut alternativni lik' (Džulijet Luis, Fransis Mekdormand)... tako da je ona u stvari ništa, tj. nema etiketu. To je kao oni bendovi koji se nikada ne proslave, jer ne umeju da kažu 'koju vrstu muzike' sviraju - hbg. nisu ni pank, ni pop, ni narodnjaci, ni metal :)

Vidim da je nesporazum. Ono što sam hteo da kažem nije da crnke nisu lepe, nego da izgleda očigledno da su crnomanjaste glumice hendikepirane jer ne potpadaju pod holivudski stereotip o tome kako izgledaju dive filmskog platna. Zašto, ne znam, ali kako već rekoh, ne pada mi na pamet nijedna crnooka i crnokosa glumica (osim Sandre Bulok) koja igra glavne uloge. Lepotice poput Eve Mendez i Selme Hajek tu naravno ne računam, one su latino što je potpuno druga kategorija.

P.S. Bravo za Eliota Gulda. Pitao sam se u čemu je problem sa tim čovekom, i kada se pogleda filmografija, vidi se da je izgleda imao neki trip da glumi Jevreje (to se vidi iz imena likova), a inače je i sam Jevrejin, Goldstin.

Poslednja izmena:
Vidim da je nesporazum. Ono što sam hteo da kažem nije da crnke nisu lepe, nego da izgleda očigledno da su crnomanjaste glumice hendikepirane jer ne potpadaju pod holivudski stereotip o tome kako izgledaju dive filmskog platna. Zašto, ne znam, ali kako već rekoh, ne pada mi na pamet nijedna crnooka i crnokosa glumica (osim Sandre Bulok) koja igra glavne uloge. Lepotice poput Eve Mendez i Selme Hajek tu naravno ne računam, one su latino što je potpuno druga kategorija.

Ovo si upravu za crnke.To sam bas primjetila kad sam gledala onu glupost od filma GOne- ili su plavi i plavooki ili su crnci/latino. Scena u kojoj Amanda Sejfrid (ges vot,plavooka i plavokosa) ulazi u stanicu da prijavi nestanak svoje sestre, svi, ali bas svi od nekoliko glumaca u toj sceni su imali plave ochi, sem crnca.

Ova priča o Eliotu Guldu i crnomanjastim glumicama me je podsetila na Addams Family Values :)

tumblr_m8uscm9k7X1qg1lkzo1_1280.jpg

tumblr_lqi5v2cblo1qc42hdo1_r1_500.gif

Neverovatno da ni posle uloge Beti Rizo u "Briljantinu" nije dobila pristojnu ulogu. Btw. u vreme snimanja filma ima već 34 godine a igra tinedjdžerku. Doduše ni Olivija nije mnogog mlađa.

Stokard Čening
stockard-channing_rizzo-hickeybmp-1.jpg

Još jedna karijera čija limitiranost je legendarno neobjašnjiva. Najbolja ***** svih vremena.

Tereza Rasel

NE3qGb8bfAsT65_1_1.jpg

Da, ali su zato sve uloge koje su igrale super kul (da se tako izrazim). Nijedna nije igrala smaračke uloge patetičnih majki, baba ili sekretarica. Stokard Čening i sa sedamdeset godina igra lujku (Must Love Dogs), odlična je u Smoke i Anything Else... A Tereza ... mejnstrim filmovi su previše puritanski za jednu takvu pojavu. Možda je njena nesreća što nije evropska glumica : )

Back