Globaltel reciklomati simulacija reciklaže ili nešto još gore?

Bogme letos nije bilo nikakvog uređaja u HR lidlu samo neki garonja sa flomasterom, mora da si se zeznuo :D
Kod mene ima, slično ovom.
preuzmi (3).jpeg

Проблем са рецикломатима је у томе што људе не занима да читају и прате упутство чиме доводе до неисправности. И, наравно, "само ја да завршим посао а после мене потоп" психологија која овде све више цвета.
Затим су на ред дошли они који су у овоме видели зараду, па ухвате време кад се рецикломати празне и онда одмах после пражњења натрпају унутра 300 флаша. Кад је томе дошао крај променом вредности која се добија за рециклирану амбалажу, почела је трговина глобателовим картицама и бројевима са допунама.
Иако интересантна идеја, овде принцип награде не пали. Само казна.

Kako uspeju da trguju sa reciklomatima kada je svaki drugi prazan a pun izvan funkcije?!? Sad pre neki dan sam prolazio pored jednog, pola onih led dioda u onom krugu je crklo :lol:

Prilazi žena sa detetom nose kesu sa flašama. Majka diže dete da ono ubaci flašu a reciklomat istu ispljune nazad. Posle par pokušaja su odustale i ostavile kesu sa flašama pored. Dirnulo me kako je majka pokušala dete da nauči kako se reciklira ambalaža ali im automat to nije dozvolio.

Poslednja izmena:
Kako uspeju da trguju sa reciklomatima kada je svaki drugi prazan a pun izvan funkcije?!? Sad pre neki dan sam prolazio pored jednog, pola onih led dioda u onom krugu je crklo :lol:

Prilazi žena sa detetom nose kesu sa flašama. Majka diže dete da ono ubaci flašu a reciklomat istu ispljune nazad. Posle par pokušaja su odustale i ostavile kesu sa flašama pored. Dirnulo me kako je majka pokušala dete da nauči kako se reciklira ambalaža ali im automat to nije dozvolio.
Ako vraća bocu nazad (bar je kod nas u Hrvatskoj tako) vjerojatno ne prepoznaje bocu. Mora moći očitati bar kod da zna o kojoj se boci radi. I imati ovaj znak, ali kažem to je kod nas tako, pretpostavljam da je i kod vas nešto slično.
40756.jpg

Back