Da li neko mozda zna gde da nabavim neku literaturu o uzgoju kalifornijskih glista,koliko kosta leglo,da li postoji neko udruzenje za plasman glistenjaka i koja je cena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li neko mozda zna gde da nabavim neku literaturu o uzgoju kalifornijskih glista,koliko kosta leglo,da li postoji neko udruzenje za plasman glistenjaka i koja je cena.
Do pre neku godinu sam uzgajao lumbrikokulturu i odustao pošto ljudi, za koje sam namenio da imaju koristi od toga, nisu bili zainteresovani da je održavaju i hrane. Na kraju je sve propalo pošto su gliste pojele sav stajnjak i na kraju nestale, svih 7 legala.
Ako ima više zainteresovanih mogu opisati način uzoja a posebno priprema stajnjaka za zrenje pošto je to od presudnog značaja za kvalitet i zdravlje glista. Imam brošuru od pre 30 godina negde zabačenu a čini mi se da sam je i napamet naučio tako da ne moram da je nađem. Nekad je to bio veoma unosan posao u bivšoj Jugi.
Ako niko nece da da novac za glistenjak sta predlazes da ponudim u kompezaciju ili nesto trece
deset godina radim sa kalifornijskim glistama i ne razumem zasto se neko javlja u negativnom kontekstu , te ne valja, te nemoze da se proda..zasto bi to neko radio Humus glistenjak je sirovina za dobijanje komposta ili ti supstrata ili kako god se to zvalo i kao takav se prodaje svuda po celom svetu pa pogledajte samo sta Maki radi bice vam sve jasno....imam 100 legla i racunam da sam jos na pocetku ne zato sto sam glup nego sto nemam sredstva da to radim kako valja ...treba para za vozilo makar tamic,kombi ...treba kvalitetna masina za sejanje humusa ...za cepanje kartona koji dobro drzi vlagu...treba krede...ph metar....treba mreze i najlona za ispod radi zastite......i na kraju treba uvesti dovoljne kolicine jeftine baltike,vrece sa natpisom pa tek onda registracija firme i problemi oko toga...ali ne padam u ocaj ja sam bar dovde stigao![]()
Svaka cast, hvala Bogu da u Srbiji neko normalno razmislja. Molim te odgovori mi da li prodajes legla i po kojoj ceni. Ja imam dosta prostora i hteo bi da proizvodim glistenjak ...
leglo košta 100 eura
Nema udruženja glistenjaka
Nauka o tome zove se lumbrikultura .
Treba ti oko 10-15 legla za tonu dve slame i djubreta da prerade .
Izuzetna biznis .
Jedino je problem ako živiš u Srbiji,Bosni,Crnoj Gori ,Hrvatskoj ili Makedoniji onda zaboravi na ovaj posao .
Jer nema gde da prodaš djubrivo
deset godina radim sa kalifornijskim glistama i ne razumem zasto se neko javlja u negativnom kontekstu , te ne valja, te nemoze da se proda..zasto bi to neko radio Humus glistenjak je sirovina za dobijanje komposta ili ti supstrata ili kako god se to zvalo i kao takav se prodaje svuda po celom svetu pa pogledajte samo sta Maki radi bice vam sve jasno....imam 100 legla i racunam da sam jos na pocetku ne zato sto sam glup nego sto nemam sredstva da to radim kako valja ...treba para za vozilo makar tamic,kombi ...treba kvalitetna masina za sejanje humusa ...za cepanje kartona koji dobro drzi vlagu...treba krede...ph metar....treba mreze i najlona za ispod radi zastite......i na kraju treba uvesti dovoljne kolicine jeftine baltike,vrece sa natpisom pa tek onda registracija firme i problemi oko toga...ali ne padam u ocaj ja sam bar dovde stigao![]()
Puno gresaka...
1. leglo kosta oko 50 eura
2. jedno leglo preradi 1t stajnjaka godisnje
3. slama se izbegava
4. kod nas je trziste lose, ali postoji dobro trziste u Evropi
Za literaturu se javite, poslacu Vam, free, naravno