Glistenjak,humus

leglo košta 100 eura
Nema udruženja glistenjaka
Nauka o tome zove se lumbrikultura .
Treba ti oko 10-15 legla za tonu dve slame i djubreta da prerade .
Izuzetna biznis .
Jedino je problem ako živiš u Srbiji,Bosni,Crnoj Gori ,Hrvatskoj ili Makedoniji onda zaboravi na ovaj posao .
Jer nema gde da prodaš djubrivo

Da li neko mozda zna gde da nabavim neku literaturu o uzgoju kalifornijskih glista,koliko kosta leglo,da li postoji neko udruzenje za plasman glistenjaka i koja je cena.

Ja koliko znam taj posao kod nas je prevara! Literaturu mozda i nadjes ,naci ces i da kupis leglo i sve sto treba (skupo) i garanciju da ce ti taj otkupiti sve sto proizvedes ...i tu je kraj .Vise taj telefon ne postoji.

Godinama odgajam gliste u dva bureta od nafte.Manju kolicinu stajnjaka u kome su bile gliste dao mi je kolega besplatno.Hranim ih otpacima od povrca i voca,a koristim i karton.Sipam i talog od kafe,masnocu i slicno.Dobijeno djubrivo je odlicno,no je meni ta kolicina nedovoljna,pa glistenjak kupujem u poljoprivrednoj apoteci.
Djubrivo je odlicno za svakog vocara i povrtara.Verovatno se moze prodavati.Ribolovci bi mozda kupovali gliste.
Vise obavestenja preko Gugla.Internet je cudo,jer nema toga sto se preko njega ne moze saznati.
Pozdrav!

Do pre neku godinu sam uzgajao lumbrikokulturu i odustao pošto ljudi, za koje sam namenio da imaju koristi od toga, nisu bili zainteresovani da je održavaju i hrane. Na kraju je sve propalo pošto su gliste pojele sav stajnjak i na kraju nestale, svih 7 legala.
Ako ima više zainteresovanih mogu opisati način uzoja a posebno priprema stajnjaka za zrenje pošto je to od presudnog značaja za kvalitet i zdravlje glista. Imam brošuru od pre 30 godina negde zabačenu a čini mi se da sam je i napamet naučio tako da ne moram da je nađem. Nekad je to bio veoma unosan posao u bivšoj Jugi.

Ja imam 15 legla od prosle godine,jesenas sam odvojio glistenjak prosejao i spakovao u dzakove,sad je problem kome da ga prodam a ide sledece leto i bice toga jos a nemam registrovanu firmu da to pakujem u kese 3,5,10 lit.Cuo sa da negde postoji udruzenje odgajivaca kalifornijskih glista pa bih zeleo dai h kontaktiram

Do pre neku godinu sam uzgajao lumbrikokulturu i odustao pošto ljudi, za koje sam namenio da imaju koristi od toga, nisu bili zainteresovani da je održavaju i hrane. Na kraju je sve propalo pošto su gliste pojele sav stajnjak i na kraju nestale, svih 7 legala.
Ako ima više zainteresovanih mogu opisati način uzoja a posebno priprema stajnjaka za zrenje pošto je to od presudnog značaja za kvalitet i zdravlje glista. Imam brošuru od pre 30 godina negde zabačenu a čini mi se da sam je i napamet naučio tako da ne moram da je nađem. Nekad je to bio veoma unosan posao u bivšoj Jugi.

AKO TI NIJE PROBLEM , JAVI MI SE. zANIMA ME UZGOJ GLISTA I SVE OKO TOGA. MOJ email je : tomaspasic@hotmail.com, mobilni +381643418267. UNAPRED TI SE ZAHVALJUJEM

deset godina radim sa kalifornijskim glistama i ne razumem zasto se neko javlja u negativnom kontekstu , te ne valja, te nemoze da se proda..zasto bi to neko radio Humus glistenjak je sirovina za dobijanje komposta ili ti supstrata ili kako god se to zvalo i kao takav se prodaje svuda po celom svetu pa pogledajte samo sta Maki radi bice vam sve jasno....imam 100 legla i racunam da sam jos na pocetku ne zato sto sam glup nego sto nemam sredstva da to radim kako valja ...treba para za vozilo makar tamic,kombi ...treba kvalitetna masina za sejanje humusa ...za cepanje kartona koji dobro drzi vlagu...treba krede...ph metar....treba mreze i najlona za ispod radi zastite......i na kraju treba uvesti dovoljne kolicine jeftine baltike,vrece sa natpisom pa tek onda registracija firme i problemi oko toga...ali ne padam u ocaj ja sam bar dovde stigao:bye:

deset godina radim sa kalifornijskim glistama i ne razumem zasto se neko javlja u negativnom kontekstu , te ne valja, te nemoze da se proda..zasto bi to neko radio Humus glistenjak je sirovina za dobijanje komposta ili ti supstrata ili kako god se to zvalo i kao takav se prodaje svuda po celom svetu pa pogledajte samo sta Maki radi bice vam sve jasno....imam 100 legla i racunam da sam jos na pocetku ne zato sto sam glup nego sto nemam sredstva da to radim kako valja ...treba para za vozilo makar tamic,kombi ...treba kvalitetna masina za sejanje humusa ...za cepanje kartona koji dobro drzi vlagu...treba krede...ph metar....treba mreze i najlona za ispod radi zastite......i na kraju treba uvesti dovoljne kolicine jeftine baltike,vrece sa natpisom pa tek onda registracija firme i problemi oko toga...ali ne padam u ocaj ja sam bar dovde stigao:bye:

Svaka cast, hvala Bogu da u Srbiji neko normalno razmislja. Molim te odgovori mi da li prodajes legla i po kojoj ceni. Ja imam dosta prostora i hteo bi da proizvodim glistenjak ...

Svaka cast, hvala Bogu da u Srbiji neko normalno razmislja. Molim te odgovori mi da li prodajes legla i po kojoj ceni. Ja imam dosta prostora i hteo bi da proizvodim glistenjak ...

Ma ja se ne javljam cesto pa eto i ne umem da se prijavim :) mator covek.... Od kako sam izbacio tablu ispred dvorista na kojoj pise zemlja za cvece ja skoro sve zalihe prodam mada ostane nesto jer non stop sejem ,a ako prodam sve moram i tablu da sklonim a tu bi bio kraj :) ....gliste prodajem iskljucivo radnjama u nisu a oni preprodaju duplo pecarosima tako da mi je to glavni izvor prihoda inace nemam nameru da prestajem da to radim jer sam se vezao na sledeci nacin ... cuvam koze radi mleka i jarica,takodje i svinje radi prasica a djubre koje oni naprave uz dokupljeno konjsko i govedje pa onda lisce kartoni itd to koristim za glste i tako u krug sa znatnim povecanjem u svemu:) ako je neko blizu moze da me poseti te da ga svemu poucim sto recimo ne zna Doljevac je mesto tj selo Kocane tel 0642374039 pa izvolite...sto se cene tice razlicite su lopovi prodaju za 50 e ali ti daju polovicna i losa legla a da kupis treba mislim realno nesto vise para i prijatelj da ti proda tj ljudski odnos i normalan odgajivac a ne neki biznismen neupuceni:) a svakakvih ima

leglo košta 100 eura
Nema udruženja glistenjaka
Nauka o tome zove se lumbrikultura .
Treba ti oko 10-15 legla za tonu dve slame i djubreta da prerade .
Izuzetna biznis .
Jedino je problem ako živiš u Srbiji,Bosni,Crnoj Gori ,Hrvatskoj ili Makedoniji onda zaboravi na ovaj posao .
Jer nema gde da prodaš djubrivo

Puno gresaka...
1. leglo kosta oko 50 eura
2. jedno leglo preradi 1t stajnjaka godisnje
3. slama se izbegava
4. kod nas je trziste lose, ali postoji dobro trziste u Evropi
Za literaturu se javite, poslacu Vam, free, naravno

Svaka cast na postu. I ja sam negde skoro u istoj fazi, ali planiram da sledece godine idem na 500 komada, pa sta bude.
Imam nekih ideja za prodaju...

Puno gresaka...
1. leglo kosta oko 50 eura
2. jedno leglo preradi 1t stajnjaka godisnje
3. slama se izbegava
4. kod nas je trziste lose, ali postoji dobro trziste u Evropi
Za literaturu se javite, poslacu Vam, free, naravno

Poštovanje, ja sam Dušan i jesenas sam započeo proizvodnju glistenjaka. Napravio sam box od 12 m2, kupio goveđi stajnjak i 6 legala glista. Sve to sam slojevito postavljao i na kraju pred zimu nabacao slamu. Pošto je jako blaga zima, pre neki dan sam primetio da su gliste na nekih 10ak cm od površine. Buni me da li su one uspele za 4 meseca da prerade 60 cm stajnjaka. Ako nisu, da li mogu i šta treba da uradim da bi to bolje preradile.

Vidim da ste naveli da posedujete neku brošuru o uzgoju kalifornijske gliste, pa bih Vas molio da mi je pošaljete, ako nije problem...
Unapred hvala!

Pozdrav!!!!
Molim Vas da mi pomognete oko literaure za proizvodnje humusa. Planiram da pokrenem skromnu proizvodnju humusa.Kontakt tel.0118015785 0643830053 ili na mail perabenedek@hotmail javite se da Vam nadoknadim troskove oko literature. Hvala unapred!!!

ne razumem kako to da je leglo 50 e ja prodajem gliste u kutijicama za ribare i ne isplati mi se da rintam po ceo dan na brojanju a da prodajem po 50 e...leglo treba da kosta 100e a treba da ima 25000odraslih za brzu reprodukciju i ostatak 75000sitnijih sto znaci da mora biti staro bar tri meseca...moja cena je 60 para po glisti i kada saljem recimo za bgd izbrojim lepo 5000 komada i covek zna sta je dobio a ne da mu prodam pola legla za 50e.....kofa od poludisperzije treba da se napuni sa glistama da bi bilo leglo sa 25000 glisti a gde je ostalo u 2 kvadrata.....

Back