Gledate li Turske serije

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
23.960
Htjeli mi to priznati ili ne, Turske serije su preplavile skoro sve TV kanale u bivšoj ex Yu, gdje pojedine tv kuće emituju i po nekoliko njih dnevno.
Sve to govori da ništa nije bez razloga.. Turske serije se veoma gledane i gledaju se.. gledaju ih djeca, omladina, ali ih po nekim anketama najviše gledaju ljudi u poznim godinama.

Zakletva-Yemin-114-bolum.jpg

Uspio sam odgledati Sulejmana veličanstvenog i sa prekidima donekle seriju Djevojka imena Feriha.. više ne gledam, ali neki moji manje-više gledaju neke.

Dakle - gledate li Turske serije I koje?
Šta generalno mislite o pravoj najezdi tih serija, ne samo kod nas?
Ipak, htjeli to priznati ili ne Turci to vrlo uspješno rade, ostavivši daleko iza sebe po gledanosti, nekada čuvene "španske" pa i američke serije.

Poslednja izmena:
Mislim da su srpske serije koje se trenutno snimaju mnogo kvalitetnije od turskih i da ako nastavimo sa ovom hiperprodukcijom moze lako da se desi da osvojimo i trziste van ex yu prostora... To bi bila ogromna reklama za Srbiju i znatno jacanje kulturnog uticaja... Kad prodas jednu dve dobre serije odma ti traze jos...

Npr. plasiras im Senke nad Balkanom i oni ti odmah uzmu i Juzni vetar i ostale serije koje realno nisu bas vrh ali gledljive...
Sto se tice Turaka, to stoji da su osvojili Balkan, e sad ne znam podatke da li se i koliko njihove serije gledaju u nekom Azerbejdzanu ili Libanu..
Pretpostavljam da se gledaju..

Svakako su napravili veliki posao i promociju Turske i Turaka...

Mislim da su srpske serije koje se trenutno snimaju mnogo kvalitetnije od turskih i da ako nastavimo sa ovom hiperprodukcijom moze lako da se desi da osvojimo i trziste van ex yu prostora... To bi bila ogromna reklama za Srbiju i znatno jacanje kulturnog uticaja... Kad prodas jednu dve dobre serije odma ti traze jos...
Daj Bože da je tako, ali ne bih rekao.. Turci to profesionalnije rade i mnogo više ulažu.. čast izuzecima ali većina naših današnjih glumaca ne opravdava datu ulogu.

Npr. plasiras im Senke nad Balkanom i oni ti odmah uzmu i Juzni vetar i ostale serije koje realno nisu bas vrh ali gledljive...
Sto se tice Turaka, to stoji da su osvojili Balkan, e sad ne znam podatke da li se i koliko njihove serije gledaju u nekom Azerbejdzanu ili Libanu..
Pretpostavljam da se gledaju..

Svakako su napravili veliki posao i promociju Turske i Turaka...
nasi se ozbiljno loze na price o kriminalu zato se gleda taj juzni vetar iako je smesan

Probala sam da gledam nekoliko serija ali nisu mi se svidele tj. došla sam do zaključka da to ne može da se gleda. Izuzetak je krimi serija Behzat C koja moze da prođe, ali ni to nije ništa posebno... ipak su Englezi i Skandinavci mnogo bolji.

Daj Bože da je tako, ali ne bih rekao.. Turci to profesionalnije rade i mnogo više ulažu.. čast izuzecima ali većina naših današnjih glumaca ne opravdava datu ulogu.

Pazi, Turci su i npr. u kosarci profesionalniji i neuporedivo vise ulazu, pa opet je njihova repka kurton za nasu... Mi sve radimo stihijski, na o ruk i suvi talenat i na improvizaciju... A cesto smo i previse samokriticni, po meni mi imamo dobre glumce, a pratim poprilicno sve domace sto se snimi... Sem sapunica, dobro..

Рекао сам драгој некада давно ако ме ухвати да гледам турске серије има потпуно легитимно право да ме задави у току ноћи.

Back