Gledanje u šolju - Taseografija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.906
Da li gledate u šolju? Da li vam gledaju u šolju? Koliko često to radite?

Turkish-Coffee-Reading-Fortune-Telling.jpg

Mislim da su gledanje u šolju doneli Turci?

Pokojnu baku sam volela da slušam dok je to radila mislim ne znam dal zato što sam generalno jako volela da je slušam o čemu god bi pričala al svejedno bilo mi je kao maloj to njeno čitanje iz šolje nekako zanimljivo.. To što se tiče onog nekad, a ovo sad ne gledam nit ja nit iko iz mog okruženja samo poneeekad uzmemo se sprdamo ispadne dobra zajebancija

malo cunjanja po internetu i saznajem:

Kafa je prvi put uvedena u Evropu u Mađarskoj kada su Turci napali Mađarsku u bici kod Mohača 1526. U roku od godinu dana kafa je stigla u Beč od strane istih Turaka koji su se borili protiv Evropljana u opsadi Beča (1529).

Dakle, Turci su nam je doneli kao i gledanje u šolju.

Pokojnu baku sam volela da slušam dok je to radila mislim ne znam dal zato što sam generalno jako volela da je slušam o čemu god bi pričala al svejedno bilo mi je kao maloj to njeno čitanje iz šolje nekako zanimljivo.. To što se tiče onog nekad, a ovo sad ne gledam nit ja nit iko iz mog okruženja samo poneeekad uzmemo se sprdamo ispadne dobra zajebancija
principijalno, oni koji dobro gledaju u šolju su vidovnjaci a šolja im služi samo kao medijum za koncentraciju

Da li gledate u šolju? Da li vam gledaju u šolju? Koliko često to radite?

Pogledajte prilog 1075047

Mislim da su gledanje u šolju doneli Turci?
Ja sam kao dete voleo da cackam oko toga, babi sam jednom rekao da ima u familiji bolesnu osobu vezano za glavu, ozbiljno bolesnu i stajao je beli krst koji oznacava smrt i ta osoba je stvarno umrla posle par dana jer je dozivela slog a bila je mladja, jedna osoba je meni gledala koja je izvrsno to znala i tacno mi je pogodila vezano za zelju koju sam zamislio, to mi je bilo od zivotne vaznosti.
Vise se ne petljam sa time.

Back