Glavobolje, sinusi i promaja

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Kao klinac sam bio dosta smrkav i cesto imao upale sinusa tj., ali sada povremeno imam glavobolje.
Kada dune jaci vetar, dodje neko hladnije vreme, leti ovako kada mi se celo oznoji i produva me promaja krenu ponekad i jace glavobolje.

Nameravam da idem kod doktora za to, nisam isao, nego eto da postavim temu, reko mozda neko ima slican problem ili na forumu ima doktora koji se razumeju pa mogu nesto da mi preporuce.

Kao klinac sam bio dosta smrkav i cesto imao upale sinusa tj., ali sada povremeno imam glavobolje.
Kada dune jaci vetar, dodje neko hladnije vreme, leti ovako kada mi se celo oznoji i produva me promaja krenu ponekad i jace glavobolje.

Nameravam da idem kod doktora za to, nisam isao, nego eto da postavim temu, reko mozda neko ima slican problem ili na forumu ima doktora koji se razumeju pa mogu nesto da mi preporuce.

sto rece kolega najpre moras naci uzrok glavobolje, a za to ti je najmerodavniji doktor. moja supruga je imala upalu sinusa i otisao sam sa njom kod jedne zene,neces verovati koliko je nekog gnoja izaslo iz njenog nosa.od tada skoro da nema problema.

sto rece kolega najpre moras naci uzrok glavobolje, a za to ti je najmerodavniji doktor. moja supruga je imala upalu sinusa i otisao sam sa njom kod jedne zene,neces verovati koliko je nekog gnoja izaslo iz njenog nosa.od tada skoro da nema problema.

Doktor ili nadrilekar?

- - - - - - - - - -

Naravno da znam da trebam da idem kod doktora, a ne sam da radim bilo sta.

Стави капу на главу и одради неки јак тренинг са пуно знојења и производње топлоте, твоји проблеми ће у пар пута нестати као руком однети. Додатно можеш да користиш ароматично уље за инхалацију, ја сам га користио тако што сам га мазао испод ноздрва, оно чисти горње дисајне путеве.

Kod lekara obavezno.Mnogo uroka ima za glavobolju i ne cini nista na svoju ruku.A sto de tice sinusa stavi u jednu serpu vodu da prokljuca i stavi nekoliko kesica.4-5 caja od nane i nagni se nad serpu i stavi peskir preko glave,da ta para ne odlazi sa strane.Drzi tako pomalo koliko mozes da izdrzis i tako vise puta dok se voda ne ohladi.To ti je cista prirodna inhalacija i ne moze nista da skodi,a pomaze dosta.Za glavobolju odmah kod lekara da nadju uzrok bolova.

suvise si pametan od toga boli glava:mrgreen:

imam resenje pojedes sav onaj pasulj koji si kupio i napnes se iz sve snage i pustis naaaajveceg goluba na svetu i svi svi slinci ce da izlete i glavobolja ce proci...:rotf:
a sto se tice teme ne znam kako da ti pomognem ja jedino znam za dva primera sto su imali devijaciju nosa pa su im iznutra strugali i sirili da lakse disu...

imam resenje pojedes sav onaj pasulj koji si kupio i napnes se iz sve snage i pustis naaaajveceg goluba na svetu i svi svi slinci ce da izlete i glavobolja ce proci...:rotf:
a sto se tice teme ne znam kako da ti pomognem ja jedino znam za dva primera sto su imali devijaciju nosa pa su im iznutra strugali i sirili da lakse disu...

Pa kupio sam origano ulje i inhalirao se tim par puta. Manje je sada.
Ima nekih narodnih lekara. Nasao sam nesto bas na nekoj drugoj temi. Banatsko Karadjordjevo.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/496179-Hronična-upala-sinusa-potreban-narodni-lek!!!

Promaja ne postoji prijatelju kao neprijatelj homo sapiensa.
Samo Balkanci imaju rec za to "nesto" sto i ne postoji, niti nam ugrozava zdravlje.
Tebi je imunitet syeban, sto se i vidi iz napisanog da si jos kao klinac bio smrkav (ceste infekcije rino i adeno virusa), a ne da te zeza promaja ili hladnoca.
Hladnoca je dobra, pogotovo ona kada je mraz - tada ne opstaju virusi i bakterije, bar ne kao u zatvorenim prostorima i u ostalim godisnjim dobima.

Npr za Nordijce je sasvim normalno da operes kosu i da izadjes na terasu da ispusis pljugu na -5 sa onako mokrom kosom....:mrgreen:

Pogledaj i ove nase kvazi patrijote veliko-vernike sa tetovazama krstova po telu kada plivaju u ledenoj reci za "casni krs' ".
Nikom nista ne fali, a jedini rizik koji postoji od toga je eventualno hipotermija i srcani udar, jer se zbog hladnoce skupljaju krvni sudovi, sto znaci da se penje pritisak dosta.

A prehlada i to slicno zbog plivanja zimi u ledenoj reci go - to ne postoji.

Poslednja izmena:
E ovako da se pohvalim proslo je potpuno. Izgleda da sam pio dosta kafe i da me je zbog toga bolela glava. Od kako sam prestao da pijem kafu ne boli me uopste.
Izgleda da moj organizam ne trpi kofein te i zbog toga treba da prestanem da pijem kafu.

A ovo pisem ako neko ima slican problem mozda ima veze sa kafom i kofeinom.

Sad sam bio napolju i ako me sad nije zabolela onda nece uopste, a vec duze ne pijem kafu.

E ovako da se pohvalim proslo je potpuno. Izgleda da sam pio dosta kafe i da me je zbog toga bolela glava. Od kako sam prestao da pijem kafu ne boli me uopste.
Izgleda da moj organizam ne trpi kofein te i zbog toga treba da prestanem da pijem kafu.

A ovo pisem ako neko ima slican problem mozda ima veze sa kafom i kofeinom.

Sad sam bio napolju i ako me sad nije zabolela onda nece uopste, a vec duze ne pijem kafu.

Drago mi je ako si nasao uzrok, ali ja ne verujem da kofein ima bilo kakve veze s tim.
Ali zasto da je pijes ako mozes bez kafe i ako ti je tako ok.

Promaja ne postoji prijatelju kao neprijatelj homo sapiensa.
Samo Balkanci imaju rec za to "nesto" sto i ne postoji, niti nam ugrozava zdravlje.
Tebi je imunitet syeban, sto se i vidi iz napisanog da si jos kao klinac bio smrkav (ceste infekcije rino i adeno virusa), a ne da te zeza promaja ili hladnoca.
Hladnoca je dobra, pogotovo ona kada je mraz - tada ne opstaju virusi i bakterije, bar ne kao u zatvorenim prostorima i u ostalim godisnjim dobima.

Npr za Nordijce je sasvim normalno da operes kosu i da izadjes na terasu da ispusis pljugu na -5 sa onako mokrom kosom....:mrgreen:

Pogledaj i ove nase kvazi patrijote veliko-vernike sa tetovazama krstova po telu kada plivaju u ledenoj reci za "casni krs' ".
Nikom nista ne fali, a jedini rizik koji postoji od toga je eventualno hipotermija i srcani udar, jer se zbog hladnoce skupljaju krvni sudovi, sto znaci da se penje pritisak dosta.

A prehlada i to slicno zbog plivanja zimi u ledenoj reci go - to ne postoji.

Промаја или цуг је "феномен" кад си негде у топлој просторији, отворених пора, можда и помало знојав јер је јелте таква температура, а однегде вуче стуб хладног ваздуха на који организам не одговара на прави начин јер је "локалног" карактера.
И ето прехладе или бола у леђима.
Исто то ће ти се десити и како знојав опалиш хладан туш по себи на пример, огромна је вероватноћа да ћеш се прехладити или навући неке болове.

За остало си у праву, неће ти се глава распасти ако са мокром косом изађеш на хладно, али ко "има" синусе добиће болове итд...

Moguce je da imam neku blagu alergiju na kofein. Guglao sam o tome.
to u stvari nije alergija nego hipersenzitivnost, alergija je nešto drugo :) (otoci, osip, poremećaj disanja ...)

Hipersenzitivnost/preosetljivost se manifestuje kao glavobolje, poremećaj KVS-a (ubrzan ili poremećen rad srca, variranje pritiska), nesanica, problemi sa varenjem, itd itd., nešto od toga ili sve.

Back