Glavobolja

Isus33

Domaćin
Poruka
3.459
Poceo sam patiti od ove vrste glavobolje tokom prosle godine. Vrlo brzo sam shvatio da je povezana sa mojim novim poslom. U pitanju je prilicno tezak fizicki posao koji radim dva dana po 12 sati, potom dvije noci po 12 sati i dva dana sam slobodan. Tako u krug. Glavobolja bi se uvijek javljala sljedeceg dana poslije te dvije dnevne smjene, nikada poslije nocnih smjena ili u slobodne dane. Zapocinjala bi rano ujutru ili jos tokom noci i kako bi dan odmicao postajala bi sve jaca, nepodnosljiva bol u prednjem dijelu glave, mucnina, povracanje, simptomi veoma slicni klasicnom mamurluku. I bol drzi citav dan. Tek sa nastupanjem sljedece noci on nestaje i iscrpeljni organizam se sljedecih sati polako vraca u normalu. Jedan ljekar kod koga sam isao drugim povodom pa mu se usput pozalio na ovu boljku mi je rekao da bi to mogla biti migrena koja nastupa poslije teskog fizickog preopterecenja. Isprobao sam nekoliko vrsta lijekova i cajeva ali jos nisam nasao efikasan nacin eliminisanja bola. Volio bih znati ima li neko slicna iskustva i zna li neko kako sprijeciti napad glavobolje ili umanjiti bol kada je ona vec nastupila.

Ja sam ipak da se prvo urade osnovne pretrage bar mi tako radimo na opstoj medicini,pa tek ako je sve ok onda se moze reci da je migrena ili pak tenziona glavobolja,za koje ne postoji nazalost lek sem odmora sto si i sam ukapirao ,vitaminska ishrana i manje secera i masti.

Svakako je najbolje rešenje da se prvo uradi ozbiljna analiza, pa ukoliko je u pitanju migrena najbolje je unositi hranu bogatu bakrom, kalijumom, magnezijumom, vitaminom B3 i vitaminom N

Poslednja izmena od moderatora:
Poceo sam patiti od ove vrste glavobolje tokom prosle godine. Vrlo brzo sam shvatio da je povezana sa mojim novim poslom. U pitanju je prilicno tezak fizicki posao koji radim dva dana po 12 sati, potom dvije noci po 12 sati i dva dana sam slobodan. Tako u krug. Glavobolja bi se uvijek javljala sljedeceg dana poslije te dvije dnevne smjene, nikada poslije nocnih smjena ili u slobodne dane. Zapocinjala bi rano ujutru ili jos tokom noci i kako bi dan odmicao postajala bi sve jaca, nepodnosljiva bol u prednjem dijelu glave, mucnina, povracanje, simptomi veoma slicni klasicnom mamurluku. I bol drzi citav dan. Tek sa nastupanjem sljedece noci on nestaje i iscrpeljni organizam se sljedecih sati polako vraca u normalu. Jedan ljekar kod koga sam isao drugim povodom pa mu se usput pozalio na ovu boljku mi je rekao da bi to mogla biti migrena koja nastupa poslije teskog fizickog preopterecenja. Isprobao sam nekoliko vrsta lijekova i cajeva ali jos nisam nasao efikasan nacin eliminisanja bola. Volio bih znati ima li neko slicna iskustva i zna li neko kako sprijeciti napad glavobolje ili umanjiti bol kada je ona vec nastupila.

Trebao bi da odes kod neurologa da se detaljno pregledas.
Meni to lici na Migrenu glavobolju. Posto ti ometa zivot treba da se uzme lek koji prekida bol. Posto je kod tebe jaka glavobolja onda se krece sa Triptanom. Odmah cim osetis bol uzmi Metoklpramid 20 mg tabletu koja je protiv povracanja i zajedno sa njom uzmi Sumatriptan 100 mg. Ovaj lek oslobadja od glavobolje. Ima nezeljeno dejstvo zamor. Ovaj lek ne sme da se uzima ako neko boluje od Angine Pektoris ili nelecene Hipertenzije. Ako ti ovo ne pomogne onda se uzimaju Opiodi npr. Meperidin 75 mg kad pocne bol.
Jer ti se simptomi cesto javljaju onda treba da ti se uvede terapije koja ce da spreci nove atake migrene. Ja bih ti ovako dao: PROPRANOLOL 200 mg, AMITRIPTILIN 100 mg, TOPIRAMAT 100 mg, MAGNEZIJUM 500 mg i RIBOFLAVIN 400 mg. Sve to uzimati 3 meseca pa se javiti doktoru da vidi koliko ti je pomoglo.

Srecno,
Doktor Medicine.

Doktore kada si vec tu, kazi koliko mg-a magnezijuma sme da se najvise uzima na dnevnom unosu iz suplementacije? Ovom napisa 500mg, a negde sam procitao da je max 350mg, odn toliko je bila doza u jednoj tableti, a pisalo je na kutiji da se pije najvise 1 tableta dnevno i da ne valja prekoraciti tu dozu (a to je 350mg). Sta se desava kada se previse magnezijuma unese u telo i koliko je to tacno?

Hvala.

Back