Isus33
Domaćin
- Poruka
- 3.459
Poceo sam patiti od ove vrste glavobolje tokom prosle godine. Vrlo brzo sam shvatio da je povezana sa mojim novim poslom. U pitanju je prilicno tezak fizicki posao koji radim dva dana po 12 sati, potom dvije noci po 12 sati i dva dana sam slobodan. Tako u krug. Glavobolja bi se uvijek javljala sljedeceg dana poslije te dvije dnevne smjene, nikada poslije nocnih smjena ili u slobodne dane. Zapocinjala bi rano ujutru ili jos tokom noci i kako bi dan odmicao postajala bi sve jaca, nepodnosljiva bol u prednjem dijelu glave, mucnina, povracanje, simptomi veoma slicni klasicnom mamurluku. I bol drzi citav dan. Tek sa nastupanjem sljedece noci on nestaje i iscrpeljni organizam se sljedecih sati polako vraca u normalu. Jedan ljekar kod koga sam isao drugim povodom pa mu se usput pozalio na ovu boljku mi je rekao da bi to mogla biti migrena koja nastupa poslije teskog fizickog preopterecenja. Isprobao sam nekoliko vrsta lijekova i cajeva ali jos nisam nasao efikasan nacin eliminisanja bola. Volio bih znati ima li neko slicna iskustva i zna li neko kako sprijeciti napad glavobolje ili umanjiti bol kada je ona vec nastupila.