glavobolja

indi.gandi

Početnik
Poruka
1
imam 23 godine i patim od užasnih glavobolja, u početku glavobolje su bile rijetke i trajale su po par minuta, do nekih sat vremena, međutim, kako godine mi idu tako su i glavobolje učestalije i duže, traju čak i po 1 mjesec. Obavila sam CT glave i po njemu je sve uredno, al ja i dalje imam užasne glavobolje u predjelu gornjeg dijela glava iznad čela. Molim da mi kažete šta da radim, jer ja bol više nemogu trpiti. :worth:

imam 23 godine i patim od užasnih glavobolja, u početku glavobolje su bile rijetke i trajale su po par minuta, do nekih sat vremena, međutim, kako godine mi idu tako su i glavobolje učestalije i duže, traju čak i po 1 mjesec. Obavila sam CT glave i po njemu je sve uredno, al ja i dalje imam užasne glavobolje u predjelu gornjeg dijela glava iznad čela. Molim da mi kažete šta da radim, jer ja bol više nemogu trpiti. :worth:

uzrok može biti svašta: od stresa...nervoze..nezadovoljstva..potiskivanja nelagode...sve do odredjena hrana koja može da izazove glavobolju( suhomesnate preradjevine..previše začina..do čak uticaj dezodoransa..nekih parfema...cigarete...alkohol..kafa..ma svašta.
Trebalo bi da uradiš analizu na intoleranciju hrane...moguće da kombinuješ pogrešno hranu...da sa mesom jedeš hleb i povrće i mlećne proizvode...a pravilo je meso+ salata...
Probaj akupunkturu..

Ja sam imala isti problem,od 6 godina patim od strasnih glavobolja da bih u svojoj 30 nasla resenje,pomogao mi je magnezijB5 u vecim dozama mega protect,noni juice i evening primrose oil,za dva meseca sam se izlecila od migrene s tim da i dalje koristim evening ,magnezijum i mega protect svakodnevno. srecno :)

Poslednja izmena od moderatora:
Da probas sa zelenom glinom da ocistis oraganizam od toksina ? Citala sam i da je cest uzrok glavobolje nedovoljno unosenje vode ,pa probaj da pijes minimum 2 litre vode dnevno , s tim da za svaku popijenu kafu popijes dodatnu casu vode jer je kafa diuretik.

И да одеш код неуролога.Да он процени да немаш случајно мигрену.
Данас постоји врло солидна терапија за мигрену према томе, зашшто би трпела бол кад за тим нема потребе. ;)

postovani imam problem sa ucestalom glavoboljom? uglavnom pijem analgin... isao kod doktora i prepisali su mi neke sumece tablete protiv bolova medjutim glavobolja ne prolazi dok ne popijem analgin. sta moze da bude uzrok ceste pojave glavobolje?

U knjizi Rudolfa Brojsa o prirodnim metodama lečenja piše da "Ima ljudi kojima je želudac teško oboleo, a sa želucem nikada nemaju tegoba, ali zato imaju veoma jake glavobolje nad očima i u čelu. Te glavobolje su samo signal oboljenja želuca. Takvi pacijenti brzo ozdrave ako 3-5 nedelja uzimaju po jednu šolju ohlađenog čaja od pelina dnevno, gutljaj po gutljaj, najbolje na svaki sat. Mali prstohvat pelina pustiti da odstoji samo 3 sekunde u jednoj šolji vruće vode."
Pomaže i čaj od jaglaca sa kantarionom, piše tamo kako se sprema.

Back