Glavna premija

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
Fond za sedmicu na Loto je bio oko 3.000 000 e.

Fina svota, a?

Meni žao da bacim 200 din, pa nisam ni uplatio tiket.

Ali, recimo da si baš ti jedini dobitnik sa svih sedam pogodaka, i da si dobila tri miliona evra, bez poreza, čisto.

Možda će kriminalci doći do tvoje adrese, to je što ti prvo pada napamet, razumljivo.
Ali, kad uzmeš novac, onda se pitaš kako bi ga rasporedila.
Rođaci se pate sa besparicom.
Ima neke nadarene dece u rodbini koju otac alkoholičar i majka čistačica ne mogu da školuju.
Neko započinje sopstveni posao sa neizvesnim ishodom, vaš rođak, dobar dečko, pošten kao sunce.
Ona baka što ti je mesila kuflice da poneseš u školu, a ti ih bacala zbog stida od drugara, sad je jedva pokretna.
Sa tv-a traže donacije za gladnu decu na Kosovu.
U "Kvadraturi kruga" si ,opet, gledala neki potresni prilog o nekoj nesretnoj sirotinji.
U marketu starica grčevito stiska 50 din u ruci dok ide prema kasi noseći u korpi jednu pomorandžu.
Sa stranica dnevnih novina te gledaju tužne oči bolesnih kojima trebaju ogromne svote za izlečenje.
Na ulici te presreću u akciji prikupljanja priloga za neku humanitarnu akciju.

Stvarno, šta ćeš uraditi sa tim novcem, kako ćeš ga raspodeliti, da ne kažem - potrošiti?

Trećinu stavljam u banku, pod kamaticu. Da se nadje jednog dana, kao kakav crni fond, ako se neko od meni bliksih ili dragih ne dao Bog razboli. Vidite Vi danas koliko je skupo biti bolestan. :( Trećina ide da osnujem kakve možda Fondacije, za talentovanu decu, koja ne mogu da se školuju, da završe fakultete, odnosno da im budem kakav mecena, što se kaže, kao i za žene, devojke koje su bile zlostavljane i u neke dobrotvorne svrhe, gde je najhitnije. A, trećina da pomognem svojoj porodici, šta kome treba i ako šta ostane, da uplatim sebi neko putovanje.

Pa, što ih ne potrošiš tako, nego 2 u banku? Osim toga, ko ti garantuje da i ta banka neće biti kao one iz Slobinog vremena?

pa sto da ih trosim?:0

u svajcarsku banku., ne srpsku:lol:
to su nikakve pare..ne mozes jednu krstenu skolu da napravis, a ne nesto ozbiljnije:)
to je taman nako za jednog zivota..da pomalo putujes, zivis mirno bez frke, pomognes bliznjima kad je frka..
nista posebno.

Fond za sedmicu na Loto je bio oko 3.000 000 e.

Fina svota, a?

Meni žao da bacim 200 din, pa nisam ni uplatio tiket.

Ali, recimo da si baš ti jedini dobitnik sa svih sedam pogodaka, i da si dobila tri miliona evra, bez poreza, čisto.

Možda će kriminalci doći do tvoje adrese, to je što ti prvo pada napamet, razumljivo.
Ali, kad uzmeš novac, onda se pitaš kako bi ga rasporedila.
Rođaci se pate sa besparicom.
Ima neke nadarene dece u rodbini koju otac alkoholičar i majka čistačica ne mogu da školuju.
Neko započinje sopstveni posao sa neizvesnim ishodom, vaš rođak, dobar dečko, pošten kao sunce.
Ona baka što ti je mesila kuflice da poneseš u školu, a ti ih bacala zbog stida od drugara, sad je jedva pokretna.
Sa tv-a traže donacije za gladnu decu na Kosovu.
U "Kvadraturi kruga" si ,opet, gledala neki potresni prilog o nekoj nesretnoj sirotinji.
U marketu starica grčevito stiska 50 din u ruci dok ide prema kasi noseći u korpi jednu pomorandžu.
Sa stranica dnevnih novina te gledaju tužne oči bolesnih kojima trebaju ogromne svote za izlečenje.
Na ulici te presreću u akciji prikupljanja priloga za neku humanitarnu akciju.

Stvarno, šta ćeš uraditi sa tim novcem, kako ćeš ga raspodeliti, da ne kažem - potrošiti?
Odogovor na tvoje pitanje je prost.Prosetaj ulicama nekog grada i nadji prosjake.Stani nedaleko od njih i broj koliko ce im muskaraca a koliko zena udeliti milostinju(neko ce reci da su muskarci pametniji pa znaju da su vecina prosjaka prevaranti,sto nije istina).

sa milion cu resiti osnovne egzistencijalne probleme svojih majmilijih
ostala dva u banku, pa sto kane od kamate..polako iz dana u dan:)
Imam toliko rodbine da im ne bih rijesio probleme ni sa 30 miliona .
Kupio bih neku manju planinu , ogradio je zicom i na njoj napravio
brvnaru i bole me doope sto Madarska nema mora ili sto ce biti inflacije .
Da ne zaboravim , primio bih i neku finu forumasicu da zivi samnom .

Imam toliko rodbine da im ne bih rijesio probleme ni sa 30 miliona .
Kupio bih neku manju planinu , ogradio je zicom i na njoj napravio
brvnaru i bole me doope sto Madarska nema mora ili sto ce biti inflacije .
Da ne zaboravim , primio bih i neku finu forumasicu da zivi samnom .

:rotf:
al pazi, nikad se ti sa foruma neces ozeniti, ako ne promenis odabir reci:D
to se kaze: pozvao bih..
e bre dokle da te ucim..:lol::cmok2:

Не коцкам се с државом.
Никад.
Кинту уложити у ...јаки ко земља.
Ускоро ћете сви ви мени и ЗД доћи на мерак...да вам одеремо кожу с леђа...натенане и емпатично!

:rotf:
al pazi, nikad se ti sa foruma neces ozeniti, ako ne promenis odabir reci:D
to se kaze: pozvao bih..
e bre dokle da te ucim..:lol::cmok2:
Ja i moj jezik ! :evil:

jao.gif

u okviru one teme o penziji za zene koje napustaju posao da bi sedele kuci i cuvale decu,
toliko mi je nudio poznanik u predbracnom ugovoru - tj, farmu u toj vrednosti i 1000 evra mesecno a i staz i sve sto ide uz to. doduse, nije mi bio privlacan tip pa nisam ni razmisljala o tome.
da je dobijem na lotou ulozila bih sve u nekretnine i nista posebno ne bih radila, produzila bih da radim najnormalnije ali bilo bi mi drago sto sam u jednoj generaciji dobila onoliko za koliko drugima treba mozda 9.

За почетак ћу морати, ко у оном вицу о ћифуту, да купим лоз лол..могао бих стварно, 200 дин.
Ја бих исто као Морја, одбио бих тог ако ми није привлачан, а исто бих радио, само мало бих се друкчије организовао.
Лако се паре потроше, а и велике паре су велика главобоља, тако кажу :п

Tri miliona hm,milion na banku što mi kažemo ,pola miliona negdje slamarica .
A onda uplatio bih sebi let u svemir to bih baš volio i otišao bih na Tahiti baš tamo .Samo da vidim onu boju okeana i da malo popričam sa ženskim rodom i da se odmorim od svih budala na ovom svijetu

Back