Glava

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Sta mi se desava, kada zelim da spustim glavu, ne mogu, sve mi nesto smeta, pomera, kao i kad pogledam na gore, plus osetim i jaku tezinu u ocima. Sta to moze biti?

Uzimam antidepresiv i ksalol pred spavanje....jesam anksiozna, nervozna, ali ko nije.....ali mi se ovo nije desavalo. ..ta tezina na potiljku, temenu i teske oci neverovatno........

Sta mi se desava, kada zelim da spustim glavu, ne mogu, sve mi nesto smeta, pomera, kao i kad pogledam na gore, plus osetim i jaku tezinu u ocima. Sta to moze biti?

To je vrtoglavica, svako je ima tu i tamo, dodje, prodje.
I kod mene ima tako perioda kada se ne usudim ni da pogledam "gore" jer pomislim da cu se onesvestiti, lekar mi je objasnio da je to malo
poremecen centar za ravnotezu, objasnio mi je koje vezbe da radim i to tako dodje, ali posle nedelju, dve i prodje.
Najjednostavnija je vezna da jako zatreses glavom, ali bas onako kao da si sumanuta;), a ako te zanima dacu ti i neki youtube clip
sta i kako da vezbas.

Hvala puno na odgovoru, moze ako sme da se reklamira. A kakav je bio pregled, sta ti racno radi? Evo ja sedim i rekoh necu da mrdnem glavu, ni gore ni dole......bicu kao zombi...mada mene stalno boli levi deo vrata i to bas. bas....I sta kad tako prodrmam glavu onda sve prodje, onako sumanuto, kako si napisala?

- - - - - - - - - -

Mislis da je od njega...nisam ga jutros pila.....ali kad sam ga popila...taj glup oseca je prestao.....ali dzaba...sad imam strah da ce se to ponoviti......i tako sve u krug.......

Uzimam antidepresiv i ksalol pred spavanje....jesam anksiozna, nervozna, ali ko nije.....ali mi se ovo nije desavalo. ..ta tezina na potiljku, temenu i teske oci neverovatno........

Nisu mnogi... Sta vise 90% i vise ljudi.

Neko ko je "zdravo nervozan" ne pije antidepresiv i anksiolitik.

Nemoj time da se tesis (svi su ko ja) i na takav nacin, vec ozbiljnije shvati svoja stanja.

Moze ti to sve biti jer ikmas psihickih problema, ovo moze biti samo jedan neuobicajen simptom koji ce reeetko ko prijaviti, slicno i kao kada neko oseca mrave ispod koze, ili mu igra oko, ili ga nesto probada tu i tamo, ili ga svrbi bas onde itd.

Mozda moze biti i stitasta zlezda ako imas tako neke peripetije sa vratom, npr da mrzis rolku uz vrat, da ti smeta tesno zakopcana kosulja uz grlo, da ti teze kada gutas pljuvacku itd, mada opet, bez vadjenja krvi i UZ nista, jer sve to moze biti i "psihicko neurastenicno tripovanje".

xalol je zlo od leka. probaj da izbacis to ***** iz upotrebe

Ne lupetaj gluposti.

Nece nista ona da proba, pogotovo posle veoma glupog i loseg saveta nekog neobrazovanog forumasa neznalice, vec ce u konsultaciji sa svojim licnim psihijatrom da utvrdi sta je najbolje za nju kao i lek.

Post cu ti prijaviti jer je izuzetno rizican i los po krajnje zdravlje drugog bolesnog forumasa, a ujedno je i nadrilekarstvo i nadriapotekatstvo.

Mozes coveka da podrzis u tome da se leci, da uzima neki lek, kako mu je prepisalo STRUCNO KOMPETENTNO LICE, posle 15ak godina skolovanja na fakultetima i specijalizacijama, mozes da ti izneses svoj stav da li bi ti upotrebljavao neke lekove, medicinske procedure i slicno ali ne mozes da govoris ljudima da bace nesto i da izbacaju, i da im pravis nocebo efekat, da se osecaju jos i gore nego sto bi trebalo.

Xalol nije nikakvo zlo od leka. Ne lupaj gluposti i ne plasi bolesne ljude kojima je lecenje neophodno, a ne dalji progres bolesti, pa zatim komorbiditeti sa ostalim psihickim i fizickim bolestima.

Ne lupetaj gluposti.

Nece nista ona da proba, pogotovo posle veoma glupog i loseg saveta nekog neobrazovanog forumasa neznalice, vec ce u konsultaciji sa svojim licnim psihijatrom da utvrdi sta je najbolje za nju kao i lek.

Post cu ti prijaviti jer je izuzetno rizican i los po krajnje zdravlje drugog bolesnog forumasa, a ujedno je i nadrilekarstvo i nadriapotekatstvo.

Mozes coveka da podrzis u tome da se leci, da uzima neki lek, kako mu je prepisalo STRUCNO KOMPETENTNO LICE, posle 15ak godina skolovanja na fakultetima i specijalizacijama, mozes da ti izneses svoj stav da li bi ti upotrebljavao neke lekove, medicinske procedure i slicno ali ne mozes da govoris ljudima da bace nesto i da izbacaju, i da im pravis nocebo efekat, da se osecaju jos i gore nego sto bi trebalo.

Xalol nije nikakvo zlo od leka. Ne lupaj gluposti i ne plasi bolesne ljude kojima je lecenje neophodno, a ne dalji progres bolesti, pa zatim komorbiditeti sa ostalim psihickim i fizickim bolestima.

Neka prica covek sta zeli, ja da sam tako svakog slusala....gde bih zavrsila....slusam sebe i svoje telo...i ono malo zdravog razuma.....(valjda je stogod ostalo)...Naravno zakazala sam svog Novog terapeuta....pa cemo videti u petak sta on ima da kaze...Mada kao sto mi rece kuma, to moze i da bude od vrata. jer me boli danima...moze od ociju jer moram da nosim naocare a nikako da se nakanim, moze i od usiju jer mi stalo susti u istim...i tako....a moze samo psiha ili ova neverovatna promena vremena!!!!! Ko ce ga znati!!!!!

Proveri štitnu žlezdu, možda ima veze, kod mene je imalo veze i sa tim šuštanjem u ušima, kasnije i sa aritmijom, ... a može biti ona uzrok i za anksioznost, kao i za depresiju.

Naravno da moze biti kojesta, ali neka ti urade i rentgen vratnog dijela kicme, i to moze prouyrokovati slicne tegobe. i opusti se koliko mozes, strah ti jos pojacava taj los osjecaj. Znam ti jer sam imala slicnih problema i sad ih imam povremno, nista mi nisu pronasli, svega pomalo ali nista za sta bi se sa sigurnoscu reklo da je uzrok. Radi sve pretrage, naravno i ispitivanje centra za ravnotezu, ali smirice se pa poslije mozda opet da se ponovi ali nauci da zivis sa tim. Ja ti tvrdim da se moze, mada nije lako.

Naravno da moze biti kojesta, ali neka ti urade i rentgen vratnog dijela kicme, i to moze prouyrokovati slicne tegobe. i opusti se koliko mozes, strah ti jos pojacava taj los osjecaj. Znam ti jer sam imala slicnih problema i sad ih imam povremno, nista mi nisu pronasli, svega pomalo ali nista za sta bi se sa sigurnoscu reklo da je uzrok. Radi sve pretrage, naravno i ispitivanje centra za ravnotezu, ali smirice se pa poslije mozda opet da se ponovi ali nauci da zivis sa tim. Ja ti tvrdim da se moze, mada nije lako.

Ne mora da znaci da ce se i njoj to tako ponavljati kao i tebi, iako se na prvi pogled moze zakljuciti da imate "sve iste" simptome.

- - - - - - - - - -

Neka prica covek sta zeli, ja da sam tako svakog slusala....gde bih zavrsila....slusam sebe i svoje telo...i ono malo zdravog razuma.....(valjda je stogod ostalo)...Naravno zakazala sam svog Novog terapeuta....pa cemo videti u petak sta on ima da kaze...Mada kao sto mi rece kuma, to moze i da bude od vrata. jer me boli danima...moze od ociju jer moram da nosim naocare a nikako da se nakanim, moze i od usiju jer mi stalo susti u istim...i tako....a moze samo psiha ili ova neverovatna promena vremena!!!!! Ko ce ga znati!!!!!

Pa sta cekas onda, trk i stavi naocare, pa tek onda sve ostalo.

Gubljenje je vremena muckati glavu sta ti je i raditi neke analize, zezancije menjati strucnjake raznih oblasti medicine a jos se nisi nakanila da stavis naocare.
Prvo to, to je najlakse i najbezbolnije (fizicki, e sad ne znam psihicki) pa ako je i dalje isto, onda nije zbog naocara.

....ajde ovde da probam da napisem sta mi se desava, mada cu sutra ici kod lekara da vidim sta je....

...vec jedno 7-10 dana me boli "cose glave" to je onaj deo iznad uha i negde na sredini izmedju temena i uha, tacno jedno mesto malo koje bi se moglo reci da
pokrijem jagodicnom prsta...ispod prizi toliko da me je strah...obicno pocne predvece i to treje neko duze vreme....imam utisak da ispod prizi...nekad mi se cak
desi da sam nesigurno kad krenem levom nogom i rukom..ta strana....i spusta se bol do oka...onako ne boli oko jako ali boli...i taj deo cela ka oku...
...usled cega to moze biti? pritisak mi je nizi oduvek, nije visok osetila bi bar malo....

...jesam malo blago depresivna zbog cele situacije koja me je snasla, ali mislim da to bas i nema neke veze sa ovim bolom u glavi....

- - - - - - - - - -

...sve me strah da ne pukne neki kapilar ili nesto daleko bilo...ako je migrena ili tako nesto mislim lakse bi bilo...i tako..:(

..nekad ne pijem...prodje ali se vrati...i uvek na isto mestu....veceras da zakacim snalom kosu to je tako zabolelao da mi se smracilo....verovatno sam pokupila nezgodno
kosu pa sam povukla sa tog mesta...grozno...

..ispod boli, tacno ispod lobanje...

ма на глави све боли ко у око , кад је
све повезано.
ако држиш косу покупљену да не стиснеш превише?
јбга., немаш висок притисак, мој се вечерас сјурцо доле
па сам сва ко суманута, а глава ми као у неком обручу :roll:

...ne, kacim je samo kad idem u kuhinju nesto da radim ili da se tusiram,ostalo vreme je pustena bes zbog toga....oduvek mi je pritisak niszak
ali zato kad skoci na 140 ja sam pred slogom...jedino ovima u Hitnoj pomoci ne mogu da objasnim da mi je to previsoko....ali imaju oni i normalne
lekare pa razumeju...
..kad ti padne pritisak razmuti mrvicu soli u casi vode i popi..cas posla se to regulise....ili bilo koju tecnost ali so najbolje reaguje....

и мој је нормално низак, али у задње време
трчи горе доле, на дневном нивоу :lol:
а и ја се зезам па брљавим са јелом.
данас сам брљавила,и одмах се сјурцао :roll:

ма де мало соли, већ ме је страх колико се солим :lol:

Pa koji ti je stručnjak (sa 15 god. škole) prepisao Ksalol za spondilozu, probleme sa vidom i sluhom ?

..htela sam da pitam da li neko od vas Sofka i Mikele moze da preporuci nekog neourologa, imate li neka saznanja o nekom lekaru....nisam isla tamo do sad
pa bih volela da znam dar ako ima neki koji se izdvaja...ili je kao svejedno....a opet iz dosadasnjeg iskustva znam da nije bas svejedno kod kog lekara dodjes...
..mene opet veceras boli to jedno mesto,ista stvar isto peče...dok sam prala kosu kad sam se sagla nad kadom nije mi bilo bas najbolje u glavi, i dok sam susila
kosu....nesto tu ne valja, a rekla bi da nije obicna glavobolja jer da jeste valjda bi me bolela cela glava a je samo ta jedna tacka....

..i malo nemoci imam u levoj ruci (bol je sa leve strane) ako gledam od srecine temena ka uhu negde na pola puta...tu boli...nije to ni nemoc nego neka nelagoda...:confused:

Back