Glava motora pasat tdi 2001 godiste

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Pozdrav svima.Zanima me sta je sve potrebno uraditi na da se posteno sredi digtung na glavi motora i kvalitetno sredi da ubuduce nemam problema sa tim.
Na mesecnom nivou mi trosi od pola litra do litar antifriza.Pregledan je komplet auto i nigde ne pusta antifriz i nekom spravom su mi nasli pritisak 1.5 bar.
Kazu treba glavu radit.Inace sa uljem sve ok nigde skrame lepo radi auto,ne dize tempraturu preko 90 stepeni itd.Ali eto loce taj antifriz i sta da se radi.
Unapred hvala svim postenim komentarima
Zanima me cena ove operacije da se kvalitetno sve to odradi.
Juka

Kad se glava skine onda se obavezno radi hidrotest da bi se utvrdilo da nije slučajno negde pukla. Ako jeste onda će popravka biti dosta skuplja. To se ne može znati dok se glava ne skine. Prema tome Juka ako nemaš nekoliko stotina rezerve nemoj počinjati.

Puno hvala svima.Ovaj majstor mi rece da mu pokazalo na testu 1.5 bara neki pritisak u cantri za vodu i to je previse kao...i eto...Meni ne kuva nikada za 7 godina,nema skrame na ulju na cepu uvek cisto bez one mase...ne dize ulje na sipci nikada itd itd...Antifriz gubi na mesecnom nivou oko pola litra.Auto lepo ide ne trese...Recite mi jel ja mogu kao amater da proverim taj pritisak u posudi za vodu i na koji nacin?Da nekako i sam dodjem do saznanja da je zaista glava pukla ili taj digtung ili sta vec?

Pozdrav svima.Zanima me sta je sve potrebno uraditi na da se posteno sredi digtung na glavi motora i kvalitetno sredi da ubuduce nemam problema sa tim.
Na mesecnom nivou mi trosi od pola litra do litar antifriza.Pregledan je komplet auto i nigde ne pusta antifriz i nekom spravom su mi nasli pritisak 1.5 bar.
Kazu treba glavu radit.Inace sa uljem sve ok nigde skrame lepo radi auto,ne dize tempraturu preko 90 stepeni itd.Ali eto loce taj antifriz i sta da se radi.
Unapred hvala svim postenim komentarima
Zanima me cena ove operacije da se kvalitetno sve to odradi.
Juka
Prvo ovo sipaj nece prevaranti da ti kazu
http://dragicevicauto.rs/product/k2-radiator-stop-leak-tecnost-za-zaptivanje-hladnjaka-400ml/

Hvala druze ako ce sta pomoci.Danas sam u ocaju otisao na opsezniji pregled auta.Pod opterecenjem pregledan,pa hladan pa ovko pa onako..sve zivo bre...
Nigde ne pusta antifriz...Crevo hladnjaka jeste onako bilo malo zilavo ali ne predlazu skidanje glave i sta da radim...Ne mogu im sam reci skidaj glavu ako nije za skidanje.
A auto trosi litar antifriza svaki mesec i ocigledno ima neki problem....Trojica ozbiljnih mehanicara nista nisu provalila...Uzas.
George da li ta smesa moze sta da osteti creva u autu ili sta drugo?

Hvala druze ako ce sta pomoci.Danas sam u ocaju otisao na opsezniji pregled auta.Pod opterecenjem pregledan,pa hladan pa ovko pa onako..sve zivo bre...
Nigde ne pusta antifriz...Crevo hladnjaka jeste onako bilo malo zilavo ali ne predlazu skidanje glave i sta da radim...Ne mogu im sam reci skidaj glavu ako nije za skidanje.
A auto trosi litar antifriza svaki mesec i ocigledno ima neki problem....Trojica ozbiljnih mehanicara nista nisu provalila...Uzas.
I ja ti kažem da ne sipaš ništa od tih tečnosti jer posle može da ti se zaguši hladnjak ili grejač kabine. Za sada dosipavaj antifriz dok nemaš drugih simptoma. Ide leto pa možeš i destilovanu vodu. Nemoj običnu zbog kamenca.

Meni je trosio ko lud i znao sam sta me ceka s majstorima pa sam dolivao,skoro sam sipao ovaj k2 i stoji nista vec par dana nije pustio prelazim 70-80 dnevno,majstor mi je rekao za to da su mnogi resili s tim problem,ja reko pa sto mi ranije ne rekoste,jer u servisu se ta masa sipa da bi negde izasla i da bi majstori videli gde curi a obicno zaptije i resi

Meni je trosio ko lud i znao sam sta me ceka s majstorima pa sam dolivao,skoro sam sipao ovaj k2 i stoji nista vec par dana nije pustio prelazim 70-80 dnevno,majstor mi je rekao za to da su mnogi resili s tim problem,ja reko pa sto mi ranije ne rekoste,jer u servisu se ta masa sipa da bi negde izasla i da bi majstori videli gde curi a obicno zaptije i resi
Al ta masa nije magična, možda može da začepi i što treba i što ne treba :D

Isao sam i na ovlascen neki servis ne stajem dok ne isteram sta mu je.Tamo su uvalili neku napravu u cantru od antifriza i kao ima izduvnih gasova pomesanih sa vodom i namerili su 1.5 bara pritiska i kao ne moze biti toliko previse mu je.Hvala lepo platio i izasao.Ovlasceni to kaze a druga trojica bas i nisu sigurni da je do glave ili ti digtunga.Ako neko ima neku preporuku moze na p.p za nekog mehanicara koji ce mi reci druze to ti je to i zameniti i ja cu mu ruke duplo platiti nikakav probelm.Ja cenim kvalitetne ljude i koji stoje iza svog rada.Vecinom bi po bg menjali 25 puta dok ne dodju do resenja.Da promene sve dok se ne dodje do resenja.Pa za toliko bas nemam novca.
Iste sekunde vozim auto ostavim neka ga 10 dana pregledaju ako treba ali ako ima takvih uopste da ce posteno reci to je taj kvar.Da cvrsto zauzmu stav i da sam miran.

Ne sipaj nikakve tekucine za zaceoljavanje to samo pravi probleme kasnije.
To je za preprodavce koji valjaju leševe ..

... . . Negde pusta ne može da izlapi samo što nije još puno pa se možda baš i ne vidi toliko ..
Daj boze da ipak negde pusta to nije skup kvar ali bas niko da mi provali gde pusta neverovatno a ne skida mi se glava jer nemam osecaj bas da je do nje...Ne trese auto ide ko zmaj,ulje ne trosi...nema one skrame itd itd...A dolevam mu antifriza i destilovane dok ne resim gde kvar,,,Trajat ce ovo mesecima dok se ne provali....naucna fantastika ovo

Beli dim u auspuhu ti je voda u cilindarima.. Rekao si da trsosi 1l mesečno što nije mnogo to ti je tih par kapi koje prolaze.. Ne mora uvek biti dihtung može i glava da je kriva ili ima pukotine pa ne dihtuje 100%.
Pa ti prolazi malo vode u cilindar . To se cesto desava kod loših reparacija tj kad neko menja dihtung bez obrade i provere glave..

Poslednja izmena:

Back