Glava Deda Mraza od čokolade

Evo jedan kalup koji sam skoro napravio za Novu Godinu da iznenadim decu tj . da im ulepšam novogodišnju tortu.
1-Ovako izgleda kalup od silikona za Dedinu glavu i veličine je otprilike fi= 25 cm.
img0004.jpg

Naravno prvo sam malo premazao kalup sa odvajačem da lakše odvojim čokoladnu figuru
2-Uporedo sa tim sam u duplom loncu otopio čokoladu
img0003.jpg

3-Kašikom sam nanosio iz lonca otopljenu čokoladu a sa silikonskom četkom sam je je razmazivao po kalupu pazeći da sve dobro popunim,dok je čokolada još topla.

4-Ovako izgleda popunjen kalup sa čokoladom

5-kada se izvuče figura čokoladnog Deda Mraza može se ostaviti takva kakva je -od čokolade ili ćete pak dodati malo zlatne boje što zavisi od ukusa .U svakom slučaju to izgleda ovako
ČOKOLADNI DEDA MRAZ
cokoladni-deda-mraz.jpg

POZLAĆENI ČOKOLADNI DEDA MRAZ
img0009.jpg

Kasno mi je palo na pamet da nalijem u kalup belu čokoladu pa da je onda ofarbam prehrambenim bojama jer bi tada Deda Mraz bio životniji i verniji originalu,ali obećavam da ću i to uraditi i staviti na blog
Naravno ne moram Vam reći da mogu da skinem kalup od skoro bilo čega , a koliko ovaj proces ubrzava izradu torte ne moram Vam ni reći.
P.S.(vratiše me nazad jer su dozvoljene samo 4 slike pa ću ove druge slike da stavim na moj sajt i tamo ću sve detaljnije da objasnim)

Back