Гласање такмичења на тему Песма

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.010
Уз дубок наклон нудим извињење за поновно кашњење...
Па, да пређемо на ствар
Стигло је 17 фотографија и 17 песама које су послужиле као инспирација за те фотографије или тек буде сећања или асоцијације на одабрану фотографију...
Наравно, како је и у најави такмичења писало... оцењује се звук и његов склад са фотографијом, или... како већ ко нађе за сходно...
Али, првенствено, фотографија...

Гласа се по новом систему, са 15 поена које распорећујемо фотографијама које нам се допадну...
Правило налаже да се за своју фотографију не може гласати и да је максимални број поена који се може доделити једној фотографији 5.
исто тако, гласови чији збир није 15 се неће рачунати...

Гласање траје до 16. 7. до 20:00

Ево фотографија и звука

1

Хвала свим учесницима на овим сјајним фотографијама и надасве разноликој листи песама...

Poslednja izmena:
Dakle,
Fotka 1 – 4 poena
Mozda I moj favorit na ovom takmicenju. Pre svega fotka mi bez pesme mozda I ne bi zapala za oko ali je muzika dodala ono nesto.
Cenim sto fotka I muzika nisu u medjusobno ‘ bukvalnom’ odnosu. Muzika ne opisuje direktno motiv vec ono sto motiv predstavlja za fotografa.
Odlican spoj muzike I ‘smisla’ fotke. Letnja. Pecanje, reka I relaksacija. Ocu sad na neki splav da igram karte ceo dan s drustvom i pijem vocno pivo.

Fotka 3 – 5 poena. E ala me autor zeznuo…gledam fotku, bas je lepa I reko tacno znam da ce da zasvira nesto tipa Rock road to Dublin il nesto Irsko kad ono tamo medjutim jos I jedna od meni jako dragih pesama ( mada vise volem verziju od Jeffersona) :)

Fotka 16 – 3 poena. Svidja mi se fotka, pesma ide al mi nekako nije dovoljno vintage za fotku.
Fotka 2 – 2 poena. Pesma je jako kvalitetno podigla fotku ;)
Fotka 17 – 1 poen. Lepa fotka I pesma ( jedina koja mi je isla na repeat nakon sto sam sve poslusala):)

Zaravo lazem, I Triggerfinger sam morala da slusam dva puta jer kad sam upalila jutjub iskocio mi onaj seksi bradonja iz benda kog prvi put u zivotu vidim pa sam guglala prvo kako se zove. Onda sam posle opet u miru odslusala , gledala fotku I zamisljala bradonju u camcu. Ajajajaaaa.

Super je ovo ljudi, u svima sam uzivala, cak se I Dzej uklopio a ne bih ga slusala ni u ludilu :D
Ocu jos pesmofotka takmicenja.

I jel mozemo kasnije da se igramo I da dajemo nase predloge za pesma na tudje fotke:D

poena 5 - fotka 6 / izvanredan makro sa prirodnim bojama, dobro lociran ex centralno focus / gornja leva 1/4 /, sjajno svetlo , ne bih rekao da je wild rose , pre bi rekao da je cultivated rose :cool: svejedno , pesma je all time classic
poena 5 - fotka 13 / cisto uradjeno , lepa ostrina i vesele boje proleca .kompo koji nije lako odrediti ovoj vrsti punog kadra je besprekoran . pcela takodje hhaha. muzicki ne idealno ali solidno povezano .
poena 3 fotka 8 / nekoliko indikacija pokazuju da znam cija je fotka , veoma dobro uradjena , fokus na pravom mestu , boje takodje. ono sto mi smeta je kompozicija / setio sam se reci koje sam negde procitao koje otprilike kazu o
unapredjenju fotografije '' zalepio bih veliku belu papirnu tacku na objektiv tako da fotograf ne vidi centar kadra i bice prinudjen da trazi objekat izvan centra '' /. ovde je olaksavajuca okolnost sto beli cvetovi ne dominiraju
u velicini kadra no svejedno njihovo pozicionisanje u centar mi se ne dopada ni malo , suvise je ocigledno prozaicno bez maste .btw odlicno svetlo .dobra vest je da je izvanredno odabran klip!!!! . najbolji spoj muzike i fotke od svih .
poena 1 fotka 15 / lep i znalacki krop , dobri tonovi i teksture . inkorporacija puzavice daje posebnu draz i smisao hladnom kamenu i samoj fotografiji , super . muziku bas ne povezujem al ok bitna je autoru .zameram na okviru koji je mogao biti diskretniji .
poena 1 fotka 2 / fotka sa dobrim potencijalom , lep siluetni kadar , dobar trenutak i boje . kod ovakvih fotki vazan je i kvalitetni nivo ostrine koji fotka ne poseduje . svidja mi se dramaticnost fotke i dramatacnost same pesme .

:klap:toliko od t19 ni po babu ni po stricevima

Poslednja izmena:
Mislila sam da ce biti zeznuto za glasanje, kad ja tamo ono medjutim. Isla sam redom po fotkama i otvarala klipove i cim bih morala da tumacim sta je pisac hteo da kaze nasavljala dalje.

fotografija 6 - 5 poena, prva jasna asocojacija izmedju fotografije i pesme, spojeno da bolje ne moze biti. Plus sto vilim crvene ruze i Nick Cavea.
fotogragija 9 - 5 poena iako tehnicki losija fotka, odlicno ubodena tema takmicenja i izbor pesme
fotografija 11 - 3 poena iako sam ocekivala "Beograde, Beograde" i Djordja Marijanovica, moze i ovo da prodje :) Odlicna fotografija i spoj sa pesmom.
fotografija 16 - 2 poena dobra fotografija i dobro odabrana pesma kojoj je ilustrovana.

Moram reci da ima dobrih fotografija, ali mi ceo utisak pokvari pesma. Recimo za fotografiju br. 3 koja je dobra, ocekivala sam neku keltsku pesmu jer je krajolikk takav... Dobro ima u nazivu pesme put, ali melodija mi je narusila utisak. Isto za fotku br. 7, sve bi bilo super da je auto u pokretu jer je pesma ipak Speedway.

Dok neke fotografije uopste nisam mogla da povezem sa pesmama.

Foto 5 - 5 p.; divna slika! Muzicki daleko od mog ukusa ali ovde pase rustikalnost :)
Foto 15 - 4 p. ; fotka & muzika - melanholicna tiha lepota...
Foto 10 - 4 p. Sve ukupno sentimentalno... melanholicno... = Leonard Cohen ...
Foto 13 - 2 p.; budjenje prirode i rad pcelica bi terebao da bude muzicki zivlji nastup a ne ovako uspavano... hm, mada kada razmislim, mnogi ljudi su na prolece bas umorn pa tako da je onda :ok:

:snesko5:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back