Glasanje na temu "SENKA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u politici da. to i jeste utisak - da pesnički konkursi ovde nužno počinju da liče na političku (nažalost i "kulturnu") scenu srbije.
što ih čini besmislenim.

a ja ću da zamolim sf da obriše moj komentar s glasovima, jer ne želim da učestvujem u govnariji.

- - - - - - - - - -
.

Ne znam da li je lobiranje, ali ako ti mislis da jeste, pridruzujem ti se u zahtevu.

opet radi lobiranje.
Ao se to odnosilo na moju ocenu onda stvaro mnogo gresis.
Moj je ukus takav da mi se svidjaju odredjeni stihovi, poezija, reci, receniice, a takav fin vez veze uglavnom jedan autor ovde i zato ce uvek od mene
dobiti sve glasove. Tvoji me ne tangiraju uopste jer su vec odavno napisani od mnogo vecih i boljih igraca.. Valjda se ne ljutis ako ovo ovako kazem?
Ti pises predvidljivo, za mene je to dosadno, jer , kako vec rekoh u prvoj strofi, i prozaicno, a i vec pre tebe sto puta ponovljeno.

Sanja nešto sanjala...
Meni šestca najlepša i boli me uvo,a od ovog vajde ko od lanjskog snega...
Živimo ovde za lepotu,a ovo ne smatram nešto ozbiljnim...
Ne stoji ti Sanja lepo-tvoj talent traži da pokažeš ovde lepše lice ili bar da budeš tolerantnija-nije ovo
plaćeni konkurs majkumu...

- - - - - - - - - -

Može, napiši svojih šest komada, pa ih menjaj koliko želiš... :lol:
Vrlo duhovito...:evil::hahaha:
Nego sad ta ideja izgleda,posle Sanjine histerije,sve bolja!:rotf:

Sanja nešto sanjala...
Meni šestca najlepša i boli me uvo,a od ovog vajde ko od lanjskog snega...
Živimo ovde za lepotu,a ovo ne smatram nešto ozbiljnim...
Ne stoji ti Sanja lepo-tvoj talent traži da pokažeš ovde lepše lice ili bar da budeš tolerantnija-nije ovo
plaćeni konkurs majkumu...

Utoliko pre ne bi trebalo da postoji lobiranje.
Tolerancija prema grupasenju radi isticanja kada je stvaralastvo igra, je bolesno unazadjivanje umetnosti.

Slažem se,ali hajde da se na kraju podsmehnemo tom neukusu i sujeti ako ih zapazimo!:lol:
Zapamtite dame i gospodo-umetnost prava ima svoj sopstveni jezik i teško joj išta može nauditi...
Možda sam idealista,ali kakva korist ovde od recimo pobede?
Da nam Borka tutne ček od 20 000 eura?
To ni ja nisam lud da ponudim i da imam toliko keša...Može u kompenzaciju,ako me lapo Boljarin isprati...:per:
(Nemoj to ozbiljno da shvatiš,kere ti...:lol:)

Slažem se,ali hajde da se na kraju podsmehnemo tom neukusu i sujeti ako ih zapazimo!:lol:
Zapamtite dame i gospodo-umetnost prava ima svoj sopstveni jezik i teško joj išta može nauditi...
Možda sam idealista,ali kakva korist ovde od recimo pobede?
Da nam Borka tutne ček od 20 000 eura?
To ni ja nisam lud da ponudim i da imam toliko keša...Može u kompenzaciju,ako me lapo Boljarin isprati...:per:
(Nemoj to ozbiljno da shvatiš,kere ti...:lol:)

Ovo i jeste podsmeh, ali ne moram ni da ucestvujem u decijim igrama.:ok:

Cemu glasanje ako se namesta?

Ovo i jeste podsmeh, ali ne moram ni da ucestvujem u decijim igrama.:ok:

Cemu glasanje ako se namesta?

da autori dobiju kakvu takvu kritiku svojih pesama makar i u vidu cifre kao komentara
ove koji nameštaju jednostavno ne uzimaš u obzir kao "kritiku"

konkurs gde se nameštaju glasovi zaista nije lep ali rešenje nije bekstvo od problema već pokušaj rešenja tog problema.
moj predlog rešenja sličan je Dragoljubovom: ne pridavati pažnje takvim stvarima jer sva je verovatnoća da se ovo nameštanje radi
ne zato da bi neko pobedio već zato da bi se neko iznervirao, što je kako vidimo i rezultiralo uspehom.
Dakle, ne dopustiti provokatoru da uspe u njegovoj nameri.
Ako to pojedine osobe koje učestvuju na ovim konkursima uspeju, i provokatori će izgubiti želju da rade to što rade.

Poslednja izmena:
šta te sprečava da pesme staviš na blog ili na pesnički kutak i tamo dobiješ kritiku?
Smisao književnih konkursa je kreativna igra.
Tamo gde neko ima ideju da igru kvari, igra gubi smisao.

Recimo da grupa prvačića odluči da igra fudbal na male golove.
I onda Perica koji ima dve leve noge angažuje oba brata i sestru od tetke da utrče u teren i zagrade telima njegov go kad god se neko namerači da na isti puca.

I ne zove Perica oba brata i sestru od tetke da bi provocirao druge igrače, nego zato što ima dve leve noge i nikada ne zadaje gol.
I zato što bi voleo da baš on bude pobednik.
A bez braće i sestre od tetke nekako ne ide.
Pa ga deca puste jednom, a njemu se osladi pa bi svaki put.

Perici je stalo do pobede.
Ostaloj deci je stalo do igre.
Zato ređe izlaze na terenče, jer **** takvu igru. Onda ih trener moli da ipak izađu, šteta je da se ne igra.
Onda perica opet napravi isto, pa neka od dece popizde.

Poslednja izmena:
šta te sprečava da pesme staviš na blog ili na pesnički kutak i tamo dobiješ kritiku?
Smisao književnih konkursa je kreativna igra.
Tamo gde neko ima ideju da igru kvari, igra gubi smisao.

Recimo da grupa prvačića odluči da igra fudbal na male golove.
I onda Perica koji ima dve leve noge angažuje oba brata i sestru od tetke da utrče u teren i zagrade telima njegov go kad god se neko namerači da na isti puca.

I ne zove Perica oba brata i sestru od tetke da bi provocirao druge igrače, nego zato što ima dve leve noge i nikada ne zadaje gol.
I zato što bi voleo da baš on bude pobednik.
A bez braće i sestre od tetke nekako ne ide.
Pa ga deca puste jednom, a njemu se osladi pa bi svaki put.

Perici je stalo do pobede.
Ostaloj deci je stalo do igre.
Zato ređe izlaze na terenče, jer **** takvu igru. Onda ih trener moli da ipak izađu, šteta je da se ne igra.
Onda perica opet napravi isto, pa neka od dece popizde.

Konkurencija dodaje kritici još jednu novu dimenziju (u odnosu na pisanje na blogu)

ja najiskrenije ne mogu da poverujem da je ovde u pitanju želja za pobedom. Ne mogu toliko da potcenim nameštače. Zato verujem da je u pitanju želja da se jedno dete iznervira a to jedno dete si Sanja ti.
Zašto baš ti? Pa to je već druga priča, može biti da si se nekad nešto zamerila nevaljaloj deci.
Eto to je moja teorija, ja ne znam nikoga iz ekipe nameštača a i nemam neku želju da ih pitam na pp ali ovako sa strane gledano rekao bih da je to uglavnom, naravno ima još tu dosta momenata.

Igra ne gubi smisao samo postaje izazovnija, a dobit potencijalno veća jer se osim igre i druženja nauči svašta nešto, o sebi pre svega...

U svakom slučaju zamolio bih nameštaču da ili normalno učestvuju na konkursima ili da ih se manu i svoje razmirice pokušaju da prenesu na neku drugu temu.
Konkursi kakvi god bili vredni ili bezvredni ( što je u očima posmatrača) najkreativniji su deo ovog foruma i treba ih ostaviti na miru, koliko je to moguće.
Makar ne treba ići u nameštanje i smeštnje, ako već nismo u stanju za više.

Konkurencija dodaje kritici još jednu novu dimenziju (u odnosu na pisanje na blogu)

ja najiskrenije ne mogu da poverujem da je ovde u pitanju želja za pobedom. Ne mogu toliko da potcenim nameštače. Zato verujem da je u pitanju želja da se jedno dete iznervira a to jedno dete si Sanja ti.

Zašto baš ti? Pa to je već druga priča, može biti da si se nekad nešto zamerila nevaljaloj deci.
Eto to je moja teorija, ja ne znam nikoga iz ekipe nameštača a i nemam neku želju da ih pitam na pp ali ovako sa strane gledano rekao bih da je to uglavnom, naravno ima još tu dosta momenata.

Igra ne gubi smisao samo postaje izazovnija, a dobit potencijalno veća jer se osim igre i druženja nauči svašta nešto, o sebi pre svega...

U svakom slučaju zamolio bih nameštaču da ili normalno učestvuju na konkursima ili da ih se manu i svoje razmirice pokušaju da prenesu na neku drugu temu.
Konkursi kakvi god bili vredni ili bezvredni ( što je u očima posmatrača) najkreativniji su deo ovog foruma i treba ih ostaviti na miru, koliko je to moguće.
Makar ne treba ići u nameštanje i smeštnje, ako već nismo u stanju za više.
Namestaci ne postoje, barem ne ovde. Ili vi znate nesto sto ja ne znam.
Ja sam licno i personalno zamolila Soju da mi posalje poruku kada je neki novi "konkurs" jer ja zaista uzivam u njegovim umotvorinama i to jos od kako sam ga
pre 4-5 godina ovde upoznala ( njega ne znam, znam samo njegove stihove) Sojo je za mene neka malo bledja kopija Apolinera, meni se to svidja i zato ga ocenjujem
kako ga vec ocenjujem.

Usput u ovoj "yebadi" saznam da je po misljenju knjizevne avangrade Sojo jako los pesnik i onda bi ga valjda trebalo bojkotovati tako da pobednik uvek bude
Sanja ili neko ko se njoj svidja.

I sta sad? Da Sanja odredjuje ko sme kako, kada i kako da glasa? Pa neka odredjuje i tako su ljudi otisli sa ovog PDF-a ( ukljucujuci i moju malenkost) bas
zbog tgog nadmenoig i drskog ponasanja. Ali cu uvek glasati za Sojui:)

Rayela upravo si potvrdila moju teoriju, bila ti svesna toga potpuno ili ne.
Čak i da uzmemo da ti jednostavno prpozaješ nečije pesme (što je svakako moguće) postavlja se pitanje kako to da i neki drugi (stalno isti) ljudi
takođe tako lako prepoznaju nečije pesme i daju im baš 5 poena, ne obraćajući pažnju na ostale pesme?
Da skratim priču Rayela ti potcenjuješ nas. A moj stav je da je uvek bolje preceniti nekoga nego potceniti. Razlog: tako se nećemo ogrešiti o čoveka.

Rayela upravo si potvrdila moju teoriju, bila ti svesna toga potpuno ili ne.
Čak i da uzmemo da ti jednostavno prpozaješ nečije pesme (što je svakako moguće) postavlja se pitanje kako to da i neki drugi (stalno isti) ljudi
takođe tako lako prepoznaju nečije pesme i daju im baš 5 poena, ne obraćajući pažnju na ostale pesme?
Da skratim priču Rayela ti potcenjuješ nas. A moj stav je da je uvek bolje preceniti nekoga nego potceniti. Razlog: tako se nećemo ogrešiti o čoveka.
Ti bre kao da drzis propoved u crkvi:D
Da skratim i ja pricu, svidjaju mi se samo Sojine:D

kad je prethodni pesnički prso iz istih razloga, sanja nije ni bila tu :)

Btw, ja sam svakako za to da ja pobedim na ovom konkursu. Glasajte za mene. Jer sve je ovo u stvari zato jer nisam pobedila na prošlom. I pretprošlom. :sad2:

A umrla sam na Apolinera! :mrgreen: Mislila sam da si prosečan trol, ali za Apolinera svaka čast :)

Namestaci ne postoje, barem ne ovde. Ili vi znate nesto sto ja ne znam.
Ja sam licno i personalno zamolila Soju da mi posalje poruku kada je neki novi "konkurs" jer ja zaista uzivam u njegovim umotvorinama i to jos od kako sam ga
pre 4-5 godina ovde upoznala ( njega ne znam, znam samo njegove stihove) Sojo je za mene neka malo bledja kopija Apolinera, meni se to svidja i zato ga ocenjujem
kako ga vec ocenjujem.

Usput u ovoj "yebadi" saznam da je po misljenju knjizevne avangrade Sojo jako los pesnik i onda bi ga valjda trebalo bojkotovati tako da pobednik uvek bude
Sanja ili neko ko se njoj svidja.

I sta sad? Da Sanja odredjuje ko sme kako, kada i kako da glasa? Pa neka odredjuje i tako su ljudi otisli sa ovog PDF-a ( ukljucujuci i moju malenkost) bas
zbog tgog nadmenoig i drskog ponasanja. Ali cu uvek glasati za Sojui:)

U pravu si!

Sojo je jedini koji je prepoznatljiv po stilu pisanja kao i po jedinstvenoj Srpskoj ( ije - đekavici ).
Upravo iz pomenutog razloga na konkursima pišem (ekavicom).
Čudno je da je prošli konkurs produžavan, ( kao nema se vremena) što je imalo miris bojkota, zar ne?

Ipak, poznavaoci moje poezije lako me prepoznaju, shodno tome i glasaju, gdje je problem?
Mislim da sam jedini koji piše rimu od distiha do obgrljene rime.
Jedini sam koi pišem sonete, sonetne vijence, Petrarkin kao i Šekspirov stil, istina, ima par rijetkih iznimki.

Meni u mojim godinama nije do slave, hvale i do nekog prestiža, vjerujte!
Ja volim da se igram i sarkastično sa malo ironije sprdam.
Ne bih da pametujem i da nekog omalovažavam ali kad sam pisao poeziju mnogi nisu bili ni rođeni
ili su pjevali "ringe, ringe raja".
.... Vaš (Euer)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back