glasanje na temu glasanje

sistem po kome biste hteli da glasamo na takmicarskim temama

• stari sistem 3,2,1,

• novi sistem raspodela 15 bodova

• eksperimentalni sistem - '' jedna fotografija - jedan poen''

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
че, че,че.... како то тајно?
Tajno je u svakom slucaju u odnosu na glasače. Takmičar zna od koga je dobio glasove, ali to nikome ne sapstava...
Posle zbrajanja glasova postavi se tabela (ima na Knjizvenosti) pa svi vide ko je za koga glasao, koliko glasova je ko dobio, i naravno cija je koja fotografija.Mada, to se objavi kad se objave rezultati (mislim na fotografije)...Mozda to uopste nije vazno. Ovde nisam nikad primetila neke primedbe na tok i ishod takmicenja, dok negde recimo to nije slucaj. I ne ostaje samo na sumnji, ne uvek..
Bodovanje 1,2,3, mislim da je najjednostavnije, iako mi smeta da se neko trudi a ne dobije nijedan glas recimo, pa sam trud vredi da ne racunamo kvalitet, itd. Ako je sta nejasno, onda je do mene. Valjda:think:

mozda bi nedobijanje glasova nekome pomoglo da se potrudi jos vise kako bi sledeci put dobio glas, a mozda je i obrnuto. mozda bi ga obeshrabrilo. to sad sve zavisi od ljudi koji ucestvuju u takmicenjima, da li su okacili fotografije kako bi dobili par glasova pa je ok ili su tu da bi pobedili i napredovali.

Tajno je u svakom slucaju u odnosu na glasače. Takmičar zna od koga je dobio glasove, ali to nikome ne sapstava...
Posle zbrajanja glasova postavi se tabela (ima na Knjizvenosti) pa svi vide ko je za koga glasao, koliko glasova je ko dobio, i naravno cija je koja fotografija.Mada, to se objavi kad se objave rezultati (mislim na fotografije)...Mozda to uopste nije vazno. Ovde nisam nikad primetila neke primedbe na tok i ishod takmicenja, dok negde recimo to nije slucaj. I ne ostaje samo na sumnji, ne uvek..
Bodovanje 1,2,3, mislim da je najjednostavnije, iako mi smeta da se neko trudi a ne dobije nijedan glas recimo, pa sam trud vredi da ne racunamo kvalitet, itd. Ako je sta nejasno, onda je do mene. Valjda:think:

Malo mi nije jasno sta si htela da kazes :lol: Kako mislis tajno u odnosu na glasace, a takmicar zna od koga je dobijao glasove? Da nije obrnuto?

Inace bio je prikaz glasanja na jednom takmicenju, ta tabela o kojoj pricas.

Malo mi nije jasno sta si htela da kazes :lol: Kako mislis tajno u odnosu na glasace, a takmicar zna od koga je dobijao glasove? Da nije obrnuto?

Inace bio je prikaz glasanja na jednom takmicenju, ta tabela o kojoj pricas.

Ja sam se nosila iskustvom sa Knjizevnosti.
Kad napisem pesmu ili prozni sastav, ja znam sta je moje, vidim ko glasa za mene, glasam i sama ali ne znam za koga, jer ne znam ko je napisao ono sto se meni dopalo. Ja necu da sirim temu niti je primer adekvatan za ovaj pdf. samo poucena losim iskustvom niti vise ucestvujem niti glasam.
Ovde to nije slucaj, ne bih rekla. Da, bio je i na pdf. koji vec pomenuh, ali se glasovi opet (nenamerno, previdom, kako god) nisu dobro zbrojali, pa se dobo drugaciji rezultata od stvarnog.
P.S. Ja zbrojala na prste i dobila tacan rezultat:)

Poslednja izmena:
Јој ал` га мЛого компликујете и отежавате. Зар није боље да буде што лакше и простије.
На овај пдф увек свратим да се ОПУСТИМ и одморим, а не да баш напрежем `мождане вијуге` без неке силне потребе.

И зато мислим да је трећи систем гласања најбољи, најбржи - најлакши. Погледаш све фоткице, одабереш једну која ти се највише допада и за њу даш тај 1 поенчић. Тако сви. Не верујем да би се баш десило да само једна фоткица добије све наше поене. Сви немамо исти укус или критеријуме шта је најбоље, па би више фотографија имало своје поенчиће. Нека би остала без поена, па Боже мој, шта да се ради.

А у супротном, (ШТО ИМАМ ВЕЋИ ИЗБОР, ВИШЕ РАЗМИШЉАМ, ВИШЕ СЕ НЕЋКАМ ...оно којој фоткици 3 поена, па којој 2, па 1......или ту опцију са 15 поена, :worth:...а драгоцено време одеее

Али добро, како одлучи већина, прихватићу.:okok:

Јој ал` га мЛого компликујете и отежавате. Зар није боље да буде што лакше и простије.
На овај пдф увек свратим да се ОПУСТИМ и одморим, а не да баш напрежем `мождане вијуге` без неке силне потребе.

И зато мислим да је трећи систем гласања најбољи, најбржи - најлакши. Погледаш све фоткице, одабереш једну која ти се највише допада и за њу даш тај 1 поенчић. Тако сви. Не верујем да би се баш десило да само једна фоткица добије све наше поене. Сви немамо исти укус или критеријуме шта је најбоље, па би више фотографија имало своје поенчиће. Нека би остала без поена, па Боже мој, шта да се ради.

А у супротном, (ШТО ИМАМ ВЕЋИ ИЗБОР, ВИШЕ РАЗМИШЉАМ, ВИШЕ СЕ НЕЋКАМ ...оно којој фоткици 3 поена, па којој 2, па 1......или ту опцију са 15 поена, :worth:...а драгоцено време одеее

Али добро, како одлучи већина, прихватићу.:okok:

Da ali taj nacin ima jedno ...ali...

Bice mnogo fotki koje ce imati 4 poena......ili 3 ..... ili 2......i td...

Kako ces onda znati ko je prvi, drugi treci cetvrti ......?
-
Recimo tri fotke dobiju po 7 poena: koja od njih je tada PRVA, a koja TRECA? :think:

Pa u tom slučaju dele prvo mesto,zar ne? (ako je npr 7 najveći br. poena)
Mislim da ne bi bilo prvi put da 2 fotografije imaju isti br. poena.

Inače meni se sviđa ovaj način glasanja ( da glasamo za 1 fotku)
Izabereš jednu koja ti se najviše sviđa i to je to.

Pa u tom slučaju dele prvo mesto,zar ne? (ako je npr 7 najveći br. poena)
Mislim da ne bi bilo prvi put da 2 fotografije imaju isti br. poena.

Inače meni se sviđa ovaj način glasanja ( da glasamo za 1 fotku)
Izabereš jednu koja ti se najviše sviđa i to je to.

Onda moze da se desi da recimo 4 fotografije dele prvo mesto, 6 fotografija drugo mesto, i 7 fotografija trece mesto...:hahaha:

Da ali taj nacin ima jedno ...ali...

Bice mnogo fotki koje ce imati 4 poena......ili 3 ..... ili 2......i td...

Kako ces onda znati ko je prvi, drugi treci cetvrti ......?
-
Recimo tri fotke dobiju po 7 poena: koja od njih je tada PRVA, a koja TRECA? :think:

Па шта.:D Онда нека деле заједнички та освојена места, али чисто сумњам да ће се то баш, баш често дешавати

Onda moze da se desi da recimo 4 fotografije dele prvo mesto, 6 fotografija drugo mesto, i 7 fotografija trece mesto...:hahaha:

Хајд` да видимо и то. Ти га баш оде у ситна цревца, а `купус` још нисмо ни пробали :lol:
Ево, управо је у току тај начин гласања, па да видимо, хоће ли бити толико `дупликата` :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back