gladovanje

Једног дана хоћу сигурно, сада се браним од отрова са суплементима и јогом.

Не једем ти ја нити паштете, саламе, чајне. Свињетину уопште избегавам, кад једем црвено месо, трудим се да буде говедина кувана и то поједем два пута месечно. Углвном се трудим да буде што више рибе, пилеће и ћуреће бело (узгајано нормално са села, колико је уопште шта данс нормално), печурке и што више пресне хране. За сада сам у балансу хвала Богу.

Balans u sebi podrazumeva neubijanje. Kada se oslobodis ishrane lesevima onda se moze pricati o ravnotezi. Dok se to radi osoba je pod dominacijom R korteksa (reptilski deo mozga, primitivno arhaicni) a ravnoteza nije od njega vec drugog mozdanog centra.

Balans u sebi podrazumeva neubijanje. Kada se oslobodis ishrane lesevima onda se moze pricati o ravnotezi. Dok se to radi osoba je pod dominacijom R korteksa (reptilski deo mozga, primitivno arhaicni) a ravnoteza nije od njega vec drugog mozdanog centra.

1. R korteks ne postoji. Sad mi tek nije jasno kako si polozio fiziologiju, cak i kod bivseg ministra.
2. reptilski deo mozga? :D reptilski? hahaha! pre svega, mislim da ne znas sta je reptil.
3. a od kog drugog mozdanog centra je ta ravnoteza o kojoj govoris?

Postoji. Ljudi imaju razvijena tri moždana sistema. Svaki od njih ima jedinstvenu funkciju:

- RETIKULARNI MOZAK (reptilski mozak)

- EMOCIONALNI MOZAK (limbički sistem)

- CEREBRALNI MOZAK (cerebralni korteks)

RETIKULARNI MOZAK

Ovo je najstariji mozak smešten u samoj unutrašnjosti mozga, poput male je izrasline na vrhu kičmenog stuba i njega imaju sve životinje. Glavna funkcija mu je da brine o bezbednosti tela. Ukoliko nešto iz okruženja izazove strah, ovaj deo mozga se momentalno aktivira i mi automatski delujemo- bežimo, ukočimo se ili se upuštamo u borbu. Savremen čovek nije više izložen toliko fizičkim pretnjama, međutim danas smo skloniji da umislimo da nam nešto preti, te i to aktivira rad ovog mozga i često kao rezultat imamo nepoželjne i nekorisne oblike ponašanja na putu ka svom cilju. Sigurno se možete setiti neke svoje preterane reakcije, koje se danas možda stidite (ubili ste životinju). To je upravo momenat kad je retikularni mozak preuzeo kontrolu. Takođe, ovaj mozak često sprečava promenu dok nije siguran da promena ne predstavlja opasnost po telo.

http://www.kreirajzivot.rs/index.php/treninzi-i-coaching/item/7-tri-mozga-u-jednom

-

RETIKULARNI MOZAK

Ovo je najstariji mozak smešten u samoj unutrašnjosti mozga, poput male je izrasline na vrhu kičmenog stuba i njega imaju sve životinje. Glavna funkcija mu je da brine o bezbednosti tela. Ukoliko nešto iz okruženja izazove strah, ovaj deo mozga se momentalno aktivira i mi automatski delujemo- bežimo, ukočimo se ili se upuštamo u borbu. Savremen čovek nije više izložen toliko fizičkim pretnjama, međutim danas smo skloniji da umislimo da nam nešto preti, te i to aktivira rad ovog mozga i često kao rezultat imamo nepoželjne i nekorisne oblike ponašanja na putu ka svom cilju. Sigurno se možete setiti neke svoje preterane reakcije, koje se danas možda stidite (ubili ste životinju). To je upravo momenat kad je retikularni mozak preuzeo kontrolu. Takođe, ovaj mozak često sprečava promenu dok nije siguran da promena ne predstavlja opasnost po telo.

http://www.kreirajzivot.rs/index.php/treninzi-i-coaching/item/7-tri-mozga-u-jednom

Mislim da retikularnu formaciju do danasnjeg dana niko nije nazvao korteksom. Mozda zato sto i nije korteks. Pao si. Ubij se.
Ono na sta si ti mislio, to je ono sto neki nazivaju R kompleks: http://en.wikipedia.org/wiki/Reptilian_brain#Reptilian_complex
I opet svemu tome, toliko izbrkanom u tvojoj glavi, funkcija nije to sto ti mislis.

Prvo nauci pravopis. Kada budes naucio i ako, nastavicemo diskusiju.

Da li je to stvarno najbolje sto si uspeo da smislis? Razocaravajuce...

Znam da se lozis na Darvina i njegove majmune, ali ovde je rec o starosti naroda Hunca.

Jesi, jesi..... kao sto je i Sizif nasao o njima, a kao dokaz postavio novinski clanak o utojskom socijalizmu, ili kao sto je november child nasla o njihovoj smrtnosti, a postavila knjigu na stranom jeziku od 200 strana.

To je pricao i Poznavaoc

Kaze se poznavaLAc. Ovu bih ti oprostio, znam da su nepostojano A i prelazak L u O malo iznad tvog ranga, ali je taj forumas, na kog se pozivas, svoj nick napisao pravilno.

Ti nemoj da gubis vreme na ucenje pravopisa, nego se baci na onu fiziologiju koju si "polozio".

Izvrstan poznavaoc igre pod obrucima
https://www.facebook.com/Klix.ba/posts/10151642977991821

Novosadski Poznavaoc Fudbala
https://sr-rs.facebook.com/public/Novosadski-Poznavaoc-Fudbala

Potreban dobar poznavaoc Seo za pomoc oko moja dva sajta
http://www.elitesecurity.org/t443337-Potreban-dobar-poznavaoc-Seo-zaz-pomoc-oko-moja-dva-sajta

E moj buduci doktore, studiras medicinu a nisi naucio ni pisati ....

Cekaj, covece, ti ozbiljno ove linkove koristis kao dokaz? HAHAHAHAHAHA :D
Ja sam se nadao da si napravio lapsus, ali ti si zapravo ubedjen da si u pravu? :rotf:
Neprocenjivo. :klap:

Ионако ми омиљени правац у музици нови примитивизам. :)

Ако ниси вегетеријанац, а противиш се убијању животиња, шта си БРЕ онда? Једеш ли ти месо уопште?

Vegan. Za razliku od vegetarijanaca mi ne pijemo izlucevine zivotinja pune cireva i steroida (mleko) i produkte menstruacije kokoski (jaja) i ne jedemo meso kao sto to cini vecina popuiacije.

Poslednja izmena:
Vegan. Za razliku od vegetarijanaca mi ne pijemo izlucevine zivotinja pune cireva i steroida (mleko) i produkte menstruacije kokoski (jaja) i ne jedemo meso kao sto to cini vecina popuiacije.

Знаш шта мене буни? То да ми који хапамо месо смо мање агресивни на овој теми од тебе што нас мање више све изнапу*ава. :)

А знаш шта је најгоре? Што си у праву за месо, наша црева јесу јако дугачка и кад једемо месо доста тога трули (сви месождери имају кратка црева, наша нису), али после твог става и хира, нека хвала. Ово око млечних производа и јаја ти не одобравам никако, ово за месо сам и мислио да те подржим у некој нормалној дискусији, али у оваквој нећу. Само ти клопај пресно воће и поврће и пази, има и ту поприлично отрова, токсина, уранијума и ко зна још чега.

Ako ti je vazniji moj stav naspram mesa koje ne treba jesti jer truli u crevima, sta da ti kazem.

Само ти клопај пресно воће и поврће и пази, има и ту поприлично отрова, токсина, уранијума и ко зна још чега

U mom nema, moje voce i povrce je organsko.

Dragi modovi, mogu li da pitam zasto je moj odgovor na Kamaelovu prozivku obrisan? Mislim, znam da sam ga bas ruzno ponizio, ali mislim da mu je to povremeno neophodno.
Ili su vas oci zabolele od njegovog nepoznavanja gramatike, pa ste resili da obrisete taj segment?

Edit: sad tek vidim da nista uopste nije obrisano! Samo je covek ispod napisao komentar koji je identican jednom prethodnom. Kakav lik :D

Poslednja izmena:
А знаш шта је најгоре? Што си у праву за месо

Nemoj mene kriviti, nisam ja konstruisao mehanizam. Najbolje je i najbezbolnije uskladiti se sa prirodom, a sa moje strane ako i dodje nekad malo jaca reakcija putem pisane reci to je nista naspram onoga sto vi radite dobrim zivotinjama.

U neku ruku razumem vegetarijance , ali vegani su stvarno imaju dachschaden

- - - - - - - - - -

i sto se tice gladovanja izdrzao sam malo vise od 5 dana i to bez nekih vecih problema

Link koji si postavio, prvi link, kazuje o utopiji socijalizma. Znam da se lozis na Darvina i njegove majmune ali ovde je rec o starosti naroda Hunca.
Da li je moguće da si toliko jadan da ti je jedini argument link postavljen na prvu umesto drugu stranu teksta koji ima pet strana... :lol:

Evo zanimljiv deo teksta sa druge strane o tome kako narod Hunca doživljava visoku smrtnost novorođenčadi:

The people of Hunza were not delighted, though. Virtually everyone I interviewed believed that the intrusion of modern civilization was shortening lives. People blamed their current health problems on chemicals in imported fruit and germs in imported grain, and they insisted that the valley had once really been Shangri-La. An elderly woman named Bibi Khumari told me: ''The people today are like pencils. We were like tree trunks. The babies were so healthy in the old days.''

''How many babies did you have?'' I asked.
''Sixteen. But the first 13 died.''
''Thirteen died? But you said in those days the babies were so healthy.''
''I had a curse from the fairies,'' she said. That was why my children were dying. Otherwise the babies were healthy.'' She paused, then added absent-mindedly, ''Nowadays there is not as much fairy sickness.''

Nemoj mene kriviti, nisam ja konstruisao mehanizam. Najbolje je i najbezbolnije uskladiti se sa prirodom, a sa moje strane ako i dodje nekad malo jaca reakcija putem pisane reci to je nista naspram onoga sto vi radite dobrim zivotinjama.

Шта каже природа кад је створила човека, да ли је наш пра пра рођак јео само биљке и пресну храну или су пак и ловили те исте животиње?

Јести органску храну је екстра, кошта поприлично, али је то похвално свакако.

- - - - - - - - - -

i sto se tice gladovanja izdrzao sam malo vise od 5 dana i to bez nekih vecih problema

Gladovanje je daleko opasnija rabota nego što se misli.Moraš privići svoj organizam.Prvo jednom nedeljno dan, dan i po u periodu kad nemaš nekih obaveza i poslova, idealno vikend.Onda 3 dana, posle više nedelja privikavanja organizma, tek onda malo više dana a i tada ako patiš od neke teške bolesti.Gladovanje zbog mršavljenja je ćorav posao.Imao si sreću što si dobro prošao i tokom tih 5 dana.
Prvih par dana se oseća glad, posle se smanjuje, negde do tih 5, 6, 7 dana kada dolazi do ogromnog osećaja gladi.Organizam se bori za opstanak.Ko se nije postepeno pripremao se može prejesti i onda hitna pomoć ili zbogom živote.
Ima i pametnijih metoda mršavljenja ili lečenja bolesti.Ako nekom leži taj vid lečenja ok, za tu osobu.Dugotrajno gladovanje se praktikuje samo kod veoma ozbiljnih bolesti a i tada ne prija svim ljudima.
Što se tiče veganstva, veganstvo je religija a ne zdrav način ishrane, a i tada ako nekom koristi ok, neka praktikuje veganstvo, ali većini ne koristi.

Poslednja izmena:
Шта каже природа кад је створила човека, да ли је наш пра пра рођак јео само биљке и пресну храну или су пак и ловили те исте животиње? .

Prema tvrdnjama nekih naučnika, naši homoidni preci su 24 miliona godina proveli kao vegetarijanci, sve do ledenog doba, kada je čovek, da bi preživeo, počeo jesti životinje, jer je sve ostalo bilo prekriveno ledom. 1847. pitagorejska ishrana promenila je naziv i postala poznata kao vegetarijanska, od latinske reči vegetus – živ.

http://sr.wikipedia.org/sr/Istorija_vegetarijanstva
Јести органску храну је екстра, кошта поприлично, али је то похвално свакако.

Jesti organsku hranu je normalno, jesti pesticidnu hranu punu hemije nije normalno.

- - - - - - - - - -

Da si vegan ne bi sebe iscrpljivao gladovanjem nakon kojeg ces se opet vratiti na staro.

Evo zanimljiv deo teksta sa druge strane o tome kako narod Hunca doživljava visoku smrtnost novorođenčadi:

The people of Hunza were not delighted, though. Virtually everyone I interviewed believed that the intrusion of modern civilization was shortening lives. People blamed their current health problems on chemicals in imported fruit and germs in imported grain, and they insisted that the valley had once really been Shangri-La. An elderly woman named Bibi Khumari told me: ''The people today are like pencils. We were like tree trunks. The babies were so healthy in the old days.''

''How many babies did you have?'' I asked.
''Sixteen. But the first 13 died.''
''Thirteen died? But you said in those days the babies were so healthy.''
''I had a curse from the fairies,'' she said. That was why my children were dying. Otherwise the babies were healthy.'' She paused, then added absent-mindedly, ''Nowadays there is not as much fairy sickness.''

Pa da, vidjenje sveta karakteristicno za zaostale civilizacije.
Tuzno je sto i kod nas, u 21. veku u Evropi, ovakve stvari nisu retkost.

Back