Glad za dodirom

Sta se desi kada ljudi shvate da su zli i da to samo bogovi mogu promeniti
al ne menjaju ?

A onda isti ti bogovi ocekuju od ljudi da ne budu zli.

Znamo li mi uopste sta je zlo, ili smo svi grupni neuspeli abortus hladnoratovske propagande?
Dobar vojnik je onaj ko najvise ubije.
Dobar pravnik vesto eskivira pravdu i nudi "tumacenje istine".
Dobar bankar zaradjuje hipotekama, unistavajuci neciju imovinu.
Dobar mesar... dobro...
Da li je nas izbor da se vadimo na bogove koje smo izmislili da bi skinuli sa svoje savesti odgovornost za lose postupke?
Nema druge osude osim sopstvene savesti, osim licnog osecaja za pravednost i krivicu.
Ako se taj osecaj iskrivi, iskrivice se covek.
Mozete videti ljude koji hodaju uspravno i gledaju pravo, koji se ne ustrucavaju da zapevaju, dodirnu, zagrle, zapevaju. Da lako i prihvate i ponude svoj osmeh, cak i pomoc. Da im nije neprijatno ni da prime ni da daju nagradu.
Cesci su oni koji hodaju pogrbljeno, spustenog pogleda koji uplaseno skenira metar ispred sebe, koji u svakome i svacemu vide pretnju i trose svu svoju zivotnu energiju da tu pretnju otklone. Svoje strahove lako i rado dele sa drugim pogrbljenim ljudima, ali ni oni nikada nece postati prijatelji.
I jedni i drugi imaju razlog, i jedni i drugi nemaju cilj, i jedni i drugi uce da zive, i zele da vole.
A to se valjda ne uci, to cak i deca znaju, samo zivis i volis.

Dodirnuti znaci usuditi se, uzeti, posedovati.
Ali dodir nije jednosmeran. Kada nekoga dodirnemo, i on je dodirnuo nas.
Ako smo ocekivali da cemo dodirom uzeti, nismo, jer smo jednako dodirom dali.
Nesigurni ljudi ne znaju cime raspolazu, nesigurni su koliko njihovo vredi.
Nesigurni ljudi nerado daju. Zato nerado i uzimaju.

Ako dodir donosi vise nego sto daje, bice prihvacen.
Ako vise uzima nego sto daje, bice neprijatnost.
Vrednost datog i vrednost dobijenog dodira odredjuju nasi strahovi, nas osecaj za dobro i lose.
I sada smo ponovo na pocetku teksta.

Strašno je biti čovek.
Zarobljen u svojoj opreznoj i nepovrljivoj maloj glavi.
Uplašen od svega i svačega, i od Bogova i od ljudi.
Tako i sasvim mali, bezazlen dodir (taman posla
neki drugi), postaje velika tema za razmatranje.
Dodirnuti ili ne?
Usuditi se?
Odmeriti šta ću dobiti, koliko ću uzeti?
Kakve su posledice?

Postali smo ledene sante koje plutaju ledenim okeanom,
izbegavajući da se dotaknu, u straha da će se razbiti.
Ljudska koža, tako meka i topla, stvorena za dodirivanje,
otvrdnula je i pretvorila se u oklop, tvrđi od čeličnog pancira.
Blago majmunima.

Njegoš bi za ovu priliku možda "Udar" zamenio u:

"Dodir nađe iskru u kamenu
bez njega bi u kam očajala"

Moćno, a?

Пфф, мени је додир често пука механичка радња. Кроз кинези и физикалну терапију, масажу и свашта нешто додиривао сам брдо људи.
Још од тинејџерског доба, када сам био неартикулисано успаљен.:lol:

Мислим да сам изгубио осећај да баш и у обичном додиру уживам. Оном додиру у пролазу, успутном. Често ми веће уживање буде да другима буде лепо у додиру са мном. Више сам некако фокусиран на њихово задовољство у том чину.

Наравно, када ово кажем, не мислим на сексуалну енергију и оне дубље емоције. У сексу ми је чуло додира изузетно важно, можда и најважније.

kako postajem starija, tako pocinjem da se gnusam dodira
zivotinjski dodiri su mi prljavi, njihova dlaka, njuska i pljuvacka puna potencijalnih opasnosti po zdravlje i zivot
ljudski dodiri su mi strani, puni skrivenog znacenja, neizgovorenih zelja, nabijeni mogucim posledicama - zenski su mi netrazeni, zbunjujuci, ne umem da ih prihvatim, ni uzvratim (najbliskije prijateljice nikada ne grlim, niti ljubim bez preke potrebe, mlade zene su sve odreda biseksualke, ko zna sta mi porucuju dodirujuci me, dodiri starih zena me podsecaju kako cu uskoro i ja imati naboranu kozu na obrazima i rukama), muski dodiri su mi postali odbojni, sta ima da me dodiruje neko ko mi nije u krvnom ili bracnom srodstvu, ne znam kakav bi muskarac trebao da bude, pa da pozelim njegov dodir...
shvatam da jedino iskreno i bez zadrske uzivam upravo u decijim dodirima
gubim se u njihovom mirisu, usnama zeljno milujem kozu na vratu, teram njihove prstice da mi predju preko zatvorenih ociju, govorim "zagrli me" i "poljubi me" koliko god mogu puta na dan i koliko god su puta spremni da mi udovolje, teram im ruku u svoju cak i kada na ulici nema opasnosti, palacam jezikom po njihovim bosim stopalima, lazuci ih "jao, kako ti smrde noge!!!", fizicki osecajuci njihov neobuzdani smeh
definitivno starim...

zivotinjski dodiri su mi prljavi, njihova dlaka, njuska i pljuvacka puna potencijalnih opasnosti po zdravlje i zivot
ljudski dodiri su mi strani, puni skrivenog znacenja, neizgovorenih zelja, nabijeni mogucim posledicama - zenski su mi netrazeni, zbunjujuci, ne umem da ih prihvatim, ni uzvratim (najbliskije prijateljice nikada ne grlim, niti ljubim bez preke potrebe, mlade zene su sve odreda biseksualke, ko zna sta mi porucuju dodirujuci me, dodiri starih zena me podsecaju kako cu uskoro i ja imati naboranu kozu na obrazima i rukama), muski dodiri su mi postali odbojni, sta ima da me dodiruje neko ko mi nije u krvnom ili bracnom srodstvu, ne znam kakav bi muskarac trebao da bude, pa da pozelim njegov dodir...
gubim se u njihovom mirisu, usnama zeljno milujem kozu na vratu, teram njihove prstice da mi predju preko zatvorenih ociju, govorim "zagrli me" i "poljubi me" koliko god mogu puta na dan i koliko god su puta spremni da mi udovolje, teram im ruku u svoju cak i kada na ulici nema opasnosti, palacam jezikom po njihovim bosim stopalima, lazuci ih "jao, kako ti smrde noge!!!", fizicki osecajuci njihov neobuzdani smeh
definitivno starim...

Nov...

definitivno starim...
nije. ne staris. nego si se ususkala u nevinost najiskrenijih dodira. dodira onih cije je samo prisustvo dovoljno da ti izmami osmeh i povratnu neznost.. I ti mirisi svakojake cistote koju daju. ti si osoba nevoljnosti (ona sto izbegava nevolju nepoznatih, nezeljenih dodira :)). evo ja mogu da te izmasiram, da vidis da nije uopste strasno. bicu nezna, osecajna, lakoprsta .:zper:

nije. ne staris. nego si se ususkala u nevinost najiskrenijih dodira. dodira onih cije je samo prisustvo dovoljno da ti izmami osmeh i povratnu neznost.. I ti mirisi svakojake cistote koju daju. ti si osoba nevoljnosti (ona sto izbegava nevolju nepoznatih, nezeljenih dodira :)). evo ja mogu da te izmasiram, da vidis da nije uopste strasno. bicu nezna, osecajna, lakoprsta .:zper:

hehhe:)
nemam razloga da ti ne verujem, ali i ipak nekako ne verujem :lol:

Sta se desi kadaljudi shvate da su zli i da to samo bogovi mogu promeniti
al ne menjaju ?

A onda isti ti bogovi ocekuju od ljudi da ne budu zli.

......

Dodirnuti znaci usuditi se, uzeti, posedovati.
Ali dodir nije jednosmeran. Kada nekoga dodirnemo, i on je dodirnuo nas.
Ako smo ocekivali da cemo dodirom uzeti, nismo, jer smo jednako dodirom dali.
Nesigurni ljudi ne znaju cime raspolazu, nesigurni su koliko njihovo vredi.
Nesigurni ljudi nerado daju. Zato nerado i uzimaju.

Ako dodir donosi vise nego sto daje, bice prihvacen.
Ako vise uzima nego sto daje, bice neprijatnost.
Vrednost datog i vrednost dobijenog dodira odredjuju nasi strahovi, nas osecajza dobro i lose.
I sada smo ponovo na pocetku teksta.
nesigurni ljudi bi mozda rado dali ali nerado uzeli s obizrom na nesigurnost u tudje davanje. neradost tudjeg davanja sprecava radost ikakvog primanja. dodir cak ne mora uopste vise da da da bi se prihvatio,dovoljno je da ukaze na nameru dobrovoljnog, srcanog predavanja. dodir uvek znaci dobro, ako je cist, cak i ka onom koji ga otvoreno nije trazio, cak i za onog koji ga je dao a da mu nije trazen. a mozda bii nesigurni bili sigurniji u svoje davanje, i trazenje, kada bi neko drugi njihovu vrednost hteo da prisloni uz sebe. I pri tomn ikada ne treba davati ono sto neko ne zeli da primi a vidi ga. takvo davanje bi znacilo oduzimanje bez dodira - datost uz gubitak (vere udavanje i uzvracaj).

Ovde je nesto pocelo uvrnuto , ne znam cemu ovovodi , sve receno tacno, a nista nekazano opet tacno .Ovde se definitivnomoramo zapitati da li se iza zensko muskih profila kriju istovetni fizickiorgani.
pocelo ili zavrsilo uvrnuto? gde je tacka uganuca? zar nismo svi podjednako muskarci i zene, samo negde prevagne levi ili desni deo organa(za razmisljanje), sto naravno ne dovodi u direktnu vezu tezinu misli sa tezinom organa koji sajentifisticki ide u prilog muskosti? ovo iz mene progovara insula. I dalje glasam za dodir, onaj gde se covek nece osetiti kao na pustom ostrvu pored mora ljudi.

zagrljaj, dodir
brbljiva sam po prirodi, puno puno, ali kad nema reči, dovoljan mi je i dodir
kad nema dodira.. nije mi dobro

- - - - - - - - - -

Пфф, мени је додир често пука механичка радња. Кроз кинези и физикалну терапију, масажу и свашта нешто додиривао сам брдо људи.
Још од тинејџерског доба, када сам био неартикулисано успаљен.:lol:

Мислим да сам изгубио осећај да баш и у обичном додиру уживам. Оном додиру у пролазу, успутном. Често ми веће уживање буде да другима буде лепо у додиру са мном. Више сам некако фокусиран на њихово задовољство у том чину.

Наравно, када ово кажем, не мислим на сексуалну енергију и оне дубље емоције. У сексу ми је чуло додира изузетно важно, можда и најважније.

Kad završiš srednju školu, biće drugačije.
Prošla sam i ja kroz te prakse, ali zaboravi se ;)

inace, u poslednje vreme se nesto pitam da li je vise zastranila osoba koja vise nema potrebe za fizickim, ili za "dusevnim" dodirom?
pri cemu ne mislim iskljucivo na ljubavne dodire, vec i na "dodirivanje" prijatelja, poznanika, uobicajne drustvene kontakte i dodire koji oni sobom nose
da li nam je podjednako potrebno da nam neko "dodirne" i dusu i telo, i koja potreba se lakse, brze, potpunije zadovolji?
koja prva nestaje sa godinama?

inace, u poslednje vreme se nesto pitam da li je vise zastranila osoba koja vise nema potrebe za fizickim, ili za "dusevnim" dodirom?
pri cemu ne mislim iskljucivo na ljubavne dodire, vec i na "dodirivanje" prijatelja, poznanika, uobicajne drustvene kontakte i dodire koji oni sobom nose
da li nam je podjednako potrebno da nam neko "dodirne" i dusu i telo, i koja potreba se lakse, brze, potpunije zadovolji?

zavisno od kompleksnosti i to je paradoks. zena ili muskarac sa da kazem dubljim duhovnim zivotom pre imaju potrebu za nekom formom fizickog kontakta jer su se na duhovnom planu odmah pronasli... kod onih koji su samo na nivou kopulativne razmene tecnosti odnos je nekako suvoparan i komunikacija je ko na pijaci, ja tebi pare ti meni robu, dok ne ostanu nasamo pa se ispokarmbache ko stoka. oni prvi ako se i nekad oma ispokarambace ko stoka uvek je odnos pre i posle karambacenja ispunjen nekom formom sofisticiranih dodira i neznosti a ne ko oni drugi sto su ko u mesari kad sa kuke skidaju predmet svoje duhovne pomame....

zene imaju milion suptilnih nacina da pokazu muskarcu da ga zele i da ga pod bilo kojim izgovorom dotaknu :lol: muskarci to rade bez predumisljaja, instinktivno i obicno zena nije nacisto dal' mu se svidja pa je odlepio, ili je pipa da bi je probo pre povale. :lol:

osoba koja vise nema potrebe za dusevnim dodirom je na ivici ambisa. mozda je u stvari vec skocila a i ne zna da ce se pretvoriti u fleku, neocekivano brzo.
definitivno je fizicko zadovoljenje brze i lakse, a da li je potpunije to ne bih sa sigurnoscu tvrdila. uostalom, zar uopste moze jedno bez drugog?
telesni dodir pre ugasne....milovanje recima je hrana, i voda, i vazduh, i bas sve...do zadnjeg izdaha. kao da sam vec nadomak smrti pa sve znam :).

Alat nije ogledalo pola , bitna su zumanca :rotf:

Zumanca imaju i jedni i drugi. Alat je u glavi. Skoro pa isto a razlicito.

Back