Giro-Tour de France-Vuelta...

Stvarno se divim tim momcima...ulazu toliko snage, emocije, vremena......a samo glavni u timovima imaju milionske ugovore.....[/QUOT i sam se bavim biciklizmom ali nazalost moram da kazem da u zadnje vreme taj biciklizam nije vsto je bio u doba velikog biciklistickog asa INDURAJNA ili TONIJA ROMINGERA sada samo vlada doping i nista vise, ja im se licno ne divim vise kao pre kada su sa sopstvenom snagom i timskim radom postizani dobri rezultati. za to su krive sve velike pare i sponzori koji sponzoruju te timove, na kraju ostaju samo skeleti od dobrih vozaca bicikla naj bolji primer je italijanski biciklista MARCO PANTANI koji je umro pre nekoliko godina od upotrebe raznih droga i na kraju je zavrsio zivot upotrebom kokaina. morate malo vise pratiti taj biciklizam u svetu pa cete videti koliko ima smrtnih slucajeva zbog dopinga. pozdrav od bicikliste.:D:super::lol:

Ja bih trenirala biciklizam, ali sam svesna da treba u to dosta da ulazem i da odvajam mnogo vremena.....

25-godisnji Alberto Kontador usao je danas u legende biciklizma :super:

mladi Spanac je na sjajan nacin iskoristio izostanak sa trke oko Francuske i u velikom stilu osvojio Djiro i Vueltu. kada na to dodamo Tur d Frans od prosle godine postaje jasno da je fantasticni biciklista objedinio sve tri velike trke (u samo dve godine) i pridruzio se legendama koje su to cinile pre njega. naime,Alberto je peti vozac u istoriji kome je ovo poslo za rukom a pre njega su to cinili veliki Zak Anketil, Endi Merks, Bernar Ino i Felis Djimondi!!!

Anketilu je za to trebalo 7 sezona (T 1957, Dj 1960, V 1963), najvecem Merksu 6 (Dj 1968, T 1969, V 1973), Inou 3 (T 1978, V 1978, Dj 1980) a Djimondiju 4 (T 1965, Dj 1967, V 1968)

nema sumnje da se rodila nova zvezda svetskog biciklizma koja moze pomraciti mnoge rezultate najvecih ljudi ovog sporta

Back