Giro d'Italia poginuo biciklista Wouter Weylandt

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.428
Belgijski biciklista Wouter Weylandt poginuo je tokom treće etape ovogodišnjeg izdanja trke “Giro d’Italia”.Weylandt, koji je branio boje tima “Leopard-Trek”, izgubio je život u udesu na nizbrdici od Paso del Bocca tokom etape vožena od Regio Emilie do Rapalla u blizini Genove. Tokom televizijskog prenosa viđeno je da Weylandt leži na zemlji i ima obilno krvarenje, kao i da su doktori morali da iseku njegovu kacigu pre nego što su počeli da primenjuju veštačko disanje, a potom i adrenalinske inekcije.
Posle 25 minuta i intervencije lekara na licu mesta Belgijanac je prebačen u bolnicu, gdje nisu uspeli da ga spase.
Weylandt je pre samo godinu dana trijumfovao baš na trećoj etapi “Gira”, a u karijeri je imao i etapnu pobedu na “Vuelti” pre tri godine.
Zbog tragedije, u znak poštovanja prema Weylandtu, organizatori “Gira” su otkazali proglašenje pobednika etape.

Udarac glavom u beton.
s-WOUTER-WEYLANDT-CRASH-large.jpg

Slava mu.

Covece nije mi jasno sta ta kaciga predstavlja..ja juce pao po sred puta neki sljunak proklizo..na 2m iza mene auto zakocio

Ako nemas kacigu obavezno da je kupis - i nosis!
Nisam gledao ovu etapu ali isli su nizbrdo mozda i preko 80km na sat tako da mu nije bilo pomoci.
Profesionalni drumski biciklizam postaje sve opasniji sport a organizatori sve suroviji u izboru etapa i sto se tice duzine i kad je u pitanju konfiguracija terena.
Mislim da bi trebalo preduzeti neke mere po pitanju bezbednosti. Neki vidljivi znaci opasnosti, jasno odeveni redari koji ce skretati paznju (vec postoje ali ocigledno ne dovoljno). Mozda izgleda glupo posto je u pitanju trka ali zasto ne i ogranicenje brzine na pojedinim delovima etape.
Slava neka je ovom biciklisti.

Belgijski biciklista Wouter Weylandt poginuo je tokom treće etape ovogodišnjeg izdanja trke “Giro d’Italia”.Weylandt, koji je branio boje tima “Leopard-Trek”, izgubio je život u udesu na nizbrdici od Paso del Bocca tokom etape vožena od Regio Emilie do Rapalla u blizini Genove. Tokom televizijskog prenosa viđeno je da Weylandt leži na zemlji i ima obilno krvarenje, kao i da su doktori morali da iseku njegovu kacigu pre nego što su počeli da primenjuju veštačko disanje, a potom i adrenalinske inekcije.
Posle 25 minuta i intervencije lekara na licu mesta Belgijanac je prebačen u bolnicu, gdje nisu uspeli da ga spase.
Weylandt je pre samo godinu dana trijumfovao baš na trećoj etapi “Gira”, a u karijeri je imao i etapnu pobedu na “Vuelti” pre tri godine.
Zbog tragedije, u znak poštovanja prema Weylandtu, organizatori “Gira” su otkazali proglašenje pobednika etape.
Ovo se desilo pre više dana , inače Vejland je biciklom tj njegova pedala pri velikoj brzini zaglavila u ogradi na putu iznad mesta gde su ga ozivljavali , on je imao pad od nekih 60 stopa preko ograde na beton .
Inače sutradan su biciklisti odvelzli novu etapu na Điru tako što su njegove kolege iz tima predvodili bicikliste bez žurbe zajedno paralelno su prošli kroz cilj a ostali biciklisti na nekih desetak metara iza njih isto tako polako vozeći odavajući tako poštu Vejlandu.

Back