Gipsarski radovi

Kada se farbaju ovakve prostorije, da li se cela prostorija farba u jednu nijansu, ili posebno ova kosina, posebno ravan plafon, a posebno zidovi? Ili kosina i plafon jedna nijansa a zidovi druga? Dajte savet sto pre, moleri pocinju za 5 dana radove.

Soba je veoma svetla. Veliki prozor plus balkonska vrata. Vec sam se odlucio za boju kajsije. Zidovi boja kasije, a ravan i kosi plafon svetlija boja kajsije. Probacemo pa cemo da vidimo. :)

Poslednja izmena:
Soba je veoma svetla. Veliki prozor plus balkonska vrata. Vec sam se odlucio za boju kajsije. Zidovi boja kasije, a ravan i kosi plafon svetlija boja kajsije. Probacemo pa cemo da vidimo. :)

Pazi samo kod prelaza sa ravne povrsine na kosi deo plafona.Moze da se desi da kad ofarbas u dve boje da ne bude sve nekako savrseno,u smislu prelaz da je negde malo pobegao pa moze da izgleda ruzno...

Pitanje za majstore. Imam na zidu LCD-TV, zid je od rigipsa. Da bih obesio TV na zidu, morao sam busiti i rupe za onaj nosac TV-a. E sad...da li problem zid dovesti opet u staro stanje, kako resiti stvar sa rupama da ih vise nema kad skinem TV sa zida? Hvala unapred.

Ne znam tacno koja je udaljenost izmedju tih rupa i da li su busene tako da gadjaju CD profile metalne konstrukcije (radi jos sigurnijeg drzanja nosaca) ali to se moze srediti tako sto se odsece cetvorougao gipsa sa zida, sa unutrasnje strane se dosrafe parcici CD profila, obore ivice, zasrafi parce nove ploce i sve to bandazira knaufom, pregletuje i prekreci. Mali posao ali ce tge verovatno odrati samo zbog dolaska

Brate, ovo sto si napisao su za mene hiroglife. :mrgreen:
Slabo ti se ja razumem u ove stvari. Ja sam muskarac sa prstima pijaniste. :mrgreen:

Kao sto rekoh, nece me oderati niko, jer ce mi to uraditi jedan poznanik za dz. Kad dodje ja cu mu procitati ovo sto si ti napisao - on ce valjda razumeti. :hahaha:

Колико се оквирно крећу цене по кв-м, уграђивање гипсаних плоча за плафон поткровља. Површина од 100 кв-м, колико би ме коштало њихов рад плус материјал? Питам отприлике цена.

ej, ne treba ti niko..to se tako lako radi...to mozes sam sa jos nekim..veruj, sad kad bih morala, ja bih znala da ih postavim, gledala sam kako su radili...:lol:

Ljudi ne moj te da ste smesni!Spusteni plafon se krece u zavisnosti od toga sta ocete da uradite u stanu ili u kuci na plafonu.Ja sam radio jedan stan covek je hteo na plafonu da mu napravim njegov lik,tu sam imo da busim 1.800 rupa za led diode....i to sam radio 40 evra po kvadratu......sve zavisi sta covek oce da uradi,moze dosta lepih stvari da se uradi....na pregradnim zidovima,spustenim plafonima,podovima......Sve se moze uraditi,samo ako covek ima novca i da se nadje dobar radnik.....

Da ne otvaram novu temu...
Nedavno sam stavio gips ploče , odradio spajanje sa mrežom i rigipsom i sad bi trebalo gletovati.
Na youtube-u sam gladao da svi gletuju ceo zid, odnosno plafon , ali prijatelj koji re radio u Kanadi (postavljao ploče i drywall-ove) kaže da ne treba gletovati sve nego samo spojeve a ostalo premazati podlogom.
Šta mislite vi o tome ?
Pozdrav

Back