ginekoloski problem-jako bitan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih samo dodala da pogledas kalendar svog mesecnog ciklusa iz razloga sto ne mozes na operaciju pod totalnom anestezijom ako imas menstruaciju.
Ovo spominjem cisto iz razloga da ukoliko je potrebno na vreme pomeris termin operacije.
Kao sto rece koleginica pred samu operaciju ce ti biti uradjen kompletan internisticki pregled, laboratorija i imaces razgovor sa anesteziologom .
Samo se opusti.
Pozdrav!

draga dr,pliz pomozi............

sitacija je ovakva:
operacija je prosla ok,sada se polako oporavljam,i imam kontrolu u utorak,ali me i dalje muci standardan problem.dobila sam 5.2.i nisam imala na dan operacije,koja je bila 15.2.trajalo mi je 7 punih dana mozda i osmi.i danas je 20.2.DOBILA SAM PONOVO!!!STA VISE DA RADIM NE ZNAM cak mi je jos i sinmoc krenulo braon a danas bas crvena krv.ispila sam dakle 3 ciklusa endometrila,doktorka je rekla da je ultrazvuku ok,cekam rezultate od papa testa za neki dan.a inace ginekolog mi je rekla da prekinem sa endometrilom i da pocnem sa anti bebi pilulama ne znam tacno kako se zovu jer mi nije turecept.neke na slovo M.
verujte mi da vise ne znam sta da radim niti znam da li da se plasim da li je to nesto ozbiljno s obzirom da traje od septembra...majka mi kaze da ne moram toliko da insistiram da idem kod lekara da ce to proci samo od sebe kada se organizam uravnotezi jer je tako bilo i njoj u mojim godinama.ja se jako plasim i uzelela sam se da imam stari dobar redovan ciklus na 28 dana kao sto sam imala celog zivota do septembra dok nije (taj raskid delovao do te mere stresno na mene)ako je to razlog,verovatno da jeste.sada sam ponovo u vezi sa tim istim deckom,i cini mi se da ce sex to da regulise.zar ne?ali me ovo vise jako brine??STA BISTE MI SAVETOVALI.HVALA MNOGO.

Poslusaj ginekologa sto se tice terapije, i poslusaj svoju mamu.
Znam da ti nije lako ali moras malo skrenuti misli sa tih krvarenja, raskida...organizam je jako osetljiv , ne moze preko noci sve da se sredi, a sad si imala i tu intervenciju...glavu gore i misli na neke lepe stvari.

dr,

danas mi je ginekolog preko telefona rekla da pijem endometril 15 danaiako sam ispila 3 ciklusa.a da posle toga kada ispijem pocnem sa kontraceptivnim pilulama mersilon.
ja nisam pametna.od septembra mi se konstantno ponavlja isti problem i vi ste sa svim tim upoznati a nikako da se to trajno resi.sta mislite da promenim ginekologa.straH ME JE DA TERAPIJA NIJE POGRESNA POSTO SE TO trajno ne resava.planiram zdravo potomstvo naravno,da nemam vremena za gubljenje.sta da uradim.da slusam ovbu staru,ili da potrazim novu.

To su klasicni simptomi predmenstrualnog sindroma(pms).
Ne mogu da verujem da se tek sad pojavljuju, ja ih imam otkad znam za sebe :) .
Pitajte u apotekama, koliko ja znam jos nismo izumeli neko carobno sredstvo za resavanje tih tegoba...postoje cajevi za regulisanje menstrualnog ciklusa ali za pms mislim da ne postoji.

E - postoji! :idea: JA videla neki dan u apoteci, palo mi u oci dok sam trazila nesto da se spasem od ove prehlade - mislim da se zove nesto blesavo kao 'Pemesan' ili tako nekako, ali uglavnom, sluzi za suzbijanje tegoba u PMSu! Majke mi, ozbiljno sam videla, nego nisam obratila paznju, ja fala Bogu nemam tegoba! Pozdrav!

WithdrawnWater:
E - postoji! :idea: JA videla neki dan u apoteci, palo mi u oci dok sam trazila nesto da se spasem od ove prehlade - mislim da se zove nesto blesavo kao 'Pemesan' ili tako nekako, ali uglavnom, sluzi za suzbijanje tegoba u PMSu! Majke mi, ozbiljno sam videla, nego nisam obratila paznju, ja fala Bogu nemam tegoba! Pozdrav!
O super, da se spasimo od samih sebe. :)

Pu-pu-pu, da ne baksuziram sebi, ali stvarno je tako. Nego, mislim da je ovaj p[reparat nesto na biljnoj bazi, a postoje i nekakvi sojini izoflavoni koji takodje umanjuju tegobe PMSa. Neki tvrde da im magnezijum suplementi u PMSu cudo cine, nemam pojma, ulje od nocurka (sta god to bilo) navodno je takodje super. To je ono sto znam, a vi drage moje - probajte. Mada - ima jedna stvar koja mnogo bolje radi od svega pomenutog.... :wink:

Izvinite sto vam se ubacujem u razgovor, ali i ja imam problem sa polumesecnim krvarenjima, verovatno izazvan stresom. Redovno uzimam anti-bebi pilule i veoma sam srecna svojim zivotom, ali zbog posla i problema sa prijateljicom, izgleda mi da sam zaglibila. Da li je moguce da se kasnije ovakva situacija iskoplikuje ako se ne leci? Razlog mog pitanja je sto ovim lekarima ovde ne verujem. Da bi se doslo do ginekologa potrebni su silni uputi a obicne preglede i odluke o pilulama i terapijama donose lekari opste prakse.

Potrebno je odrzati funkciju jajnika, sto duze imate ciklus imacete manje neprijatnih simptoma menopauze a i zbog zastitnog delovanja zenskih polnih hormona manji rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti.
By the way ,tema ginekologija je lepljiva tema i nalazi se na vrhu strane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back