Gimnazije u Novom Sadu

mpuzzle

Početnik
Poruka
2
Vrijeme je za razmisljanje o srednjoj skoli,barem za mene koja sam uvijek bila neodlucna.Selim se iz BiH (RS)u Novi Sad.Odlucila sam da to bude Gimnazija,ali koja??Voljela bi da mi neko ko ima iskustva kaze vise o tome, s obzirom da ne zivim u Novom Sadu i nemam priliku da cujem misljenja.

Od državnih je neko rangiranje ovako:
  • 1. Jovina gimnazija
  • 2. Isidorina gimnazija
  • 3. Svetina gimnazija
  • 4. Lazina gimnazija
(imena su "Jovan Jovanović Zmaj", "Isidora Sekulić",...)

1. i 2. su više za prirodne nauke, ali je sidorina i za društvene :)
3. i 4. imaju opšte smerove, gde je izjednačen broj prirodnih i društvenih nauka
za jezike postoji i gimnazija u Sremskim Karlovcima, koja je filološka :)

Ja lično upisujem Isidorinu prirodno-matematički smer, zbog okruženja i nastavnika. U Jovinoj je bukvalno mučenje učenika, a i putujem, pa mi ne odgovara. Mogu ti poslati spisak predmeta za smerove u Isidorinoj.

Bodove za sve imaš na srednjeskole edukacija.

Pitaj šta te još zanima, tu sam!
Pozdrav! :)

Batali gimnaziju, najveci promasaj u zivotu, to ces kasnije ukapirati. Produzena osnovna samo ima dosta vise da se uci.
Ja zavrsio Isidorinu pre 20god. Mozda je par profesora ostalo od onih koji su meni predavali. Cast izuzetcima, bilo je dobrih a bilo je I losih.

Batali gimnaziju, najveci promasaj u zivotu, to ces kasnije ukapirati. Produzena osnovna samo ima dosta vise da se uci.
Ja zavrsio Isidorinu pre 20god. Mozda je par profesora ostalo od onih koji su meni predavali. Cast izuzetcima, bilo je dobrih a bilo je I losih.
Ja ne znam.. najradije bih Isidorinu p-m jer bih želeo da studiram u inostranstvu.. Polagao bih engleski i matematiku. A želim da se bavim inf. tehnologijama, pa se zato dvoumim između Isidorine (p-m) i ETŠ (IT).

Baš smo danas dobili rezultate i imam 99.35/100, tako da imam izbor i mogu da upišem šta želim. Više sam za Isidorinu zbog okruženja, idk

Ja ne znam.. najradije bih Isidorinu p-m jer bih želeo da studiram u inostranstvu.. Polagao bih engleski i matematiku. A želim da se bavim inf. tehnologijama, pa se zato dvoumim između Isidorine (p-m) i ETŠ (IT).

Baš smo danas dobili rezultate i imam 99.35/100, tako da imam izbor i mogu da upišem šta želim. Više sam za Isidorinu zbog okruženja, idk
Nije ti za odlazak u inostranstvo potrebna gimnazija. Problem gimnazije je taj sto kada je zavrsis diplomu iste mozes da bacis ako ne upises fakultet. Ti mozes da odes napolje I dok si u gimnazije, moja sestra od tetke je tako otisla, zavrsila 4ti razred tamo, fakultet I par godina posle otisla u Australiju gde sada zivi vec 10+ godina.
Za to sto zelis ti treba ba fax I neka strucna skola, gimnazija je kao osnovna, ucis iste stvari samo opsirnije I imas par dodatnih predmeta.

Nije ti za odlazak u inostranstvo potrebna gimnazija. Problem gimnazije je taj sto kada je zavrsis diplomu iste mozes da bacis ako ne upises fakultet. Ti mozes da odes napolje I dok si u gimnazije, moja sestra od tetke je tako otisla, zavrsila 4ti razred tamo, fakultet I par godina posle otisla u Australiju gde sada zivi vec 10+ godina.
Za to sto zelis ti treba ba fax I neka strucna skola, gimnazija je kao osnovna, ucis iste stvari samo opsirnije I imas par dodatnih predmeta.
Izvini što smaram..

Potpuno je znači svejedno koju srednju završavam (gimnaziju ili stručnu)? Nisam nigde mogao da nađem baš precizno, pa bi mi značilo mnogo ukoliko znaš. 😄

Back