Hahahaha...jao Boze, koliko se samo ismejem kada procitam komentare ala "Bezi odatle,tamo idu samo sektasi!" ili "Tamo je puno narkomana!" Vi ste ljudi idioti!
Posle cetiri provedene godine u Gimnaziji Sveti Sava mogu vam reci da je to bio najlepsi period mog zivota! Za sve buduce generacije,koje ce otvarati jos milion puta jednu te istu temu...evo vam sad ukratko najvaznije stvari o ovoj gimnaziji! Ako pored toga imate neka pitanja,slobodno pitajte..rado cu vam odgovoriti!
1.Price koje kruze o skoli! Glavni problem zasto je ljudi zaobilaze! Misle da smo svi sektasi i narkomani...e pa ovako,da pocnem! Pre par godina dvoje ucenika gimazije su izvrsili samoubistvo,pretpostavilo se da su clanovi sekte Crna ruza...Izvrsili su samoubistvo daleko od skole,Bog sami zna gde su i preko koga upali u tu sektu,ako su u njoj i bili...Nikada u skoli nisam od ljudi cula nesto o sektama i ostalim glupostima! Ali evo vam jos jedna cinjenica...u trecoj gimnaziji se dogodila identicna stvar,ali njihova direktorka je politicki aktivna bla bla...i to se nikada nije saznalo...A ta gimnazija je "najelitnija" skola u Beogradu! Bljuc! Nadam se da vam je sada barem malo jasnije... Ista stvar sa drogom...Omladina se drogira,to je cinjenica...drogiraju se ljudi i u Savi...ali se drogiraju i u svim ostalim skolama...nemojte misliti da udjete u skolsko gde svi bleje sa spricevima...A ljudi bas imaju takvu sliku o ovoj skoli.sto je jako tuzno!
2.Skola se nalazi u centru,samim tim budite uvereni da ce 70% ljudi iz skole biti iz centra grada,najvise iz osnovnih skola Drinka Pavlovic i Kralj Petar,njih u svakoj generaciji ima milion! Kakav god fazon da furate nacicete ekipu sa kojom cete se druziti...preko metalaca do fensera,devojaka koje dolaze svaki dan ful skockane u stiklama preko ljudi koji ne dolaze u skolu uopste! Nacicete se sa nekim.... Npr ja sam dosla prvi dan sama,ni jednu jedinu osobu nisam poznavala...Sada mogu da se pohvalim da imam neverovatno drustvo koje ne bi menjala ni za sta!!!
3.Profesori! Pod pritiskom desavanja iz stavke 1 oni su skroz povileneli! Znaci ako mislite da cete celu ovu skoli proci na mufte,nema sanse...Kod nekih moze da se mulja,kod vecine ne...jer su u fazonu da dokazu svima koji ih pljuju da iz ove gimnazije izlaze obrazovana i pismena deca! Vecina ce vam izaci u susret sta god da vam treba,jos ako vam zapadne neki dobar razredni,vi ste na konju! Imate par jaaaako zajebanih profesora kao sto je istoricarka Jasmina,biologicarka Ljubica itd. Najvaznija stvar jeste kada zavrsite skolu,ostacete veliki prijatelji sa profesorima! Pa nema nista lepse od toga da posle 4 godine odete sa razrednom na kafu! Divota!
4.Ekskurzije! Uuuf,milina...U prvoj i drugoj godini vas istreniraju da pazite sta radite...ali niko vas ne prati,ne smara...U trecoj i cetvrtoj godini radite sta hocete jer su profesori sigurni da se niko nece otrovati alkoholom,baciti se pod metro i sl. Ni jedan profesor vam nece banuti u sobu da vam oduzima alkohol jer su stekli poverenje u vas! Mogu se pohvaliti da ni na jednoj ekskurziji u mojoj generaciji nije izbio ni jedan jedini problem...Ni tuca u diskotekama,sto se cesto dogadja...ni trovanja od alkohola...ni privodjenja policiji...nista slicno!
Ako ima jos nekih pitanja,pitajte... Gimnazija Sveti Sava je moja preporuka svima onima koji traze dobro drustvo,znanje i 4 godine pravog pravcatog zezanja!