gigatron i tehnomanija crkavaju od muke zbog svercera...

I naravno da ce ljudi ici na svercere,pa kud puklo puklo.Ja sam od svercera sastavio komp,i da kucnem u drvo,jos radi sve kako treba posle toliko godina
Pa ono tamo je plata u Macdonaldsu 2000 dolara i racuna se kao niska za USA.
Recimo u Svici postar ima 10 puta platu postara kod nas.
Jedino sto ocu da kazem da im cene od uvoza na te neke stvari nisu ni normalne ni realne,pa posle kukaju kako ono kako ovo.Rusi makar imaju srazmerne ceni svojim platama.Jedno dobro poredjenje toga je cena steam igrica za Srbiju koja nije kategorisana tamo (i placamo standard eu cene) i Ruse (koji placaju realno srazmerno njihovim platama),al to je sad nesto drugo.

I naravno da ce ljudi ici na svercere,pa kud puklo puklo.Ja sam od svercera sastavio komp,i da kucnem u drvo,jos radi sve kako treba posle toliko godina

Jedino sto ocu da kazem da im cene od uvoza na te neke stvari nisu ni normalne ni realne,pa posle kukaju kako ono kako ovo.Rusi makar imaju srazmerne ceni svojim platama.Jedno dobro poredjenje toga je cena steam igrica za Srbiju koja nije kategorisana tamo (i placamo standard eu cene) i Ruse (koji placaju realno srazmerno njihovim platama),al to je sad nesto drugo.
Igrom slucaja pre par godina imao sam priliku da vidim koliko kostaju odredjene kartice kada izadju iz fabrike, recimo RX580 ( nije neki brandname al pokazalo se kao mnogo bolja opcija ). Na 2000 komada koji su neki likovi kupili pa posle preprodali ( bila faktura ) cena je bila 140$/kom ili tako nesto. Pa onda racunaj koje su zarade preprodavcima

Nije da branim ovu mafiju od TM i WIN. Ali glupo je reci e video sam na fakturi $140 e sad ocekujem da meni prodaju za $160 bez znanja o cenama carina,logistike,skadistenja,poreza,troskova doo kompanija i jos cuda trista.

Isto takodje je glupo ocekivati da tehnika u Srbiji treba da bude jeftinija nego u Americi jer su nama plate 10x manje. Sta briga vlasnika Samsunga kolika je tvoja plata u zemlji za koju nikad nije cuo verovatno.

Cenu odredjuju troskovi proizvodnje,logistike,potraznje itd... a nikako minimalna zarada u zemlji Srbiji.

E sad tu bi jednim delom drzava mogla da utice na smanjenje cena tako sto ce da kontrolise marzu i olaksa poreze na uvoz,pdv itd... ali nasa drzava radi bas suprotno,maximalan pdv i max cene uvoz,carine... zasto? pa zato sto nam vise deviza ode iz drzave nego sto u nju udje pa samim tim idemo u deficit koji izravnavamo kreditima a plus i treba naplatiti sve ono sto se dalo "gratis" pred izbore.

To što ti nisi imao problema ne znači da i drugi nisu.
Svako ko kupuje tu švercovanu robu treba da zna da nema kome da se žali ako se pokvari. Kupovinom tamo podržavate njihovu ekonomiju.

Tehnomaniju, wiwin i emmi treba zaobilaziti u širokom luku jer ne daju račune za online kupovine.
Pa razlika u ceni je jedno 18000 na robu od 55k dinara, pa ti vidi sta ti se vise isplati. Da platis cika Andreju 18k za nesto sto verovatno nece ni trebati ili ces mozda malo da rizikujes, a rizika nema i da sacuvas te pare da kupis nesto drugo sto ti treba u kuci.
Da ne bude da kenjam, moj lg 43uk6300 je kostao u winwin-u 55k, a ja sam ga uzeo za 37k. Jasno je ko je se tu zajebao 2018. godine.
Kupio sam i karticu iste godine gtx 1060 6gb za 30k, polovnu koja je rudarila sa jednim kulerom i evo je brt sljaka kao zmaj da kucnem u drvo. Vec joj ukupno ima barem 5 godina kako radi.

Ja sam kupio jednu konfu kod madjara, sve komponente skoro. Ušteda mi bila oko 40000 dinara nego da sam kupio ovde.

Što se tiče garancije, da kažem svoje utiske.
Pokvarila mi se matična ploča, iscimam čoveka kod koga sam pazario, on mi kaže spakuj u kutiju, napiši na papiru šta je problem i pošalji. Od dana kada sam poslao i kada mi vraćena ploča, prošlo je 14 dana, sa tim što ploča nije mogla da se popravi te sam dobio potpuno novu ploču i zbog nestašice te ploče, dobio sam čak i jaču ploču.

Ja sam kupio jednu konfu kod madjara, sve komponente skoro. Ušteda mi bila oko 40000 dinara nego da sam kupio ovde.

Što se tiče garancije, da kažem svoje utiske.
Pokvarila mi se matična ploča, iscimam čoveka kod koga sam pazario, on mi kaže spakuj u kutiju, napiši na papiru šta je problem i pošalji. Od dana kada sam poslao i kada mi vraćena ploča, prošlo je 14 dana, sa tim što ploča nije mogla da se popravi te sam dobio potpuno novu ploču i zbog nestašice te ploče, dobio sam čak i jaču ploču.

uglavnom bude ovako cela istina

Back