miskoruzic
Zainteresovan član
- Poruka
- 146
Pošto planiram da kupim procesor ''AMD Ryzen 5 5600'', grafičku karticu ''SAPPHIRE Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB'', i ram memoriju ''KINGSTON DDR4 8GB 3200MHz Fury Beast'' (2 x 8GB), primetio sam da je dosta pala cena za matičnu ploču ''GIGABYTE B450 AORUS ELITE V2 (rev. 1.0)'', cena joj je svega (11,484 din) u (BCGroup). Ono što me interesuje da li ova matična mora da se apdejtuje za 5-u generaciju (Ryzen 5 5000) procesora i da li podržava ''PCI Express 4.0'' standard. Ovi prodavci u (BCGroup) navodno tvrde da nije potreban apdejt ploče i da navodno ploča podržava ''PCI Express 4.0'' standard, međutim na oficijalnom sajtu ja ne vidim da tako piše. Zato mi je što pre potrebna pomoć oko tačne informacije vezano za ovu matičnu ploču. Inače ja sam do danas planirao da uzmem matičnu ploču ''GIGABYTE B550M AORUS ELITE (rev. 1.0)'' koja isto ima lepu cenu (12,589 din) i koja je sigurno kompatibilna za za 5-u generaciju (Ryzen 5 5000) procesora i sigurno podržava ''PCI Express 4.0'' standard. Hvala unapred na odgovoru.