Ghosting

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.902
osobe koje bez traga i glasa izlaze iz veze ili prijateljstva

Moj dobri prijatelj je upravu tako neshto dozhiveo i nikako da se oporavi, za njega je ta veza bila perfektna voleo je i bio je voljen i ostavljen je bez ijedne reci, svaki vid ili pokushaj komunikacije vodi u prazno

Moj drug je mnogo tuzhan, stalno vrti iste misli i uvjek sebe pita gde je pogreshio i shta nije bilo uredu i nikako da nadje odgovor . A i kako da ga nadje kad je osoba samo nestala.

Shta je Motiv osoba koje praktikuju Ghosting, misim gde je probelm retji ---------> vishak energije & samo seks, nisam free, nedopadaju mi se tvoje charape ili ili ili

osobi koja je ostavljena to znaci jer se netje patiti i trazhiti u sebi greshku i prestat ce da se mrcvari i vrti u krug

ja bi njemu rado pomogla ali nemam pojma kako jer ga shvatam i najverovatnije bi reagovala kao on, sve u zhivotu ima pochetak i kraj ali u ovome nema kraj ......

da li ponajete osobe koje su ostavljene bas na takav nacin!?

da li ste mozhda i sami na taj nachin izashli iz veze/prijateljstva!?

Desilo mi se...I to posle pola godine,skoro pa neprestalnog kuckanja,baš kad smo trebali da se vidimo...Dva dana kasnije sam dobio jedan glupi odgovor na sms koji je više zvučao kao da se ljuti što sam dva dana tripovao da se toj osobi ko zna šta desilo nego kao izgovor ili izvinjene...I naravno posle toga opet kulrinje...

Znam kakv je gadan osoećaj to i jednio što mogu da ti kažem da slobodno preneseš tvom drugu je da je imao posla sa osobom koja je jednostavno bezobrazna i ne može da se udostoji ni kaže "izvini" ili "nemogu","neću" ili bilo šta nego te ostavi da se pitaš da li si negde porešio,da li si rekao nešto pogrešno,da li si nešto pogrešno protumačio...

Možda osoba samo pobegne od svog konstruisanog ja, koji neki smatraju za pravi. U emotivne veze preko interneta ne treba ulaziti. Svi smo mi samo konstrukti na mreži.

Jesu se upoznali na netu ali se i u real družili
On zna gde ta osoba radi
Ja sam predlagala da ode na posao i da jednostavnu poprica
Međutim on kaže da on to nikad nebi uradio

Ja se čudim u šta ovaj narod "izrasta,"

U moje vreme se raskidalo sa mnogo suza, ljutnje izgrebanih auta. Pregledanje sladoleda itd.

Danas nestaju kao dim

Dobro dodje kao neki test za psihicke probleme, tipa trazenje te osobe u drugima, neko nadanje i iscekivanje te osobe...zanimljiva situacija, tesko je savladati, lakse je bilo ostaviti cigare hahaha :lol:

Jesu se upoznali na netu ali se i u real družili
On zna gde ta osoba radi
Ja sam predlagala da ode na posao i da jednostavnu poprica
Međutim on kaže da on to nikad nebi uradio

Ja se čudim u šta ovaj narod "izrasta,"

U moje vreme se raskidalo sa mnogo suza, ljutnje izgrebanih auta. Pregledanje sladoleda itd.

Danas nestaju kao dim
Bolje da više ne traži tu osobu jer ne verujem da će dobiti neko objašnjenje ili odgovor zašto je tek tako odmaglila jer najbolje su šanse da će ispasti da je previše ozbiljno shvatio zajebanciju koja toj osobi nije ništa posebno značila i to je to...

Doziveo x puta od tzv drugara iz skole iz drustva, kolega sa posla, od devojaka. Od cura u manjem broju. Takve stvari najmanje ocekujem od devojaka. Od muskog sveta mozes svasta ghosting, pijan, nagudran da te prebije, opsuje, izvredja itd. Od dama je to bas neočekivano i deluje bas neozbiljno.

A, to mu sad dođe kao test zrelosti za tvog prijatelja. Najpametnije je da se nakon što razmotri sve pro et contra ipak okani mišljenja, jer ga mišljenje o tome neće daleko odvesti. To je kao kad kompjuter treba da reši jednačinu sa više nepoznatih, ukoliko ih ima puno zabagovaće). Kako on može znati šta stoji iza toga kada ne može znati?! Njegov mozak sada ulazi u zonu nepotrebne, potpuno nefunkcionalne analize. Pazi, možda je i bilo naznaka koje on nije video, ali ako tada nije video tek neće sada.

Mudro je samo sve to pustiti i ne baviti se više time. Ko će znati zašto je ta osoba baš tada to uradila, možda čak ni njoj nije sasvim jasno, osim da je imala potrebu da ode. A to treba poštovati.

A, to mu sad dođe kao test zrelosti za tvog prijatelja. Najpametnije je da se nakon što razmotri sve pro et contra ipak okani mišljenja, jer ga mišljenje o tome neće daleko odvesti. To je kao kad kompjuter treba da reši jednačinu sa više nepoznatih, ukoliko ih ima puno zabagovaće). Kako on može znati šta stoji iza toga kada ne može znati?! Njegov mozak sada ulazi u zonu nepotrebne, potpuno nefunkcionalne analize. Pazi, možda je i bilo naznaka koje on nije video, ali ako tada nije video tek neće sada.

Mudro je samo sve to pustiti i ne baviti se više time. Ko će znati zašto je ta osoba baš tada to uradila, možda čak ni njoj nije sasvim jasno, osim da je imala potrebu da ode. A to treba poštovati.
savrsen odgovor

U pitanju je možda strah od susreta i dosadnog prolaska kroz objašnjavanje, pitanja, razgovore, odgovore, preispitivanja, hvatanja na istoriju, ubedjivanja... ja ne volim duge veze ali nekim osobama se smuči veza i ta osoba toliko da ih prosto mrzi da se jave ili objašnjavaju kroz beskonačno razvlačenje "ali dušo zašto", "lepo smo funkcionisali", "imali smo nešto posebno" blabla bla...

Tipa neka likuša sa nekog sajta je pisala da je seks bio užasan ali ga je trpela mesecima zbog drugih kvaliteta i osećanja, dok se nije pojebala s nekim drugim, pa prekinula svaki kontakt s ovim tipom. Ima toga dosta, ljudima se prosto smučiš ili zgadiš i šta sad. Niko ne polaže pravo na drugu osobu, ako si bio u vezi ne znači da treba da ti objašnjava što joj je dosadilo.

Ja sam tako prekidao i prijateljstva, bili dobri, nešto mi se ne svidi ili duže vreme osećam da sam donji faktor, i sutra mu se ne javljam na ulici. Mnoge ljude sam tako brisao sa fejsa dok sam imao fejs, jednom sam preko noći obrisao kompletnu listu. Kasnije dobijam rikvestove neke pa biram koga ću, koga neću... i rodjake sam tako brisao, najviše me to nervira kad neki stariji rodjak kao jajara upadne na fejs da gleda šta pišem. Pa kad sam njih brisao i nisam hteo da ih dodam opet što ne bih i ove druge.

U pitanju je možda strah od susreta i dosadnog prolaska kroz objašnjavanje, pitanja, razgovore, odgovore, preispitivanja, hvatanja na istoriju, ubedjivanja... ja ne volim duge veze ali nekim osobama se smuči veza i ta osoba toliko da ih prosto mrzi da se jave ili objašnjavaju kroz beskonačno razvlačenje "ali dušo zašto", "lepo smo funkcionisali", "imali smo nešto posebno" blabla bla...

Tipa neka likuša sa nekog sajta je pisala da je seks bio užasan ali ga je trpela mesecima zbog drugih kvaliteta i osećanja, dok se nije pojebala s nekim drugim, pa prekinula svaki kontakt s ovim tipom. Ima toga dosta, ljudima se prosto smučiš ili zgadiš i šta sad. Niko ne polaže pravo na drugu osobu, ako si bio u vezi ne znači da treba da ti objašnjava što joj je dosadilo.

Ja sam tako prekidao i prijateljstva, bili dobri, nešto mi se ne svidi ili duže vreme osećam da sam donji faktor, i sutra mu se ne javljam na ulici. Mnoge ljude sam tako brisao sa fejsa dok sam imao fejs, jednom sam preko noći obrisao kompletnu listu. Kasnije dobijam rikvestove neke pa biram koga ću, koga neću... i rodjake sam tako brisao, najviše me to nervira kad neki stariji rodjak kao jajara upadne na fejs da gleda šta pišem. Pa kad sam njih brisao i nisam hteo da ih dodam opet što ne bih i ove druge.
Ali nekako godinama probiraš i te ljude kojima dozvoljavaš da ti budu bliski. Ne dozvoljavaš nekima koji ne znaju šta je poštovanje. Elementarno poštovanje drugog čoveka jeste da prihvatiš njegove izbore. Nama niko nije garantovao da se neko neće izgubiti, ili barem ako je fizički tu da neće duševno se izgubiti i otići. Ja ne pamtim da mi se desilo da sam bila sa nekim ko je tako hteo da se objašnjava, razjašnjava, šta, kako i da to traje i traje, to su vrlo nezrele osobe. Ali mislim da svako zaslužuje da mu se ukratko objasni ono što se oseća. Ukoliko nakon toga neko bude navalentan, molim lepo, svaka komunikacija na tom nivou da ja treba nešto da se pravdam ili slično je ispod nivoa. Stoga zaista gledam da se ne kačim sa lepljivim ljudima, koji ne umeju prosto da se distanciraju kada treba i da ispoštuju moju potrebu i za slobodom i za izborom. A njih osetim još pri upoznavanju. Ali, sa druge strane kao što rekoh, nije u redu ni ostaviti nekoga tako u brisanom prostoru da ne zna šta ga je snašlo, već u par rečenica pojasniti stvar. No, ima i ljudi kojima ne vredi ništa pojasniti, oni ne vide ni znake. Ne kaže se džabe ne treba se petljati sa bilo kim. Meni prijateljica nekada kaže ma pojebeš se sa nekim i gotovo. Aha, malo sutra da tako to ide ako se povežete, izuzetno je važno imati odnose sa zrelim ljudima.

Ne idu ljudi samo zato što im se neko "smuči", razni su razlozi. Uhvati ih strah, osećaju da nije to, ma prosto zar je važan razlog? Mi nekada imamo potrebu da sve razumemo, između ostalog da nešto shvatimo kako bismo sledeći put izbegli sličnu stvar. Međutim, često nema ni šta da se shvati. Da bi se odbranili od toga, treba uvek imati u vidu da taj značajni drugi može bilo kad da ode... i voleti i u tom slučaju. Ljubav barem nije zavisnost od nekoga, već nešto lepo što osećaš i nudiš.

Back