Ghost

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.370
Ima li koga da slusa ovu grupu? Da budem iskren, do pre dva dana nisam znao da su oni grupa, mislio sam da je "Ghost" samo pevac, a pre dva dana sam i cuo prvu pesmu od njih i to zbog prasine koju je podigao njihov novi spot i pesma "Lachryma". Ocigledno da su oni podigi prasinu mnogo ranije svojim kontroverzama, pa ovaj spot verovatno i nije neko iznenadjenje. Samo ime pevaca je poznato, ostalim clanovima se ne znaju imena niti ko su oni. Citajuci po muzickim magazinima cesto sam preleteo preko vesti o njima, i uglavnom su vezane za njihovu tajnovitost i imidz koji se zasniva na drugacijem odrazu katolicke crkve i vere, zbog cega ima mnogo protesta vernika koji traze da se, pogotovu u Teksasu, njihovi koncerti zabrane.

HWGyeQjCvQ6dgzn7A2A8TW-970-80.jpg

Nista novo, rekao bih. Kiss su pre 50 godina sakrivali svoj identited, Slipknot su se pre dvadesetak godina poceli sakrivali iza horror maski, Merlin Mensonu su vernici zabranjivali koncerte pre 30 godina, dok su Black Sabbath sve to zapoceli pre vise od 50 godina.....

wp9720319.jpg

Novi spot i pesma "Lachryma" su ujedno i prva pesma koju sam cuo od njih. Nisam cak ni znao da su oni iz Svedske. Nakon ove pesme, preslusao sam jos dvadesetak pesama na YT od njih.....i ni jedna mi se nije svidela. Odlicni su muzicari to stoji, soloi na gitari i neki rifovi su im fenomenalni, ali u celini, ne svidjaju mi se ni malo.
Spotovi su im veoma dobri, teatralni, pogotovu ovaj zadnji "Lachryma", ali oni sami kao grupa su mi nekako vanila i mekani za takvu vrstu imidza i spotova. I pored svega zvuce mi kao mekani heavy/hard/black rock mesavina, a onda im dodje refren u pesmi pa zvuce kao pop grupa. Uopste mi se ne slaze njihov imidz sa muzikom koju sviraju..... Kakvo je vase misljenje?...ako ih neko slusa.

Back