Zanima me kako se ostvaruje pravo na geronto donacice i ko sve može da ostvari to pravo? Da lo o tome odlučuje Centar za socijalni.rad ili Fond PIO?
Molim bez provokacija.
Molim bez provokacija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mogu posati samo za HR, a vjerojatno se odnosi i na Srbiju. Kod nas imaju pravo.Šta je sa onima koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, imaju li oni pravo na geronto domaćice?
Nemamo mi nista da ne idem u sirinu. Provjeri. Ako ne znas sta rade evo kratko: placanje racuna, odlazak u trgovinu, unosenje drva, ciscenje, a neke i kuhaju. Druzio sam se s jednom starijom osobom i bio sam joj takorec druga garento domacica samo sta sam je ja vozio u soping, inosio drva i pricao s njom. Cisto onako jer su to bile mame od mojih poznanika, a ja imam vremena.Sumnjam, pošto mi nemamo skoro ništa što vi imate.
Bas lepo od tebe. Meni bi trebalo da se povremeno očisti kuća, da ode ili odemo u prodavnicu ili pijacu i da po nekad nesto skuva kad ja ne mogu, da caskamo i pijemo kaficu.Nemamo mi nista da ne idem u sirinu. Provjeri. Ako ne znas sta rade evo kratko: placanje racuna, odlazak u trgovinu, unosenje drva, ciscenje, a neke i kuhaju. Druzio sam se s jednom starijom osobom i bio sam joj takorec druga garento domacica samo sta sam je ja vozio u soping, inosio drva i pricao s njom. Cisto onako jer su to bile mame od mojih poznanika, a ja imam vremena.
Najbolje bi bilo da se raspitaš lično u socijalnom. Ne znam gde živiš.U Ns je ranije ( ne znam da li je još uvek tako) geronto domaćicu dodeljivaloŠta je sa onima koji ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, imaju li oni pravo na geronto domaćice?
Nema na čemu. I mislim da ne zavisi od toga da li ostvaruješ pravo na tudju negu i pomoć.Aha, hvala, bas zanimljivo. Videću šta ću, mora malo da mi se sve to slegne u glavi.
ако већ имаш туђу негу и помоћ, нема шансе да добијеш и услуге геронто домаћице.Ja nemam srodnika u gradu, nikog bukvalno.
Hvala raspitacu se dalje...
Ne tvrdim ja nista, videću raspitacu se, nisam se sama toga ni setila već mi je jedna osoba rekla da njena prijateljica u istom.stanju kao ja ima i geronto domacicu.ако већ имаш туђу негу и помоћ, нема шансе да добијеш и услуге геронто домаћице.
тнп., управо томе служи.
нека ме исправи @UltraVioletna, ако грешим.
знам јер је моја мама добијала исту, и са том ловом сам плаћала жену да се ја мало одморим.
била је непокретна и дементна, али ти пробај па можда ти се посрећи.
Koliko se sećam,dodatak za tuđu negu i pomoć nije smetnja. Ono što sigurno jeste razlog da se ne prizna pravo na gerontodomaćicu jeste ugovor o doživotnom izdržavanju,jer je onda osoba sa kojom je sklopljen ugovor dužna da pruži takvu vrstu pomoći.ако већ имаш туђу негу и помоћ, нема шансе да добијеш и услуге геронто домаћице.
тнп., управо томе служи.
нека ме исправи @UltraVioletna, ако грешим.
знам јер је моја мама добијала исту, и са том ловом сам плаћала жену да се ја мало одморим.
била је непокретна и дементна, али ти пробај па можда ти се посрећи.
Ta o mom trošku bi koštala minimum 30.000,00 što u tom slučaju znači da ne bih mogla da živim. Neka ta sad neću ništa tražiti, pa videćemo ako budem ipak smatrala da mi treba onda cu ići u CZR pa cu videti sa njima.Ja sam se prošle godine raspitivala za uslove za gerontodomaćice, i koliko me sećanje služi ( ipak info uzmite sa rezervom), uslov za GD je da imate onu minimalnu penziju ili da ste korisnik tuđe nege i pomoći. Zahtev se podnosi u centrima za socijani rad grada ili opštine na kojoj stanujete. Za dokumentaciju koja je potrebna morate kod njih da se raspitate. U svakom slučaju, za Beograd mi je rečeno da je interesovanje ogromno i da se čeka dugo na ostvarenje usluge ukoliko ispunjavate uslove. Ukoliko ne ispunjavate uslove a finansije Vam dozvoljavaju, postoje privatne agencije koje nude tu vrstu usluga. U toj varinati, ja bih možda i izbegla agenciju i pokušala da u svom okruženju nađem neku mlađu vitalnu penzionerku ili ženu bez obaveza kojoj bi značila finansijska nadoknada za pomoć koju tražite. Više bi to bila kao neka družbenica sa ne prevelikim obavezama.
Neka ta sad neću ništa tražiti, pa videćemo ako budem ipak smatrala da mi treba onda cu ići u CZR pa cu videti sa njima.