- Poruka
- 90.365
„Genocidni nisu ni narod ni nacija, već samo pojedinci“: Reči studentkinje iz Novog Pazara u Utisku nedelje
Nikada narod i nikada nacija neće biti genocidna. Genocidni su samo pojedinci, poručila je u Utisku nedelje studentkinja Državnog univerziteta u Novom Pazaru Emina Spahić i održala još jednu studentsku lekciju celoj naciji.Ove godine obeležava se 30. godina od genocida u Srebrenici. Ova tema bila je spomenuta u nedeljuu uveče, u emisiji „Utisak nedelje“ na TV Nova.
Studentkinja iz Novog Pazara Emina Spahić ovako je sve prokomentarisala:
„Moram da se nadovežem na ono što je spomenuto, da nam predstoji jedna godišnjica genocida. Ponovo ću ponoviti da nikada narod i nikada nacija neće biti genocidna, da su genocidni samo pojedinci koji taj genocid podržavaju i u njemu učestvuju“, rekla je Emina.
Zatim je dodala:
„Mislim da su izbori neophodni da mi svoj stav iznesemo na njima. I da mi jednostavno pokažemo da mi to ne podržavamo i da mi ne želimo vlast koja će godinama da podržava takve zločine i koja će na neki način u njima i da učestvuje. Mi se zaista zalažemo da pre svega živimo u jednoj mirnoj i složnoj zemlji“.
https://nova.rs/vesti/drustvo/genoc...isku-nedelje-koje-svi-moramo-da-cujemo-video/
Samo što se to na ovim prostorima tako ne tumači. Da li je Srebrenica klizav teren za studente?
Poslednja izmena: