„Genocidni nisu ni narod ni nacija, već samo pojedinci“: Reči studentkinje iz Novog Pazara u Utisku nedelje

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.365

„Genocidni nisu ni narod ni nacija, već samo pojedinci“: Reči studentkinje iz Novog Pazara u Utisku nedelje​

Nikada narod i nikada nacija neće biti genocidna. Genocidni su samo pojedinci, poručila je u Utisku nedelje studentkinja Državnog univerziteta u Novom Pazaru Emina Spahić i održala još jednu studentsku lekciju celoj naciji.

Ove godine obeležava se 30. godina od genocida u Srebrenici. Ova tema bila je spomenuta u nedeljuu uveče, u emisiji „Utisak nedelje“ na TV Nova.

Studentkinja iz Novog Pazara Emina Spahić ovako je sve prokomentarisala:

„Moram da se nadovežem na ono što je spomenuto, da nam predstoji jedna godišnjica genocida. Ponovo ću ponoviti da nikada narod i nikada nacija neće biti genocidna, da su genocidni samo pojedinci koji taj genocid podržavaju i u njemu učestvuju“, rekla je Emina.

Zatim je dodala:

„Mislim da su izbori neophodni da mi svoj stav iznesemo na njima. I da mi jednostavno pokažemo da mi to ne podržavamo i da mi ne želimo vlast koja će godinama da podržava takve zločine i koja će na neki način u njima i da učestvuje. Mi se zaista zalažemo da pre svega živimo u jednoj mirnoj i složnoj zemlji“.

https://nova.rs/vesti/drustvo/genoc...isku-nedelje-koje-svi-moramo-da-cujemo-video/

Samo što se to na ovim prostorima tako ne tumači. Da li je Srebrenica klizav teren za studente?

Poslednja izmena:
Samo što se to na ovim prostorima tako ne tumači. Da li je Srebrenica klizav teren za studente?
Наравно да је клизав. Не постоји командант који је у току вршења 'геноцида' издвојио нејач и пребацио их, на за њих сигурну територију под контролом војске против које изводи тренутна дејства. Тешко је наћи такав историјски пример.

Poslednja izmena od moderatora:
@Simo Dubajić, o ovome sam ti pričala.
A za ostale, pa vama bre ništa ne valja, i kad podržavaju i kada ne podržavaju. To su građani zemlje Srbije, neodvojivi deo i imaju sasvim normalna razmišljanja. Prestanite da budete "najveće patriote" jer ste pljuvali stanovnike svoje države. Niste zbog toga veći Srbi niti ćete ikada biti, samo ste prepisali iz priručnika SNS : kako posvađati narod i večno vladati i krasti a i ubijati taj isti narod. Samo da dodam za članove koji su iz RS, razumem ja vas ali kod nas su drugačije okolnosti, nije bilo ratnih dešavanja tako da nema među tim muslimanima ozlojeđenih i osvetnički raspoloženih. @đavolčić

Prvo da se kaže nebitnoj studentkinji da nije bilo genocida nego streljanja ratnih zarobljenika. Tačnije streljani su borci armije bih iz 28 divizije kojom je komandovao Naser. Streljano je oko 800 ljudi i to je ratni zločin. Nešto više ih je poginulo prilikom pokušaja proboja. Od tri kolone 28 divizije 2 su se probile iz obruča. Dokazano je da se u Srebrenici bave nekrofilijom i sakupljanjem leševa iz cele BIH koje predstavljaju kao žrtve nekakvog genocida. Prvi je direktor memorijalnog centra dovukao leš svog oca a radi se o čoveku koji je preminuo prirodnom smrću 92 u Konjicu ali nekako postao žrtva iz Srebrenice. Zatim dokazano je da Republika Srbija nije učestvovala u nikakvim genocidima i zločinima u BiH i zašto ova mlada devojka iz Srbije uopšte tupi a razume se u materiju kao Marica. E zbog ovakvih tupljenja glupaka Vučić ima municiju da ih predstavlja kao idiote. I za kraj pitao bi studentkinju sta je plenum? I šta je genocid?

Poslednja izmena:
A za ostale, pa vama bre ništa ne valja, i kad podržavaju i kada ne podržavaju. To su građani zemlje Srbije, neodvojivi deo i imaju sasvim normalna razmišljanja. Prestanite da budete "najveće patriote" jer ste pljuvali stanovnike svoje države. Niste zbog toga veći Srbi niti ćete ikada biti, samo ste prepisali iz priručnika SNS : kako posvađati narod i večno vladati i krasti a i ubijati taj isti narod. Samo da dodam za članove koji su iz RS, razumem ja vas ali kod nas su drugačije okolnosti, nije bilo ratnih dešavanja tako da nema među tim muslimanima ozlojeđenih i osvetnički raspoloženih. @đavolčić

https://m.youtube.com/watch?v=WqZz0TxyZIw

https://www.facebook.com/watch/?v=1128627278622633&vanity=tdportal.info

Prvo da se kaže nebitnoj studentkinji da nije bilo genocida nego straljanja ratnih zarobljenika. Tačnije streljani su borci armije bih iz 28 divizije kojom je komandovao Naser. Streljano je oko 800 ljudi i to je ratni zločin. Nešto više ih je poginulo prilikom pokušaja proboja. Od tri kolone 28 divizije 2 su se probile iz obruča. Dokazano je da se u Srebrenici bave nekrofilijom i sakupljanjem leševa iz cele BIH koje predstavljaju kao žrtve nekakvog genocida. Prvi je direktor memorijalnog centra dovukao leš svog oca a radi se o čoveku koji je preminuo prirodnom smrću 92 u Konjicu ali nekako postao žrtva iz Srebrenice. Zatim dokazano je da Republika Srbija nije učestvovala u nikakvim genocidima i zločinima u BiH i zašto ova mlada devojka iz Srbije uopšte tupi a razume se u materiju kao Marica. E zbog ovakvih tupljenja glupaka Vučić ima municiju da ih predstavlja kao idiote. I za kraj pitao bi studentkinju sta je plenum? I šta je genocid?
Kaži to prvo svom predsedniku.

Treba napisati pozadinu novopazarskih studenata..
kad je u doba slobe cela srbija imala platu oko 5 DM , novopazarci nisu placali struju , imali su samo oni novca da salju decu , narocito zensku , na studije, i odjednom je u BG UNI pocelo da em se cuje zbog Granda neka totalno nova vrstamuzike, pola je otpali , ali to su bili totalno nepoznati pevaci u ostatku Srbije, em je narastao broj studenata iz Novog Pazara, koji je u odnosu na Novu Varos, vise promuslimanski kulturno , verovatno i nacionalno ...ali nemam papire i podatke, ali verovatno...

Tako da to treba znati pre bilo kakve debate sa novo pazarcima...

Prvo da se kaže nebitnoj studentkinji da nije bilo genocida nego streljanja ratnih zarobljenika. Tačnije streljani su borci armije bih iz 28 divizije kojom je komandovao Naser. Streljano je oko 800 ljudi i to je ratni zločin. Nešto više ih je poginulo prilikom pokušaja proboja. Od tri kolone 28 divizije 2 su se probile iz obruča. Dokazano je da se u Srebrenici bave nekrofilijom i sakupljanjem leševa iz cele BIH koje predstavljaju kao žrtve nekakvog genocida. Prvi je direktor memorijalnog centra dovukao leš svog oca a radi se o čoveku koji je preminuo prirodnom smrću 92 u Konjicu ali nekako postao žrtva iz Srebrenice. Zatim dokazano je da Republika Srbija nije učestvovala u nikakvim genocidima i zločinima u BiH i zašto ova mlada devojka iz Srbije uopšte tupi a razume se u materiju kao Marica. E zbog ovakvih tupljenja glupaka Vučić ima municiju da ih predstavlja kao idiote. I za kraj pitao bi studentkinju sta je plenum? I šta je genocid?

Kako da ne

Nije ih Srbija streljala nego Srpska, dok na primer Izrael otvoreno genocidise decu i zene u susednoj zemlji. Drugim recima Milosevic je bio mala maca za Satanjahua.
Da, streljala ih je Republika Srpska. Nije Republika Srbija. I sta ona ima da iz Srbije tupi o tome? Ona ne zna ni za zastićenu zonu UN- a iz koje je godinama Naser vršio prepade na srpska sela okolo. Ona zna samo za izmisljeni genocid u kome ni jedno dete i ni jedna osoba ženskog pola nije ubijena. Postoji razlika izmedju ratnog zločina i genocida. Kome nije jasno kao ovoj studentkinji bolje neka pričita nešto a ne da tupi u prazno.

Važi. Otiđi u Pazar pa upitaj njene sunarodnike šta misle. Nisam baš siguran da će većina misliti kao ona. Nevezano za nju i stav Pazaraca za mene tu nema genocida. Tačka. I ne. Ne razumete vi neke stvari. I nikada nećete razumeti.

Sportski pozdrav za Eminu i pitanje - dva.

Da li bi joj roditelji dozvolili da se uda za Srbina i da li bi kao lobista potencijalno neke nove vlasti otišla u Bratunac tačnije selo Kravica i odala počast srpskim žrtvama stradalim u genocidu u selima oko Srebrenice?
Ta pitanja, dileme, odgovori, stavovi ne treba da utiču na ignorisanje ili uklanjanje naše nasušne potrebe da se sruši korumpirana vlast koja je dovela do zločina u Novom Sadu.

Važi. Otiđi u Pazar pa upitaj njene sunarodnike šta misle. Nisam baš siguran da će većina misliti kao ona. Nevezano za nju i stav Pazaraca za mene tu nema genocida. Tačka. I ne. Ne razumete vi neke stvari. I nikada nećete razumeti.
Išla sam. Više puta. Imam prijatelje tamo. Svi normalni misle da je rat užas, da u ratu nema nevinih i da je najveći greška što je do njega uopšte i došlo. I radi se o ljudima raznih uzrasta a i različitog obrazovanja..

Da, streljala ih je Republika Srpska. Nije Republika Srbija. I sta ona ima da iz Srbije tupi o tome? Ona ne zna ni za zastićenu zonu UN- a iz koje je godinama Naser vršio prepade na srpska sela okolo. Ona zna samo za izmisljeni genocid u kome ni jedno dete i ni jedna osoba ženskog pola nije ubijena. Postoji razlika izmedju ratnog zločina i genocida. Kome nije jasno kao ovoj studentkinji bolje neka pričita nešto a ne da tupi u prazno.

Brojne paravojske poput Skorpiona su dosle iz Srbije i činile zločine i ucestvovali u genocidu.

Je li treba da postavljamo i grupe kriminalaca koje su dolazile iz Srbije i ubijale po Bosni zbog bele tehnike?
Apsolutno se slažem. Treba postavljati ex huligane kriminalce pod koji su pod dirigentskom palicom DB-a išli da pljačkaju sve što stignu umesto da brane Srbe u Republici Srpskoj. Ne treba zanemariti i zlodela ondašnjih muslimana i vehabija iz arapskog sveta.

Apsolutno se slažem. Treba postavljati ex huligane kriminalce pod koji su pod dirigentskom palicom DB-a išli da pljačkaju sve što stignu umesto da brane Srbe u Republici Srpskoj. Ne treba zanemariti i zlodela ondašnjih muslimana i vehabija iz arapskog sveta.
Da, belosvetski ološ koji je lešinario. Ne kaže se džabe, nekome rat, nekome brat.

Back