genitalni herpes

Meleagar

Početnik
Poruka
19
Pozdrav svima, imam jedan problem, pa ako bi neko mogao da pomogne, bio bih vecno zahvalan...:
Devojka mi ima herpes na usni i oboje znamo da u slucaju oralnog seksa on moze dovesti i do genitalnog herpesa, medjutim desilo se (oralni seks) ali smo brzo prekinuli kad smo se setili toga, nije dugo trajalo, pa me sad zanima da li je moguce da ipak nisam pokupio herpes, uprkos oralnom seksu?

Hvala unapred :)

Pa sve moze ali ne mora...
Kod tih virusa prvenstveno igra ulogu odbrambena moc organizma...
Ako ti je jak imunitet mozda ne dobijes ni oralni ni genitalni uopste.
Naravno da je potrebno paziti se.
Nista sad ne mozes da sprecis, razmisljanje te samo baca u paranoju.
Savet - ne razmisljaj, ako pak kroz navedeni period nesto primetis, obrati se lekaru.

herpes si dobio sigurno, cak ako nisi znao 85% ljudi u svetu ga ima.. lako se prenosi... samo sto imuni sistem tu igra veliku ulogu, ako imas slab imuni sistem onda ce ti se sigurno pojaviti herpes, tj videces ga, a ako ne onda ce samo da stoji "uspavan" u tvom telu tj neaktivan... tako da ukratko ako nemas ocajan imuni sitem nemoras da se brines, moja bivsa j imala genitalni herpes pa se na meni ipak nista nije pojavilo posle odnosa...

Moguce je da nisi a moguce je i da jesi.
A ako jesi mozda i ne saznas da jesi.
A ako saznas to ce biti najvise u roku 10 dana od tog oralnog sexa.

Evo ovako isao sam danas da proverim to i rekli su mi da ne mogu da mi provere dal imam dok mi nista ne izađe i da je inkubacija 3-6 dana. Ali sam zaboravio da pitam, a mozda to neko ovde zna, jel to znaci da ako mi ne izađe u narednih desetak dana ja to definitivno nemam? I jel moze to jednostavno da ostane u meni pa da iako nikad ne budem imao nijedan simptom mogu da prenesem slucajno to? Bas mi je bitno da mi ovo neko kaze.

Hvala unapred

Evo ovako isao sam danas da proverim to i rekli su mi da ne mogu da mi provere dal imam dok mi nista ne izađe i da je inkubacija 3-6 dana. Ali sam zaboravio da pitam, a mozda to neko ovde zna, jel to znaci da ako mi ne izađe u narednih desetak dana ja to definitivno nemam? I jel moze to jednostavno da ostane u meni pa da iako nikad ne budem imao nijedan simptom mogu da prenesem slucajno to? Bas mi je bitno da mi ovo neko kaze.

Hvala unapred

Може,па да ти се манифестује кад ти ослаби имунитет,а можда ништа! ;)

Мene zanima nešto slično kao postavljača teme, dakle, ako se ništa ne ispolji u prvih desetak ili koliko već dana, je l to znači da taj virus uopšte nije ni prenet? I ako se ništa ne pojavljuje, a ipak je virus prenet, je l može da se prenese na partnera kad nema očiglednih pokazatelja u vidu plikova, ili samo kada su oni prisutni, i tada se treba uzdržavati od odnosa? Hvala

Ako se nista ne ispolji u prvih desetak dana virus mozda i nije prenet ali mozda i jeste.
Ako postoje promene na kozi i sluzokozi, tada ce se virus preneti na drugu osobu.
Ako promene ne postoje, opet postoji mogucnost da se virus prenese ali je sansa za to znatno manja nego u prvom slucaju.

Back