Генерални штрајк у Грчкој - блокиране луке и аеродроми

Schrodinger

Elita
Poruka
15.240
Kako to svi drugi mogu, samo nasa opozicija ne moze? Brukaju nam otadzbinu po svakom osnovu...

Danas ponovo generalni štrajk u Grčkoj

Otkazani letovi, ograničen gradski i prigradski prevoz, brodovi ostaju u lukama
Zahtevi su konkretni

Sindikati traže vraćanje i isplatu 13. i 14. plate, ne slažući se sa objašnjenjem vlasti da bez njih ostaju zbog ulaganja i troškova u nacionalnoj odbrani, oni traže i povećanje zarade, smanjenje troškova života i rešavanje stambenih problema. Štrajku su se pridružili i zaposleni u vazduhoplovstvu pa tako danas neće biti ni avionskog saobraćaja. Otkazani su svi letovi, aerodromi će primati samo hitne, odnosno bolničke, humanitarne i spasilačke avione, kao i letove sa stranim delegacijama.

Nema za plate jer salju lovu Zelenskom? :think:

Grčka i Slovenija prednjače u slanju oružja Ukrajini

Poslednja izmena:
Ili to ili nam je vlast toliko dobra da nemaju sta da joj zamere kao ovi. Nego iznalaze razloge danskog tipa https://balkans.aljazeera.net/news/...vladinih-napora-da-zabrani-spaljivanje-kurana

Мора да је то прво. Ја и нисам нешто приметио да је у Србији опозиција против власти. Чак ни Ђилас и Шолак, добро се ту врти лова.

Али ми се чини да је баш доста народа против власти последњих месеци.

2009-te u vreme velike finansijske krize u svetu stigli problemi i Grcku, dosao njihov visoki standard zivota na naplatu. Pa su im Nemci uskocili sa pozajmicama ali pod uslovom da im Grci daju ustupke i da smanje javnu potrosnju. I pocnu Grci da cesljaju svoje rashode te tako medju mnogim rasipanjima nadju da na nekom ostrvu imaju 300 slepih osoba prijavljenih socijalnoj sluzbi od koje su dobijali skoro 1000 eura mesecno zbog toga. No, revnosni drzavni sluzbenik uzput pogleda i brojno stanje stanovnika toga ostrva te se zapanji, na ostrvu je zivelo oko 600 stanovnika odnosno svaki drugi stanovnik toga ostrva je bio po tome slep. Naravno da onda krenu u proveru i na svim resenjima stoji da je zdravstvenu procenu izvrsio jedan jedini lekar. Daljom istragom se utvrdi da je taj lekar za tu "uslugu" uzimao buducim korisnicima socijalne pomoci odredjenu novcanu nadoknadu. Nisam dalje pratio sta se desavalo sa korisnicima socijalne pomoci koji su lazirali svoj fizicki nedostatak i sa lekarom koji je to "potvrdio".

Njima je sistem funkcionisao na taj nacin, prevari gde mozes i gde stignes drzavu, prevari koga mozes. Imam dobrog drugara Grka sa Krita, studirao je u Srbiji te smo se tako upoznali. Po zavrsetku studija se vratio u zavicaj i tamo zaposlio u drzavnoj sluzbi u odeljenju njihovog ministarstva gradjevine u Iraklionu, Krit. Dva puta sam bio na Kritu te sam, naravno i njega posecivao. Prvi put kad sam tamo otisao, odem da ga posetim na poslu oko podneva. Udjem u zgradu tog ministarstva a da me niko ne zaustavi na ulasku u zgradu, lutam tom zgradom i idem od kancelarije do kancelarije da bi naleteo na nekoga da pitam gde radi moj Nikos. Na kraju me neki lik uputi na kancelariju na pola engleskom-pola grckom i nesto na kraju istrtlja na grckom, nije vazno znam u kojoj kancelariji je Nikos. Udjem a unutra nikoga, kancelarija kao u nasoj seriji Drzavni posao (pisem o 2005-06). OK, odustanem ja od trazenja drugara ali se nadjemo to popodne te mu ja kazem ad sam ga trazio a on na to "Oooo, u podne idemo na rucak... i ne vracamo se vise na posao". Izgurao je on na tom poslu do 2009-te i onda su skresali tu kancelariju ministarstva u Iraklionu te je on posle toga postao kafedzija sto je i danas.

To su neke ilustracije za grcki mentalitet, slican narodima na celom Balkanu.
Opet Grcka je danas jedna od najnerazvijenijih drzava EU, preshishale su je i Rumunija i Hrvatska, iza nje je samo Bugarska. A imali su 20 godina fore u EU u odnosu na bivse socijalisticke drzave.

Poslednja izmena:
Kako to svi drugi mogu, samo nasa opozicija ne moze? Brukaju nam otadzbinu po svakom osnovu...

Danas ponovo generalni štrajk u Grčkoj

Zahtevi su konkretni

Sindikati traže vraćanje i isplatu 13. i 14. plate, ne slažući se sa objašnjenjem vlasti da bez njih ostaju zbog ulaganja i troškova u nacionalnoj odbrani, oni traže i povećanje zarade, smanjenje troškova života i rešavanje stambenih problema. Štrajku su se pridružili i zaposleni u vazduhoplovstvu pa tako danas neće biti ni avionskog saobraćaja. Otkazani su svi letovi, aerodromi će primati samo hitne, odnosno bolničke, humanitarne i spasilačke avione, kao i letove sa stranim delegacijama.

Nema za plate jer salju lovu Zelenskom? :think:

Grčka i Slovenija prednjače u slanju oružja Ukrajini

Mi nemamo opoziciju nego folirante.

Back