Генерал Понош код Јеремије

U ovo sam potpuno siuran , obzirom da znam ko je , a mogu reci da sam ideo njegovo prakticno znanje .
Nego gosn Pajo , Da li mislite , ko i ja , za Delica i Lazarevica , da su vrhunski ofociri , obzirom , da sam i jednog i drugog imao priliku da vidim na delu , to jest da budem u lancu ,negde doooole , dooole , daleko , al eto , ipak da vidim .

da ja mislim da su dokazali da su veliki i vrhunski oficiri...opet kazem da sam ja bio plavac u PVO...o njima znam po pricanju ljudi kojima su komandovali...pricali su svi do jednog sve najbolje...a na osnovu svega mogu da zakljucim da je lazarevic bio mozak 3 armije...pavkovic salonski statista...

da ja mislim da su dokazali da su veliki i vrhunski oficiri...opet kazem da sam ja bio plavac u PVO...o njima znam po pricanju ljudi kojima su komandovali...pricali su svi do jednog sve najbolje...a na osnovu svega mogu da zakljucim da je lazarevic bio mozak 3 armije...pavkovic salonski statista...

Dobro su vam govorili , Gosn Pajo .

Poslednja izmena:
Na stranu sad Ponoševe sposobnosti, njegova sestra, ljudi kojima je komandovao, želim samo da se osvrnem na jedan segment ove priče.

Slušamo, naime, danas da je premijer Velike Britanije, Gordon Brown, prinudjen da vrati oko £12,415 u državnu kasu jer za njih nije dao račune koji potvrdjuju opravdanost za trošenje te svote (on tvrdi da je taj iznos dat na plate čistačice i baštovana koji su radili na održavanje njegove juće i bašte). Sigurno se pitate kakve to veze ima sa generalom Ponošem. Pa, ima! Itekakve. U današnjoj Borbi general Kosovac, inače bivši pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse, kaže:
"Kada se stavi na raspolaganje, u roku od šest meseci oficir treba da bude postavljen na drugu dužnost, da mu prestane profesionalna vojna služba ili da bude penzionisan. To što nije u ovom zakonskom roku rešavan status generala Ponoša je verovatno ''silovanje'' zakona i prava, koje za posledicu ima izbegavanje demokratske civilne kontrole.".

Osim što je i u ovom slučaju prekršen zakon (dok na ostrvu rad i aktivnosti aktuelnog premijera podležu nepristrasnoj kontroli nezavisnih komisija i sudova, kod nas se čak i u slučaju prokazanog generala kojeg je lično predsednik Srbije SMENIO, ZAKON NE PRIMENJUJE), izvršena je i pljačka državne kase (mala, ali ipak pljačka), jer gospodina Ponoša 4 meseca PORESKI OBVEZNICI SRBIJE PLAĆAJU DA PRODAJE ZEVALA!

Na stranu sad Ponoševe sposobnosti, njegova sestra, ljudi kojima je komandovao, želim samo da se osvrnem na jedan segment ove priče.

Slušamo, naime, danas da je premijer Velike Britanije, Gordon Brown, prinudjen da vrati oko £12,415 u državnu kasu jer za njih nije dao račune koji potvrdjuju opravdanost za trošenje te svote (on tvrdi da je taj iznos dat na plate čistačice i baštovana koji su radili na održavanje njegove juće i bašte). Sigurno se pitate kakve to veze ima sa generalom Ponošem. Pa, ima! Itekakve. U današnjoj Borbi general Kosovac, inače bivši pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse, kaže:
"Kada se stavi na raspolaganje, u roku od šest meseci oficir treba da bude postavljen na drugu dužnost, da mu prestane profesionalna vojna služba ili da bude penzionisan. To što nije u ovom zakonskom roku rešavan status generala Ponoša je verovatno ''silovanje'' zakona i prava, koje za posledicu ima izbegavanje demokratske civilne kontrole.".

Osim što je i u ovom slučaju prekršen zakon (dok na ostrvu rad i aktivnosti aktuelnog premijera podležu nepristrasnoj kontroli nezavisnih komisija i sudova, kod nas se čak i u slučaju prokazanog generala kojeg je lično predsednik Srbije SMENIO, ZAKON NE PRIMENJUJE), izvršena je i pljačka državne kase (mala, ali ipak pljačka), jer gospodina Ponoša 4 meseca PORESKI OBVEZNICI SRBIJE PLAĆAJU DA PRODAJE ZEVALA!
da tacno je da posle 6 meseci bez postavljenja profesionalno vojno lice ili ide u penziju ili gubi posao....ali nije samo tu problem...srpski budzet izdrzava preko 750 generala iz cele bivse JNA,VJ.a sad i VS...svak od njih ima vile koje kostaju po neke i do 2 miliona evra...imaju licno obezbedjenje...sekretra..vozaca...ima tu slovenackih,hrvatskih,o crnogorskim da ne govorim,pa makedonskih generala...isto je i sa bivsim politicarima otcepljenih republika....ne bih se iznenadio da i tudjman ima stan u BG....poneki i ne znaju koliko imaju stanova---recimo pavkovic koliko ja znam svakoj zeni je ostavio po stan,a imao ih covek koliko ja znam 4...a gde su svalerke..itd. sve to trba neko dobro da ispita....a maldi oficiri pored ovih lesinara i ne mogu da racunaju na ove bebefite...zakoni se prilagodjavaju trenutnim potrebama vojnog vrha....

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ljut na svog kolegu Vuka Jeremića zbog najave da će generala Zdravka Ponoša dovesti u ministarstvo spoljnih poslova

Od ljubavi do mržnje... Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac

Najava da će bivši načelnik Generalštaba, general Zdravko Ponoš, uskoro biti postavljen za pomoćnika ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića vrlo neprijatno je iznenadila čitavo Ministarstvo odbrane, rečeno je Pressu u ovom ministarstvu. Ponoš je smenjen krajem prošle godine upravo zbog sukoba sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

- Sad je potpuno jasno ko je stajao iza prošlogodišnjih napada na ministra Šutanovca. Drago nam je da je sada izašlo na videlo da je zapravo načelnik Generalštaba tada bio instrumentalizovan, zloupotrebljen i stavljen u ulogu pukog izvršioca. Očigledno je došlo vreme da se vrati usluga imenovanjem na važnu poziciju. S obzirom na to da je Ponoš jedan od najvećih zagovornika ulaska Srbije u NATO, to dosta govori i o tome kakvu politiku zapravo zagovara ministar Jeremić - rečeno je Pressu u Ministarstvu odbrane.

Lazanski: Podržavam

I vojni komentator Politike Miroslav Lazanski kaže za Press da je vrlo iznenađen najavom da će Ponoš uskoro preći u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Prelazak Ponoša je očigledna militarizacija Ministarstva spoljnih poslova, a ja svaku militarizaciju pozdravljam. Zalažem se da što više generala uđe u diplomatiju i mislim da ako se ovaj prelazak stvarno i dogodi, da će to biti jako toplo primljeno i pozdravljeno u NATO - kaže Lazanski.

Penzionisani general i predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju Ninoslav Krstić smatra da krajnju odgovornost za mešanje politike u Vojsku snosi predsednik Boris Tadić.

Zloupotreba uspešnog generala

O mogućem prelasku generala Zdravka Ponoša u Ministarstvo spoljnih poslova raspravljalo se juče i u parlamentu Srbije. Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da bi postavljanje Ponoša na mesto pomoćnika ministra spoljnih poslova predstavljalo „zloupotrebu ministra koji svojom nekompetencijom pokušava da se sakrije iza jednog uspešnog generala".

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić vidi Ponoševo zaposlenje u MSP kao još jedan „klikeraški fazon" vladajuće koalicije.

- Predsednik Tadić je smenio generala Ponoša u skladu sa Ustavom i zakonima, i to je u redu. Ali prema istim pravilima Ponoš je u roku od šest meseci trebalo da dobije novi posao, ili da bude penzionisan. I drugo, predsednik Tadić je smenom Ponoša pokazao da Vojska mora da poštuje zakone i princip nadređenosti, a sad šalje kontraporuku da je važnije biti blizak stranci i stranačkim funkcionerima. Ne znam kako će se javnosti objasniti kako to Ponoš nije bio dobar Tadiću i Šutanovcu, a jeste Jeremiću - kaže Krstić.

Vukadinović: Politika

Politički analitičar Đorđe Vukadinović navodi da eventualno postavljenje Zdravka Ponoša za jednog od najbližih saradnika Vuka Jeremića neće imati veze ni sa diplomatijom, ni sa sistemom odbrane, već isključivo sa politikom.
- Ako zaista dođe do tog postavljenja, to neće imati nikakve veze sa kompetencijama i stručnošću za tu poziciju u Ministarstvu spoljnih poslova, već sa trenutnim stanjem i odnosima u Demokratskoj stranci - kazao je Vukadinović.

U pravu si, Pajo.
I treba li uopšte podsećati kakav su doprinos dale te stotine generala u četiri rata koje Srbija nije vodila? Da li je uopšte za tih 10 godina ratova poginuo ili bar ranjen ili zarobljen ijedan oficir jugoslovenske vojske sa činom pukovnika ili većim (medju stotinak hiljada ranjenih, poginulih i nestalih)? Ili je ginula samo sitna boranija? Da li je iko čuo kako se neki general javno zalaže za poboljšanje položaja ratnih vojnih invalida i učesnika rata? Nešto se ne sećam.

General Ponoš pomoćnik Jeremiću

Autor: E. B. | Foto: FoNet | 12.10.2009. - 20:00
ponos-v.jpg

General-potpukovnik Zdravko Ponoš prelazi uskoro na dužnost pomoćnika ministra inostranih poslova Vuka Jeremića, saznaje "Blic" u Vladi Srbije.

Ponoš je do sada bio neraspoređen posle smene s mesta načelnika Generalštaba 30. decembru 2008.
- Ponoš će biti penzionisan i onda prelazi u Ministarstvo inostranih poslova. On ima dobar odnos sa Jeremićem jer su njih dvojica bili savetnici Borisa Tadića u vreme kada je on bio ministar odbrane - kaže naš izvor iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman i dodaje da će Ponoš biti zadužen za međunarodne vojne kontakte.

http://www.blic.rs/politika.php?id=115240

Ово му дође ко шамар Шутановцу.
:klap::klap:
Свака му част. Прекинуо је сарадњу са најгорим а започео сардању са најбољим министром из ДС, Вуком Јеремићем.

Јеремић је једини политичар кога поштујем из ДС а и Божа Ђелић је стручан, а ово остало Боже ме сачувај ко им је све у странци, Шутановац, Пајтић, Срђан Миливојевић, Влаховић, Слободан Милосваљевић... Не волим ни Тадића али не могу рећи да није квалитет. Он јесте квалитет али је тај квалитет прилично погрешно усмерио.

A ono najvažnije su svi izgleda zaboravili! Šta je bilo sa optužbama koje je Ponoš svojevremeno izneo? Šta se uradilo kako bi se istražili njegovi navodi?
Podsetiću vas na neke momente iz naše bliže prošlosti.
U Blicu od 25.12.08 u članku s nazivom Tadić mora da izabere, Šutanovac ili Ponoš piše kako Ponoš tvrdi da:
- nema modernizacije vojske;
- ne postoji strategija;
- vojska nije profesionalizovana;
- da velike nabavke nisu realizovane iako je bilo para u budžetu;
- da je deo novca od prodaje licence za trećeg operatera mobilne telefonije trebalo da dobije vojska;
- „država ove godine nije izvršila svoju obavezu";
- su tenderi rušeni a novi nisu raspisivani na vreme;
- traži reviziju tendera;
- da je ministarstvo odbrane krivo što je na kursnim razlikama vojska izgubila oko 400 miliona RSD;
- nisu izgradjena skladišta za municiju;
- ima više neispravnih nego ispravnih letilica;
Dakle, iako je Ponoš možda svojevremeno prekršio sistem komandovanja i subkoordinacije (za šta je i snosio konsekvence pošto ga je Tadić smenio (Ponoša), i to još pre Nove godine, njegove optužbe su ostale. A šta se zatim dešava? Ministarka finansija, Diana Dragutinović, najavila je danas da će u Ministarstvo odbrane uputiti budžetsku inspekciju , najverovatnije, u januaru ili februaru iduće godine (2009).
Pa, gospodo, gde je taj famozni izveštaj republičke budžetske inspekcije? Je li bilo malverzacija, propusta i pljačke, ili nije bilo? Jer ovako ispade da je naš najpametniji, najbolji, najsposobniji general LAPRDAO! A ako on kao najpametniji, najbolji i najsposobniji LAPRDA, šta li tek rade oni manje pametni, manje dobri i manje sposobni? Ali Jeremiću je očigledno potreban neko ko ume da LAPRDA. Makar to bio i general. :confused:

Kompenzacija: " a Sutanovac ce ti oprostiti sto te je tukao...."

pa sad kad i on krene da putuje i izjavljuje.....nece biti drugih vesti....
svi u diplomatsku akciju, evo ja se sa porodicom jav;ljam za Tajland- smestaj imam ,samo poputnina...celim putem cu da dajem izjave i tamo i nazad....Tajland ce biti peti stub nase diplomatije....

A ono najvažnije su svi izgleda zaboravili! Šta je bilo sa optužbama koje je Ponoš svojevremeno izneo? Šta se uradilo kako bi se istražili njegovi navodi?
Podsetiću vas na neke momente iz naše bliže prošlosti.
U Blicu od 25.12.08 u članku s nazivom Tadić mora da izabere, Šutanovac ili Ponoš piše kako Ponoš tvrdi da:
- nema modernizacije vojske;
- ne postoji strategija;
- vojska nije profesionalizovana;
- da velike nabavke nisu realizovane iako je bilo para u budžetu;
- da je deo novca od prodaje licence za trećeg operatera mobilne telefonije trebalo da dobije vojska;
- „država ove godine nije izvršila svoju obavezu";
- su tenderi rušeni a novi nisu raspisivani na vreme;
- traži reviziju tendera;
- da je ministarstvo odbrane krivo što je na kursnim razlikama vojska izgubila oko 400 miliona RSD;
- nisu izgradjena skladišta za municiju;
- ima više neispravnih nego ispravnih letilica;
Dakle, iako je Ponoš možda svojevremeno prekršio sistem komandovanja i subkoordinacije (za šta je i snosio konsekvence pošto ga je Tadić smenio (Ponoša), i to još pre Nove godine, njegove optužbe su ostale. A šta se zatim dešava? Ministarka finansija, Diana Dragutinović, najavila je danas da će u Ministarstvo odbrane uputiti budžetsku inspekciju , najverovatnije, u januaru ili februaru iduće godine (2009).
Pa, gospodo, gde je taj famozni izveštaj republičke budžetske inspekcije? Je li bilo malverzacija, propusta i pljačke, ili nije bilo? Jer ovako ispade da je naš najpametniji, najbolji, najsposobniji general LAPRDAO! A ako on kao najpametniji, najbolji i najsposobniji LAPRDA, šta li tek rade oni manje pametni, manje dobri i manje sposobni? Ali Jeremiću je očigledno potreban neko ko ume da LAPRDA. Makar to bio i general. :confused:

samo jos jedna od afera koje su posluzili trenutnoj svrsi---u dnevnopoliticke potrebe...naravno da nije nista ispitano kao i decenijama unazad...seti se mileta dragica,pa satelita,pa stanova,pa renoviranja 3 armije...ima toga ihaj...

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=83017&sectionId=37

BEOGRAD, 14.10.2009.

PRESS
Ministri u ratu zbog Ponoša

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ljut na svog kolegu Vuka Jeremića zbog najave da će generala Zdravka Ponoša dovesti u ministarstvo spoljnih poslova

[Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac]
Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac

Najava da će bivši načelnik Generalštaba, general Zdravko Ponoš, uskoro biti postavljen za pomoćnika ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića vrlo neprijatno je iznenadila čitavo Ministarstvo odbrane, rečeno je Pressu u ovom ministarstvu. Ponoš je smenjen krajem prošle godine upravo zbog sukoba sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

- Sad je potpuno jasno ko je stajao iza prošlogodišnjih napada na ministra Šutanovca. Drago nam je da je sada izašlo na videlo da je zapravo načelnik Generalštaba tada bio instrumentalizovan, zloupotrebljen i stavljen u ulogu pukog izvršioca. Očigledno je došlo vreme da se vrati usluga imenovanjem na važnu poziciju. S obzirom na to da je Ponoš jedan od najvećih zagovornika ulaska Srbije u NATO, to dosta govori i o tome kakvu politiku zapravo zagovara ministar Jeremić - rečeno je Pressu u Ministarstvu odbrane.

I vojni komentator Politike Miroslav Lazanski kaže za Press da je vrlo iznenađen najavom da će Ponoš uskoro preći u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Prelazak Ponoša je očigledna militarizacija Ministarstva spoljnih poslova, a ja svaku militarizaciju pozdravljam. Zalažem se da što više generala uđe u diplomatiju i mislim da ako se ovaj prelazak stvarno i dogodi, da će to biti jako toplo primljeno i pozdravljeno u NATO - kaže Lazanski.

Penzionisani general i predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju Ninoslav Krstić smatra da krajnju odgovornost za mešanje politike u Vojsku snosi predsednik Boris Tadić.

O mogućem prelasku generala Zdravka Ponoša u Ministarstvo spoljnih poslova raspravljalo se juče i u parlamentu Srbije. Lider LDP-a Čedomir Jovanović kaže da bi postavljanje Ponoša na mesto pomoćnika ministra spoljnih poslova predstavljalo „zloupotrebu ministra koji svojom nekompetencijom pokušava da se sakrije iza jednog uspešnog generala".

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić vidi Ponoševo zaposlenje u MSP kao još jedan „klikeraški fazon" vladajuće koalicije.

- Predsednik Tadić je smenio generala Ponoša u skladu sa Ustavom i zakonima, i to je u redu. Ali prema istim pravilima Ponoš je u roku od šest meseci trebalo da dobije novi posao, ili da bude penzionisan. I drugo, predsednik Tadić je smenom Ponoša pokazao da Vojska mora da poštuje zakone i princip nadređenosti, a sad šalje kontraporuku da je važnije biti blizak stranci i stranačkim funkcionerima. Ne znam kako će se javnosti objasniti kako to Ponoš nije bio dobar Tadiću i Šutanovcu, a jeste Jeremiću - kaže Krstić.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović navodi da eventualno postavljenje Zdravka Ponoša za jednog od najbližih saradnika Vuka Jeremića neće imati veze ni sa diplomatijom, ni sa sistemom odbrane, već isključivo sa politikom.
- Ako zaista dođe do tog postavljenja, to neće imati nikakve veze sa kompetencijama i stručnošću za tu poziciju u Ministarstvu spoljnih poslova, već sa trenutnim stanjem i odnosima u Demokratskoj stranci - kazao je Vukadinović.

D. ISAILOVIĆ

Копирао сам текст само због изјаве Лажањског, да ли тог трабуњатора још неко нешто пита........и у ствари ко је он осим што је сестрић ........ одређене спечене Бабускере која је многима запржила чорбу??????

General Ponoš pomoćnik Jeremiću

Autor: E. B. | Foto: FoNet | 12.10.2009. - 20:00
ponos-v.jpg

General-potpukovnik Zdravko Ponoš prelazi uskoro na dužnost pomoćnika ministra inostranih poslova Vuka Jeremića, saznaje "Blic" u Vladi Srbije.

Ponoš je do sada bio neraspoređen posle smene s mesta načelnika Generalštaba 30. decembru 2008.
- Ponoš će biti penzionisan i onda prelazi u Ministarstvo inostranih poslova. On ima dobar odnos sa Jeremićem jer su njih dvojica bili savetnici Borisa Tadića u vreme kada je on bio ministar odbrane - kaže naš izvor iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman i dodaje da će Ponoš biti zadužen za međunarodne vojne kontakte.

http://www.blic.rs/politika.php?id=115240

Ово му дође ко шамар Шутановцу.

:hahaha: :hahaha:

Још само да неког са дипломатије пребаце у министарство војно...

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=83017&sectionId=37

BEOGRAD, 14.10.2009.

PRESS
Ministri u ratu zbog Ponoša

[Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac]
Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac

D. ISAILOVIĆ

Копирао сам текст само због изјаве Лажањског, да ли тог трабуњатора још неко нешто пита........и у ствари ко је он осим што је сестрић ........ одређене спечене Бабускере која је многима запржила чорбу??????

na koju babuskeru mislis ???

Попио сам поен због неприкладног изражавања.... према владајућима......
Ко ће га зна шта више сме да се каже....
мислио сам на дотичну Биљ......Пла......, ко зна да ли је и она уврштена у забрањен речник!!!!!!!

nisam to znao...znao sam da mu je otac bivsi pukovnik...i da je bio svojevremeno drmator,te je sincic imao otvorena sva vrata...

Da ponovimo još jednom; general Kosovac, bivši pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse, kaže:
"Kada se stavi na raspolaganje, u roku od šest meseci oficir treba da bude postavljen na drugu dužnost, da mu prestane profesionalna vojna služba ili da bude penzionisan. To što nije u ovom zakonskom roku rešavan status generala Ponoša je verovatno ''silovanje'' zakona i prava, koje za posledicu ima izbegavanje demokratske civilne kontrole.", a ponavljamo jer:
Šutanovac traži da Ponoš da otkaz. General-potpukovnik Zdravko Ponoš moraće da podnese otkaz u Ministarstvu odbrane ako želi da bude pomoćnik u Ministarstvu spoljnih poslova jer Ministarstvo odbrane nema nameru da predloži njegovo penzionisanje predsedniku Srbije Borisu Tadiću, saznaje „Blic”.

Smradovi i dalje nastavljaju da:
1) svesno krše zakon;
2) naopravdano troše pare poreskih obveznika na nezaradjene plate;
3) već skoro godinu dana nastavljaju da ignorišu ozbiljne optužbe koje je general Ponoš, tada kao načelnik generalštaba, izneo u javnosti, a koje su morale biti preispitane.

Iskrši generalu Šutanovac onu rabotu! Em što mu daje platu za nerad, dade mu i stan. U centru Beograda! I još, zamislite, neće smrad van kruga dvojke. A dali skotu još i službenu vilu na korišćenje !
------------------

Stanovi za generale Ponoša i Miletića

Bivši i sadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš i Miloje Miletić dobili su prošle nedelje od Ministarstva odbrane stanove od po 96 kvadrata u Beogradu.

- Generali Ponoš i Miletić dobili su stanove u okviru poslednje raspodele od 25 stanova. Stambeno pitanje generala Ponoša bilo bi ranije rešeno, ali on nije želeo stan koji mu je ponuđen na Bežanijskoj kosi, već je tražio neki bliži centru - kažu u Ministarstvu odbrane.

Ponoš još nije razdužio ključeve od službene vile Ministarstva odbrane na Dedinju, u koju se uselio krajem 2007. godine.

Back