Geil pravi neke brze DDR5 module

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Taipei, Taiwan – May 19th, 2021 – GeIL, Golden Emperor International Ltd. – one of the world’s leading PC component manufacturers, is proud to announce the next-generation DDR5 RGB high-performance gaming memory, Polaris RGB, is ready for the upcoming DDR5 platform. The GeIL Polaris RGB Gaming Memory will be available in Q4, 2021, with capacities ranging from 16GB (16GB x1) up to 128GB (32GB x4).

Meni se cini da cemo ipak sacekati 2022. kada ce DDR5 da se prosiri. Ocekujem bar 50% ubrzanje ako ne i vise ;)

Izvor: https://videocardz.com/press-releas...is-rgb-overclocked-ddr5-memory-up-to-7200-mhz

Kako ne postoji? Postoji i te kako i proizvodi se. Ne znam koja je tvoja poenta? Procesori koji ce koristiti ovu memoriju dolaze i to ove godine.
https://uk.pcmag.com/processors/132365/intel-alder-lake-cpus-to-support-pcie-50-ddr5-ram
Ne vredi...Samo cu uleteti s tobom u konflikt a ti si admin pa..Znam kuda to vodi. Bre covece-ti pricas o BUDUCNOSTI-ma koliko bliskoj-B.U.D.UC.N.O.S.T!!! NE POSTOJE procesori-ne postoji prakticna primena-bar ne jos. to sto "ce biti"...Jos dok se to"rasiri"...Pa bre pola Srbije nema DDR4 jos... To za 2022gu je samo tvoja prognoza...Treba da naprave velik izbor maticnih ploca, procesora, pa da to udje u test faze, pa prelezi neke "decje bolesti". pa...Daleko je to od razvijene tehnologije-cak i da prakticno postoji...
Idi ukucaj nadji BILO GDE cenu za DDR 5..Nema. Jer ne postoji cena za nesto nepostojece,,,,Evo sad sam trazio bas...

U redu je,to je ipak rtelativno tu,a i DDR4,je relativno skoro poceo sa radom,pa moze da tera jos neko vreme.Mislim da ce to gejmeri da pozure za kupiti ih,a mi obicni,kad bude malo pala cena.
Nece DDR4 terati dugo kad low end ploce pocnu da se pojavljuju sa podrskom za DDR5. Kazem razlika od 50% u brzini ce sve da ubedi da
predju na DDR5. Mislim ovaj Apple-ov M1 je toliko dobar sto ima memoriju na 4266MT, to je sva tajna. A zamisli sad pocetne brzine od 4800 sa DDR5?

Nece DDR4 terati dugo kad low end ploce pocnu da se pojavljuju sa podrskom za DDR5. Kazem razlika od 50% u brzini ce sve da ubedi da
predju na DDR5. Mislim ovaj Apple-ov M1 je toliko dobar sto ima memoriju na 4266MT, to je sva tajna. A zamisli sad pocetne brzine od 4800 sa DDR5?
to su te najave brze 50%...
a posle u realnom radu, smanji neko ucitavanje sa 10-sek na 9 sek, za doplatu od 300e.
a morace i cela platforma da se menja.

Back