GeForce GT430 Leadtek 1GB vs Gigabyte nVidia GeForce GT 220 1GB 128bit

Gigabyte-ATI-Radeon-HD-65700756.jpg

XFX_HD-657X-ZHF2_ATI_Radeon_HD_6570_1GB_DDR3_650MHz_HDMI_DVI_Max_Res_2560x1600.jpg

Ako trazis grafu za gameplay ova ti je sasvim ok za budzet do 60 evra http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...owercolor-1gb-ddr3-dvi-hdmi-d-sub-128bit.html :ok:
ATI 6570

Poslednja izmena:
Čini mi se da su u nešto pogrešili u tom hwcompare rijvuvu, jerbo su naveli slabije performanse za gt220 nego što ih on stvarno imade. Ili je to neka jeftinija verzija ove Gigabyte nVidia GeForce GT 220 1GB 128bit. A grafu tražim da bih se poigrao sa naslovima poput Elder Scrolls V: Skyrim, ho, i Šogun 2: Totalni Rat. Rekoše mi da Gigabyte nVidia GeForce GT 220 može da izgura te igre na low i medium. Ajde sad molim te pokušaj iz ovih uporednih tabela koje sam napravio u pejnt da mi kažeš šta je najbolje da uzmem, uključio sam i ovu što si preporučio radeon powercolor 6570. Rekao bih ovako, iz pozicije laika, da je ona slabija od prve dve.

1zdpyqo.jpg

Vidi ovako.... Ja sam tu da te posavetujem oko graficke jer sam i sam skoro kupio novu grafu pa sam se dvoumio. Prvo sam hteo da kupi ati 5670 1gb ddr5 koja je kostalo oko 55 evra, znaci bila je best buy....
Posle dva dana dopala mi se geforce 440gt 1 GB ddr3 jer je imala bolji cip i jaci cpu kostala je oko 65 evra..
Na kraju sam kupio ati 6670 1Gb ddr3 i platio je 80 evra......
Veruj mi nisam se pokajao :) .... Iako je u pitanju ddr3 memorija mogu sve igrice da igram..... Cod mw3 igram sve na extra sa 4 x AA sa sve 40 FPS sto u opste nije malo........
Isto tako cod 4 sa 70 FPS, Gta 4 sa 35 i tako.........
Samo hocu da ti kazem ako kupujes grafu za novije naslove da ne zalis pare (20 evra ore-dole) puno znace .........
Naravno grafa treba da ti bude kompaktibilna sa procesorom........
Reci mi tvoju specifikaciju ........
Napajanje nemoj da zaboravis !!!!!!!
Moj izbor je opet ati 6570 jer je u pitanju graficka novijeg datuma..........
ima malu potrosnu elektricne energije.....
Ako bi nesto bolje kupi 7-8 evra skuplju MSI Geforce 440 gt 1 Gb ddr3....... evo link http://www.itsvet.com/proizvod/palit-geforce-gt-440-1gb-gddr3/comp_comp_vga/507/2620
Btw cenim tvoj trud sto si uradio u paint-u...........
Obavezno napisi koje ti je napajanje........

Kuku, nisam znao da grafa mora biti kompatibilna sas cpu. Mislim da je moja konfiguracija hrđava i zvuči otprilike ovako:

Intel e5300 dual core 2.6 Ghz cpu
G31M3-L-V2 majka
3 Gb ddr2 Kingston (mog'o bi ovaj ddr2 biti problem ako je grafa ddr3, čto misliš?)
za napajanje da bih saznao morao sam da otvorim kućište, piše nešto atx 500, i total output 500W max. 500 je valda sigurno dovoljno za ovu gt430, a Gigabyte nVidia GeForce GT 220 traži minimum 450W pa bi se kompjutor sigurno mučio da je nahrani, ne?

Blagodarim na pomoći.

Poslednja izmena:
Sasvim ti je ok konfiguracija :ok:
Ispunjava sve uslove za novu grafu :D
Ram memorija nema veze sa memorijom graficke...... Ja isto imam 3GB ddr2 rama a grafa mi je 1gb ddr3 memorije........
Procesor ti je ok samo sto bih ga ja da sam na tvom mes kloknuo na 3 GHz..... (nije to nista opasno i strasno za njega) a dobices vece preformanse u igricama....
Napajanje od 500 w ispunjava sve uslove ........
Maticna ti podrzava pci expres 2.0 sto znaci da je kompaktibilna sa novijim grafickim karticama.........
Sto se tice pitanja za gt220 napajanje je dovoljno, jer graficka u full loadu trosi oko 58 w sto u opste nije puno :)
Pusti tu gt 220 i kupi msi NviDia GeForce gt440 ili ati 6570.........
50904_1b.jpg

Preuzmi orthos i speedfan..... Pokreni prvo speedfan da ti se ucitaju temperature, zatim pokreni orthos da bi ti se procesor opteretio 100%......
Posle nekih 20 minuta u orthos-u slikaj temperature u speedfan-u i postavi ih ovde......
Procesor ti je sasvim ok, al treba izvuci maksimum iz njega......
Tako sam ja moj E2140 (koji je 3 puta slabiji od tvog) kloknuo na 3.2 GHz i sada mogu sve novije igrice da igram na hight sa oko 35-40 fps... (jos malo pa cu probati i BF3 :) )

Mišiš na ovaj http://www.gigatronshop.com/kuleri/cooler_master_-_hyper_tx3_-_rr-910-htx3-gp-3737
Aj razmisliću da li da da ga uzimam i da overklokuyem jerbo pravo da ti kažem shogun2 mi besprekorno radi na high i 1600*1024 (a mislim da može i na onoj 1680*...), šta će mi onda sve te brzine sa overklovovanjem. Mada kuler možda ne bi bilo lošo da promenim viš kako mi na ovom testu proca goreo.. Pa ako bih već promenio kuler, što onda i da ne overklokujem, posao od 5 min... I živeli su srećno do kraja života bla bla...

Mišiš na ovaj http://www.gigatronshop.com/kuleri/cooler_master_-_hyper_tx3_-_rr-910-htx3-gp-3737
Aj razmisliću da li da da ga uzimam i da overklokuyem jerbo pravo da ti kažem shogun2 mi besprekorno radi na high i 1600*1024 (a mislim da može i na onoj 1680*...), šta će mi onda sve te brzine sa overklovovanjem. Mada kuler možda ne bi bilo lošo da promenim viš kako mi na ovom testu proca goreo.. Pa ako bih već promenio kuler, što onda i da ne overklokujem, posao od 5 min... I živeli su srećno do kraja života bla bla...
axaxaxax.....
Tako je :ok:

Back