Gdje je granica u slobodi govora i izražavanja?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.609
Šta se tačno podrazumijeva nad pravom čovjeka na slobodno izražavanje?
Da li je sloboda govora i izražavanja neophodna i opravdana u demokratskom društvu? Da li i dalje traje borba za slobodu govora, iako je to danas sasvim normalna stvar?

Sloboda govora i izražavanja je osnovno ljudsko pravo, medjutim to ne daje pravo da se govori bez nekih moralnih kodeksa i ograničenja.. sloboda izražavanje ne garantuje pravo novinarima da pišu šta hoće, jer bi novinari morali poštovati profesionalni kodeks, a tu su i opšti interesi kao i poštivanje tudjih, osnovnih ljudskih prava..

Ipak sloboda govora i izražavanja je poželjna u modernim društvenim demokratijama a granice u toj slobodi zavise od tog samog civilizovanog društva.

U svemu tome, kao i u mnogo čemu zloupotreba u slobodi izražavanja često prelazi granice tolerancije..
..ključno pitanje je gdje prestaje sloboda govora i počinje govor mržnje?
Treba li osuditi govor mržnje, koji na najgori mogući način krši slobode izražavanja i ponašanja?

Da li je zloupotreba u slobodi govora način da se širi mržnja, diskriminacija svih oblika, vrijeddjanje, neistine, kao i širenje netolerancije..i sl smatra za prekoračenje koje podliježe krivičnom gonjenju?
Dakle, pravo na slobodu izražavanja i govora nije apsolutno, niti daje za pravo da se može govoriti sve što nekom padne na pamet..??
Kakva su vaša mišljenja o slobodi izražavanja i govora?

Po meni sloboda govora je da imaš pravo da izraziš neslaganje sa bilo kim ili čim. Ali da tako kažem na kulturan način. Nije sloboda govora ni pozivanje na ubistvo, istrebljenje, fizički napad.
Ma ja ba, vi iz Zvornika ste eksperti za ljudska prava.

Šta se tačno podrazumijeva nad pravom čovjeka na slobodno izražavanje?
Da li je sloboda govora i izražavanja neophodna i opravdana u demokratskom društvu? Da li i dalje traje borba za slobodu govora, iako je to danas sasvim normalna stvar?

Sloboda govora i izražavanja je osnovno ljudsko pravo, medjutim to ne daje pravo da se govori bez nekih moralnih kodeksa i ograničenja.. sloboda izražavanje ne garantuje pravo novinarima da pišu šta hoće, jer bi novinari morali poštovati profesionalni kodeks, a tu su i opšti interesi kao i poštivanje tudjih, osnovnih ljudskih prava..

Ipak sloboda govora i izražavanja je poželjna u modernim društvenim demokratijama a granice u toj slobodi zavise od tog samog civilizovanog društva.

U svemu tome, kao i u mnogo čemu zloupotreba u slobodi izražavanja često prelazi granice tolerancije..
..ključno pitanje je gdje prestaje sloboda govora i počinje govor mržnje?
Treba li osuditi govor mržnje, koji na najgori mogući način krši slobode izražavanja i ponašanja?

Da li je zloupotreba u slobodi govora način da se širi mržnja, diskriminacija svih oblika, vrijeddjanje, neistine, kao i širenje netolerancije..i sl smatra za prekoračenje koje podliježe krivičnom gonjenju?
Dakle, pravo na slobodu izražavanja i govora nije apsolutno, niti daje za pravo da se može govoriti sve što nekom padne na pamet..??
Kakva su vaša mišljenja o slobodi izražavanja i govora?
Pa, sve što tvoj voljeni ppicousti kaže je govor mržnje.

Po meni sloboda govora je da imaš pravo da izraziš neslaganje sa bilo kim ili čim. Ali da tako kažem na kulturan način. Nije sloboda govora ni pozivanje na ubistvo, istrebljenje, fizički napad.
da ali sloboda govora jeste stav iskazivanja mržnje...ja želim da slobodno izrazim stav da mrzim crnce...i žute...i bjele...hrvate pogotovo a srbe ništa manje..bošnjake očima ne mogu vidjeti a od polutana mi se kosa diže na glavi...žene su odvratne a muškarci odbojni a djeca ljigava i na kraju pretjerano ne volim ni sebe...jel ovo izrečeno u skladu s slobodom govora...

Ako gayevi imaju pravo da se sire ,kako onda ne moze da im se kaze da su gayevi a sloboda govora bude okarakterisana kao hejterska,pa onda ne sme nista da se kaze protiv vlasti i monopolista,protiv vakcina
lgbt je malo dete za blm...to je toliko otislo daleko da napr lika koji ima pet krivicnih prijava za napad, upucavanje gde je lik ostao invalid za ceo zivot, magerisanje, nasilnicko ponasanje i sta sve ne jos, bela policajka mu trazila dokumenta kad je bio u kolima ovaj poco da se pici sa njom izleteo iz kola (a to se u usa nikako ne radi jer ima pravo da te upuca kao zeca) i nasrnuo na nju ona povukla greskom mesto tejzera glok i oladila dileju na mestu...sudjenje zavrseno pre neki dan, na sudu nije smeo ni da se spomene njegov kriminalni cv i policajka dobila 20 godina ako se ne varam...tako da polako ce stvari da se otrgnu kontroli.

eo i onaj pijani i drogirani kosarkas sto je ubio nase dete u majamiju ako se ne varam, vozio 240 na sat u naseljenom mestu...posle provedene noci u murdelju pusten da se brani sa slobode samo da se crne dileje ne skupe i pocnu da drze demonstracije ispred zatvora jer je jadan mlad i talentovan basketas pa steta da propadne takav talenat.

Poslednja izmena:
granica govora i sloboda

danas je to poremeceno

ako kazes istinu kako stvari izgledaju to je govor mrznje :lol:

secam se teme o lezbejkama na zenama... samo sto sam postavio strucno istrazivanje u usa gde je pokazano da su lezbejski parovi x puta vise skloni pizdarijama u vezi nego hetero parovi pa se zato zahtevi za usvajanje dece kod takvih razmatra ozbiljno i cizelira jer je ne jednom bilo da su skole same trazile da se socijalne sluzbe pozabave decom iz takvih brakova jer su nemoguca...jel treba da crtam sta je bilo? korisnica lezbejka mi je zabranila da pisem na temi :rotf: da nije smesno bilo bi tuzno...na njenu stranu su stali mod i smod, ona je trazila da budu dezurne cele noci da nesto ne napisem sto bi njenu osetljivu dusu napatilo jos vise...a ja izneo sasvim jasan podatak zvanican na netu iz usa...

epilog: svi moji postovi sa te teme su obrisani na njenu urgenciju, ja bih banovan...ja izgubio verbalnu bitku sa njom :hahaha: ali ona izgubila rat jer su svi videli koja je dileja i niko sa njom nije hteo vise da prica osim par slicnih istomisljenika koji su sa njom pod libelu na istom eq nivou.

znaci nemojte o slobodi...jer to moze da prica neko ko je objektivan, a ne neko ko je zadojen i subjektivan i ostrascen...pa ako je jos i vlast da moze da cenzurise :hahaha:

cirkus.

Poslednja izmena:
lgbt je malo dete za blm...to je toliko otislo daleko da napr lika koji ima pet krivicnih prijava za napad, upucavanje gde je lik ostao invalid za ceo zivot, magerisanje, nasilnicko ponasanje i sta sve ne jos, bela policajka mu trazila dokumenta kad je bio u kolima ovaj poco da se pici sa njom izleteo iz kola (a to se u usa nikako ne radi jer ima pravo da te upuca kao zeca) i nasrnuo na nju ona povukla greskom mesto tejzera glok i oladila dileju na mestu...sudjenje zavrseno pre neki dan, na sudu nije smeo ni da se spomene njegov kriminalni cv i policajka dobila 20 godina ako se ne varam...tako da polako ce stvari da se otrgnu kontroli.

eo i onaj pijani i drogirani kosarkas sto je ubio nase dete u majamiju ako se ne varam, vozio 240 na sat u naseljenom mestu...posle provedene noci u murdelju pusten da se brani sa slobode samo da se crne dileje ne skupe i pocnu da drze demonstracije ispred zatvora jer je jadan mlad i talentovan basketas pa steta da propadne takav talenat.

Kako ste stigli od slobode izražavanja do pucnjave ?

Brzo ste evoluiralu kroz prirodno pravo i hobsovo prirodno stanje/preddruštveno stanje "svi protiv svih" ... :lol:

slicno je bilo na temi kako postati gej na psihologiji

tri a4 posta jasna kao dan sa primerima iz vajthola i eksplikacijom bez uvreda na koju je mod odgovorio kako je umeo i koji su stajali ceo dan ...posle urgencije za mojim banom...volsebno nestali jer ih isti obrisao da bi on ostao jel nenadyebiv u diskusiji sam sa sobom :rotf:

aj sto to uradio meni, nego i nekim zenama... znaci nemojte o slobodi ko boga vas molim.. da bi neko pricao o slobodi kulturi i normativima koje poseduju zrele jedinke mora sam da bude takav a ne da to praktikuje zgubidan po njegovim uvrnutim stadardima.

jadno.

Kako ste stigli od slobode izražavanja do pucnjave ?

Brzo ste evoluiralu kroz prirodno pravo i hobsovo prirodno stanje/preddruštveno stanje "svi protiv svih" ... :lol:
pa sloboda izrazavanja

kad je corkirana policajka znas sta je bilo ispred suda...sta su crnci napravili..smo falio dj kalex sa svojim reperima da pravi stimung... blm aktivan, sudije pod pritiskom znaju ako je ne osude ima da bude paljevine i pjackanje prodavnica bodenje belaca na ulicama...sad samo cekaju nekog da uapse ko je crn i oma :rotf:

ali ako, ko ih ebe ...sami su trazili kad su ih doveli da im budu roblje...sad neka vade kestenje iz vatre sa njima.

Pa ne može bre.

Ameri imaju jedan izraz "duh je pušten iz boce" - niko ga više ne vrati nazad... :zimag:
onaj ko ga je pustio moze
a svi znamo ko ga je pustio
malo ventiliranja

kao sto je u un sredinom 60tih proslog veka pusten duh za lgbt od strane jevrejskog lekara
pa ga sad polako vracaju u stare okvire, prvo u usa, a zakon o rodnoj ravnopravnosti je ne ono sto lgbt misle da je, vec samo laz da bi se stvar kanonizovala i stvar ispeglala bez buke...

vreme skida sve fleke..ne treba deterdzent za ovakve brljotine

Da li je zloupotreba u slobodi govora način da se širi mržnja, diskriminacija svih oblika, vrijeddjanje, neistine, kao i širenje netolerancije..

Jel to pitas zbog sirenje nacionalne mrznje iz SNS prema nacionalnoj manjini Rumuna u Srbiji, zbog koje je reagovala ambasada Rumunije i komisija EU

Ili to pitas zbog slikica koje deli SNS na kojima pise "planeta je tuzna" dok otima zemlju Srbima da je budzasto preda Rio Tintu

onaj ko ga je pustio moze
a svi znamo ko ga je pustio
malo ventiliranja

kao sto je u un sredinom 60tih proslog veka pusten duh za lgbt od strane jevrejskog lekara
pa ga sad polako vracaju u stare okvire, prvo u usa, a zakon o rodnoj ravnopravnosti je ne ono sto lgbt misle da je, vec samo laz da bi se stvar kanonizovala i stvar ispeglala bez buke...

vreme skida sve fleke..ne treba deterdzent za ovakve brljotine

Kao da je to prva dekadencija koja je izazvala propast neke civilizacije, carstva ili države...

To je anciklozis, opet će na ruševinama nešto izniknuti...

Back