Gde uštedeti u ovo vreme?

JimBeam007

Početnik
Poruka
1
Otkrio sam neki sajt koji se bavi poređem cena u marketima u Beogradu, www.cenoteka.rs.
Ja sam fanatik za jeftinu kupovinu generalno, gledam da uštedim gde stignem (šta ćeš, takva su vremena) pa mi je ovo došlo kao kec na desetku.

U svakom slučaju, ima interesantnih podataka, u suštini neverovatno je kolike su im marže jer ako jedan drži cenu nečega 100 dinara, zašto je kod drugog to 20% skuplje? Mene je npr. fascinirala informacija, pošto dobih u sandučetu akcijski katalog DISa "Najjeftinije u Beogradu", da čokolada Milka noisette koja je tako predstavljena ustvari nije najjeftinija! Je l' moguće da se time služe marketi, da se toliko ide na psihologiju, nešto staviš kao na akciju (i to napišeš da je najjeftinije u gradu!) i namamiš ljude da kupe taj artikal a u stvari ima par mesta gde je taj proizvod jeftiniji. Elem, interesuje me, kako se vi snalazite u ovo vreme da uštedite? Ja na primer forsiram samo velike kupovine i to kupovinu u Tempu isključivo vikendom zbog onih12% koji se dobija. Ako ne stignem za vikend da odem, idem u Rodu ili DIS. Kakve su vaše metode štednje? I da li se ispalati ići preko granice u te nabavke?

Back