Gde unovciti cek od AdSense-a?

Mislim da ne moze adsense sa paypalom. Ali generalno mozes na devizni racun. Ja godinama u Intesi imam primanje sa starog YT kanala. Nema odrzavanja, samo kada ti prvi put adsense posalje novac ~20-og, posle 5 dana moras da pozoves banku da ih pitas da li postoji transakcija, oni ce verovatno potvrditi ali ce ti reci da moras da ides do banke da potpises neke papire (posto prvi put primas od tog posiljaoca na devizni racun). Nakon toga samo 2-3 dana nakon payout issued statusa na adsensu, svakog meseca, imaces novac na deviznom bez ikakve papirologije. Nisu mi nikad do sada oduzeli ni cent, samo na poslednjoj transakciji su uzeli euro-dva.

Sa cekovima ne znam. Ovo mi deluje kao dosta laksija varijanta.

Nema ni sekiracije sto je na deviznom racunu da ce banka nesto pitati ili da ce traziti nesto vanredno. To je moj savet.

Mislim da ne moze adsense sa paypalom. Ali generalno mozes na devizni racun. Ja godinama u Intesi imam primanje sa starog YT kanala. Nema odrzavanja, samo kada ti prvi put adsense posalje novac ~20-og, posle 5 dana moras da pozoves banku da ih pitas da li postoji transakcija, oni ce verovatno potvrditi ali ce ti reci da moras da ides do banke da potpises neke papire (posto prvi put primas od tog posiljaoca na devizni racun). Nakon toga samo 2-3 dana nakon payout issued statusa na adsensu, svakog meseca, imaces novac na deviznom bez ikakve papirologije. Nisu mi nikad do sada oduzeli ni cent, samo na poslednjoj transakciji su uzeli euro-dva.

Nema ni sekiracije sto je na deviznom racunu da ce banka nesto pitati ili da ce traziti nesto vanredno. To je moj savet.

E izem ti "digitalizaciju" i rad sa bankama koje utvrdjuju razloge zašto ti neko šalje svoje pare

Banku ne interesuje puno ko ti i zasto salje pare ali poresku interesuje,banke su primorane zbog sebe da postavljaju ta pitanja i eventualno prijave poreskoj ukoliko je u pitanju neka velika suma.
Nacionalnu Službu za Zapošljavanje više ne interesuje radna knjižica i broj pečata u istoj od konkretnih firmi
već se oslanjamo na digitalnu bazu gde sve ide automatski - i tvojih par meseci i 40 godina staža od , ovaj ništa...

Hvala ti, zahfalujem

Ja imam ok iskustvo sa Komercijalnom bankom. Samo, bolje ti je da u adsence odabereš prijem preko računa. Prilikom prijema se mora izjasniti o osnovu priliva i čim se proknjiži osnov možeš da digneš pare.
Osnov uplate je nametnut od strane NBS, pošto im banka dekadno šalje podatke o svim uplatama iz inostranstva.

Pozz svima, Dali znate u opste gde mogu da unovicm adsanse cek, Koja je najbolja banka u srbiju? moze neko da mi obijasni kako to ide unovcavanje? bio bi vam zahfalan.
Obidji sve banke i vidi ko uzima najmanju proviziju. Posto su nase banke glupe, moguce da ces cekati i dve nedelje da naplate cek. Ali sve banke rade naplatu ceka u stranoj valuti.
btw predji na uplate preko bankovnog racuna, stizace ti svaki mesec isti dan i odmah ti je na raspolaganju

Obidji sve banke i vidi ko uzima najmanju proviziju. Posto su nase banke glupe, moguce da ces cekati i dve nedelje da naplate cek. Ali sve banke rade naplatu ceka u stranoj valuti.
btw predji na uplate preko bankovnog racuna, stizace ti svaki mesec isti dan i odmah ti je na raspolaganju
Većina šalteruša nema pojma o unovčavanju google čekova. Druga stvar, osim Komercijalne, nisam siguran da i jedna banka obavlja takav posao.

и сада да ми неко каже да је адсенс бољи од неке партнерске мреже?
јбт чекаш 70е да ти се накупи на адсенсу онда чекаш пет дана да ти стигне новац у банку и да подигнеш.
Кад сам давно ишао преко партнерске мреже био сам повезан аутомацски са пајпалом и одма дижем новац, штета што та ут мрежа више не постоји где си могао дневно ма колико било да вршиш исплату.

rade apsolutno svi, samo deru sa provizijom i dugo se ceka. Vec sam napisao otvori devizni racun i direkt nek ti lezu uplate.
Ne rade apsolutno svi. U vreme kada sam ja hteo da unovčim ček pre 6-7 godina, gotovo nijedna banka to nije radila, a tek sada ne rade. A što se tiče drugog dela, tu si u pravu. Treba samo otvoriti devizni račun i podesiti adsense da direktno vrši prenos.

Back