Ako bi se nalazili u visim dimenzijama (sto uopste ne mora da znaci da su automatski inteligentiji od nas), registrovali bismo ih poput obrisa, utvara, duhova i slicnih anomalija, jer zbog samog visedimenzijskog oblika ne bismo nikada bili u stanju da percipiramo njihov pravi fizicki oblik i matematicki je nemoguce ikada uspostaviti fizicki kontakt sa njima , inace hipoteticki (ako bi uzeli da je zamisao Multiverzuma istinita koja je bar meni mnogo interesatnija ) je moguce da se neki 3D "entiteti" nalaze upravo tik pored nas no nikako se ne bi moglo reci da zive na Zemlji em sto nesto sto zivi na nasoj planeti ne bi moglo biti nazvano vanzemaljcem em sto Zemljin blizanac (iako se nalazi na identicnim koordinatama kao i nasa planeta) ma koliko bio identican ne moze biti zvan Zemljom jer se nalazi u drugoj realnosti, tu se vec ulazi u filozofiju jer je i pitanje da li se i moja "kopija" kojih bi opet po teoriji tacnije ideji multiverzuma trebalo biti beskonacno moze nazvati zemljaninom. Iz cega proizilazi da vanzemaljci mogu izgledati bas kao i mi , ljudi .