Gde spavaju beskucnici?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.833
Sigurne kapsule za spavanje za beskućnike u Ulmu, Njemačka
U Ulmu, u Njemačkoj, ljudi bez krova nad glavom sada mogu pronaći utočište u novopostavljenim krevetima za spavanje širom grada. To nisu obične kapsule, već takozvana Ulm gnijezda, koja su napravljena od drveta i čelika za zaštitu od hladnoće, vjetra i vlage.
Svaka kapsula može primiti do dvije osobe i opremljena je bez kamera radi zaštite privatnosti. Umjesto toga, senzori pokreta upozoravaju socijalne radnike kada su mahune u upotrebi. To osigurava da su čiste i spremne za sljedeću osobu i da onaj tko ih koristi dobije pomoć koja mu je potrebna.
A šta je još bolje? Ova gnijezda su opremljena solarnim ćelijama i radio mrežom tako da stanari mogu komunicirati i bez mobilnog telefona.
Izumitelji Ulmer gnijezda žele pomoći onima koji nemaju pristup tradicionalnom smještaju iz psiholoških razloga ili zato što imaju kućnog ljubimca. Ova gnijezda nisu namijenjena da zamijene tradicionalna skloništa, već služe kao "posljednje sredstvo" za izbjegavanje opasnosti spavanja na otvorenom.

IMG_3937.jpeg

ovo je super...krov nad glavom puno znači a ne može ga svako priuštiti...

Nije to humanost, bar je ja ne vidim tu.
Videla sam humanost dok su ti beskućnici ( npr. kod nas ) mogli da prenoće u ulazu neke zgrade dok nisu i to zabranili.
Oterati bedu što dalje od ljudskih ( ili da stavim ne ispred reči, možda više odgovara ), za mene nikad neće biti humanost,
a pogotovo ne u vidu kaps(ul)e.

Do mene je...verujem...

Nije to humanost, bar je ja ne vidim tu.
Videla sam humanost dok su ti beskućnici ( npr. kod nas ) mogli da prenoće u ulazu neke zgrade dok nisu i to zabranili.
Oterati bedu što dalje od ljudskih ( ili da stavim ne ispred reči, mođda više odgovara ), za mene nikad neće biti humanost,
a pogotovo ne u vidu kaps(ul)e.

Do mene je...verujem...
ja bih da sam beskućnik bio srećan da imam suvu i toplu i bezbednu kapsulu umesto da spavam napolju na otvorenom...ovo je neki minimalizam...ali kad bi se kao što umri muški kaže napravilo da je skalabilno i sa javnim kupatilom i kuhinjom odmah tu pored onda bi to bilo odlično privremeno rešenje za ljude koji su ostali bez doma i prihoda..

U Ulmu, u Njemačkoj, ljudi bez krova nad glavom sada mogu pronaći utočište u novopostavljenim krevetima za spavanje širom grada. To nisu obične kapsule, već takozvana Ulm gnijezda, koja su napravljena od drveta i čelika za zaštitu od hladnoće, vjetra i vlage.
Svaka kapsula može primiti do dvije osobe i opremljena je bez kamera radi zaštite privatnosti. Umjesto toga, senzori pokreta upozoravaju socijalne radnike kada su mahune u upotrebi. To osigurava da su čiste i spremne za sljedeću osobu i da onaj tko ih koristi dobije pomoć koja mu je potrebna.
A šta je još bolje? Ova gnijezda su opremljena solarnim ćelijama i radio mrežom tako da stanari mogu komunicirati i bez mobilnog telefona.
Izumitelji Ulmer gnijezda žele pomoći onima koji nemaju pristup tradicionalnom smještaju iz psiholoških razloga ili zato što imaju kućnog ljubimca. Ova gnijezda nisu namijenjena da zamijene tradicionalna skloništa, već služe kao "posljednje sredstvo" za izbjegavanje opasnosti spavanja na otvorenom.

Pogledajte prilog 1610657
Hvala za info, znači ne mora se rentira garsonjera za arbajt...

ja bih da sam beskućnik bio srećan da imam suvu i toplu i bezbednu kapsulu umesto da spavam napolju na otvorenom...

Razumem to, i sama bih verovatno posegnula za bilo kakvim zaklonom.
Razumem sve vas, i znam da je namera najčistija i najljudskija, s vaše strane.

Moj problem je valjda što vidim i neke druge stvari...i svesna sam da delujem nehumano.

• Voli
Reactions: Tea
Čista budalaština i ja ne vidim dobar razlog da se od poreza na bogatstvo, za koje znamo da je opljačkano ne mogu da se izgrade obezbedjene zgrade i bar jedan obrok.
Da li je u pitanju primer kako bi narod mogao da završi, ako nije poslušan administraciji? Nekim debilnim ljudima koji pristaju da budu glupi da im neko ne bi uzeo posao i stan?

Čista budalaština i ja ne vidim dobar razlog da se od poreza na bogatstvo, za koje znamo da je opljačkano ne mogu da se izgrade obezbedjene zgrade i bar jedan obrok.
Da li je u pitanju primer kako bi narod mogao da završi, ako nije poslušan administraciji? Nekim debilnim ljudima koji pristaju da budu glupi da im neko ne bi uzeo posao i stan?

Dobro si primetio - primer.
Svud su oko nas primeri kako da budemo što krotkiji.
I sve pod plaštom slobode i humanosti.

Neka im, hvala.
Kao što u šali napisah, sad ću ozbiljno; Lepo ću se sama pokopati.

Opasni su i ljudi na ulici. Nadam da mogu da se zakljucaju.

Svaka kapsula može primiti do dvije osobe i opremljena je bez kamera radi zaštite privatnosti.
A ovo moze da sluzi i za prostituciju mozda?

Užas. Izgleda kao kovčeg.
Trebalo bi beskućnicima da daju pomoć u vidu smeštaja i psihoterapeuta.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.

• Podržavam
Reactions: Tea

Izgleda bolje nego kartoni pod mostovima.

Nešto razmišljam, uopšte nije čudno što je kako je.
Ako sve prihvatamo, zapitam se da li se isplati uopšte trošiti reči...
Šta može pojedinac? Eto, baš ništa sem da postane predmet prezira.
Vredi li? Mislila sam da vredi.
Budala, što bi rekao Čorba. ( teši me što sam budala za svoj ćef )

Back