GDE SPAVA SNAGA

sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

GDE SPAVA SNAGA

Svaki dan je sve teži, sve sivlji od moranja koja postaju zahtevnija. Nekima je teže, nekima malkice lakše, ali je činjenica da nikome nije lako čak ni da ustane iz kreveta ujutru. Svaki dan traži sve više snage, daha i duha. Dan za danom nestaju boje duše.......dan za danom sve veće sivilo, providnost, apatija.....duše postaju jednobojne. Bezvoljnost je bolest duha....prvi stadijum bolesti nestanka.
Kad kažete ili čujete „nemam vremena“...to znači u velikom broju slučajeva „nemam volje“ jer kad imam volje za nešto vremena ću naći.
I najvedriji duhovi podležu beznadju ...znam po sebi, a kud ćeš bolji način da naučiš.
I najjači ne mogu biti večito jaki.
I smehu treba vreme da se odmori.
Sve nas mrve dani i svakodnevnica koja je ..takva kakva je svakome od nas.

Jedini način da preživimo sve ovo dolazeće je da sačuvamo duh zajedništva, pripadanja, porodičnog, prijateljskog koji daje snagu, osmeh, podršku. Čoveka je priroda stvorila da živi u čoporu....a u okviru njega u paru. Dovoljno je što je ljudska priroda od para stvorila nepar u, na žalost velikom broju slučajeva, te nemojmo ići i protiv prirode čopora....osvetiće nam se priroda svojom samotinjom. U zajednici, kad vas život saplete, uvek imate nekog dragog ko će vam pružiti ruku i pomoći da ustanete...kada vidite osmeh drag bude vam milo ....kada se desi taj neverovatan tren da se cela soba smeje .....e, to duše halapljivo jedu....kada plačete, najvažnije je da ima ko da suzicu vidi, pruži ruku i obriše je....ili samo da ćuti i čeka da vas prodje pogledjujući i držeći u pripravnosti maramicu i rame....U zajednici nikad nije dosadno, uvek vas neko malo nervira a i vi njega....možete dati lep komadić sebe a i uzeti od nekog....obična robna razmena hahaha.
Od svega toga, od lepote zajedništva i osećaja potrebnosti koja je nesumnjivo jedna od najosnovnijih čovekovih potreba, dan dobija boju, duša se zašareni od nje, nahrani se i eto snage za stvaranje jer samo site duše stvaraju.
Svi mi volimo naše male samoće, ja prva volim svoju, ali pazimo dobro da nam one ne predju u preveliku potrebu i ne postanu veliki deo nas samih jer onda smo sebični i gubimo kontakt sa zajednicom, ljudima oko nas a to nije stvaranje već rušenje. Svi mi imamo svoje dane, obaveze, moranja...ali duši treba ventil, kakav god samo da je lep i da je hrani, nasmeje i da joj snagu da stvara...da leti jer je kao ptica...ako je zatvorimo u sivi kavez ne da neće moći da leti, nego i kad vrata kaveza otvorimo neće umeti da poleti.

16.01. sam bila na granici da napustim Krstaricu....i najjači ne mogu biti večito jaki iz prostog razloga što snaga traži regeneraciju. Kada je nema, moram pristupiti listi prioriteta. Htela sam na kraju tog dana da napišem zahtev za razrešenje moderatorske dužnosti i iskreno, pošla to da uradim tik što je prošla ponoć toga dana. Nakon toga bih otišla. Dolazim sva jako, jako tužna, jer ne podnosim nestajanje a posebno ne rušenje i odustajanje, ali nekad morate stegnuti srce, okrenuti se i otići ....kažem, dolazim naravno na moje odeljenje i nalazim čestitke za rodjendan....Mari ih je sve podenula....suze same idu i ne trudim se da ih zaustavim....moje su....uzimam vino i čitam na blic svoje obrisane blogove i komentare....na svakome ispod banera mozgalice posveta, razlog pisanja, inspiracija i snaga....čitam i plačem...oko 750 blogova, moje odeljenje, ovčari, toliko ljudi divnih...toliko toga stvorenog, živog da življe ne može biti, toliko mojih ljubavi koje su pisale i nasmejavale sopstvene i tudje tuge....ko je ovo Ljiljka ....ko? pa ti ćurko jedna....dozvolila si sebi da postaneš jednobojna....čitaj posvetu jer zbog ovakvog trena si je i napisala.
Sutradan, još čestitki....u filozofskoj kafani, na profilu, na odeljenju, na blogu....sve moji ljudi...šale na sve strane i dobro raspoloženje....telefoni zvone....posla preko glave a i gužva u kancelariji.....zajedništvo daje toliko ljubavi i mnogo ruku koje te podignu kad padneš. I naravno da sam opet plakala....kažu, što plačeš bre? Najtačnija je ova moja misao tolko duboka da mogu da se samoudavim u njojzi hahahaha

Ma neću ja.....nego....a bre, ovo mora da je klimaks (čitaj mladost) ....nikad bre nisam bila plačipi*asta....

Ma nisam tužna....da sam tužna....no sam ganuta dobrotom i ljubavlju pa se sad to nekako....bem li ga, valjda zbog ovog šućkavog vremena, prelije u suzicu...dodje mu ko kondenzacija

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

PS Dobro jutro snago :heart:....ajmo da šarenimo dan.....al prvo kafica
Mari.....tebi hvala draga jer po drugi put si me vratila...prvi put je bilo kada si došla kod mene u kancelariju glumeći da ti treba knjigovodja...:heart:

e moja draga.
ljubi te koto. :cmok2:
ps. nisam otisla..kad smo vec kod odlazenja.
samo cu se malo ogrnuti cutanjem, kao i uvek kad me rastuze dragi ljudi.
ali sve je to ok. kad nekog volis, i letenje i padanje je uvek-let.

koto;bt190449:
e moja draga.
ljubi te koto. :cmok2:
ps. nisam otisla..kad smo vec kod odlazenja.
samo cu se malo ogrnuti cutanjem, kao i uvek kad me rastuze dragi ljudi.
ali sve je to ok. kad nekog volis, i letenje i padanje je uvek-let.

Pa ti reče da ideš samo da odmoriš...ja to tako shvatila :zimag:
ljubac za tebe...sva sam spora danas....od ledja i lekića hahahaah :zblesav:

koto;bt190458:
uh, ja sam bolesna totalno.
u deset sam dosla na posao, jer sam imala neki sastanak.
ineca ne bih izlazila iz kreveta.
taka tura.

Virus te fatio...m?
fataj i ti njega
attachment.php

mene fatila ledja...opasno
mogu samo da se vrtim u krug
ko ono pašče kad juri svoj rep :zblesav:
i to samo imaginarno....:zcepanje:
a ova deca u lokalu do mene
uče engleski....i pevajuuuu....deru se
i kompjuter se dere....a komšinica, vlasnica egencije
ima glas....ne mog ti opišem taj glas
u mozak udara sestro slatka
od mali mozak kad jurne pa pravo na čelepenku udari
i sve se odbija u glavi kao ona loptica u loto bubnju:aha:
inače sam dobro :manikir:

...dodjoh kod tebe Ljiljo3xM
dodjoh
i muka me snadje
a tako je uvijek na mjesta
gdje ti je svratiti
najsladje...
Kad orlovi i vukovi
pocnu da povijaju krila i zube
Zlo i Gore
u sreci se svojoj lj u b e
...Lj3xM,
-ne moras okretati glavu
Nebu
samo malo duni u ruke
da se za gvozdje ledno uhvatis
da ne z e b u ...

Ljiljo,-po_Bogu...Ljiljana ...

faraonn;bt190471:
...dodjoh kod tebe Ljiljo3xM
dodjoh
i muka me snadje
a tako je uvijek na mjesta
gdje ti je svratiti
najsladje...
Kad orlovi i vukovi
pocnu da povijaju krila i zube
Zlo i Gore
u sreci se svojoj lj u b e
...Lj3xM,
-ne moras okretati glavu
Nebu
samo malo duni u ruke
da se za gvozdje ledno uhvatis
da ne z e b u ...

Ljiljo,-po_Bogu...Ljiljana ...

Hvala faraone što si tu,
baš na ovom blogu
dunula Ljiljka u ruke
vreo dah oprlji hladne prste
vreo dah....što životom vrišti
a otud prijateljstvo njišti
ko ati razigrani kopitom udaraju
prijatelji moji mojim ljubavima vezani
za navek svojim stvaranjem
u moju dušu, misao i reč urezani.
Jedini način da se zaustavim
je da moje nestajanje ugleda stvaranje
tako i bi z:)

Poslednja izmena:
Art Ista;bt190475:
Hahahahaha...najsarenija....pozitivna...:lol:
boje cine ovaj svet lepim mestom...boje koje vidimo i osecamo...
nema sanse tebe da proteraju...mogu samo da se pridruze...:D

Da boje duše u ovim našim slučajevima
boje reči....virtuelni ispis njihov na belom ekranu
su malena davanja koja čine velika stvaranja

Ih....ma neće me proteraju...profitabilna sam :zskace:

...ali duši treba ventil, kakav god samo da je lep i da je hrani, nasmeje i da joj snagu da stvara...da leti jer je kao ptica...ako je zatvorimo u sivi kavez ne da neće moći da leti, nego i kad vrata kaveza otvorimo neće umeti da poleti.
Nemo' da te Đavo nosi nađi neki drugi ventil, odvrni ventil na bicikli!:heart::heart:

sirijus49;bt190519:
...ali duši treba ventil, kakav god samo da je lep i da je hrani, nasmeje i da joj snagu da stvara...da leti jer je kao ptica...ako je zatvorimo u sivi kavez ne da neće moći da leti, nego i kad vrata kaveza otvorimo neće umeti da poleti.
Nemo' da te Đavo nosi nađi neki drugi ventil, odvrni ventil na bicikli!:heart::heart:

hahaah to Riada može, ona vozi biciklu.....meni zabranjeno iz bezbedonosnih razloga ...po okolinu hahahah:heart:

Bre drugarice, dumem da placem plakao bih, al...numem:manikir:
Koliko puta sam ja vec bio u slicnoj situaciji ali...zbog vas, divnih stvorenja (neke sam imao privilegiju i upoznati) sam jos uvek tu:D
Pozitivna energija je nesto sto nas vodi kroz zivot, sto je vise dajemo, sve je vise dobijamo;), bas iz tog razloga smo i ti i ja ovde:D
:cvet::cmok:

tibi;bt190646:
Bre drugarice, dumem da placem plakao bih, al...numem:manikir:
Koliko puta sam ja vec bio u slicnoj situaciji ali...zbog vas, divnih stvorenja (neke sam imao privilegiju i upoznati) sam jos uvek tu:D
Pozitivna energija je nesto sto nas vodi kroz zivot, sto je vise dajemo, sve je vise dobijamo;), bas iz tog razloga smo i ti i ja ovde:D
:cvet::cmok:

:zag::heart:

Back