Gde si bio ili Gde ces ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi i iz kog razloga se pita, ako se pita iz neke bolesne ljubomore onda izbegavam istinu jer mi nije do drame. Primera, ako odem do drugara, ili tako nesto, sto ne ukljucuje bilo kakvu vrstu nelojalnosti, a ona to iz nekog razloga ne moze da svari, razume i tolerise, onda vrdam.
Ako pita ne iz neke nesigurnosti i ljubomore, vec zeli samo da zna, i nece dizati frku i dramu, onda kazem, sto da ne, jaka stvar.

Ipak, da li smatrate za potrebnom da partnerki/partneru, sa kojim ste
kazete i gde ste bili i gde idete ili ne ?

Prvo partner (uopste bilo ko) treba da se zapita da li smatra za potrebnim da uopste pita tako nesto, jer ako iole ima vijuga u glavi znace da tim pitanjem nece dobiti nista, jer svi mi umemo da lazemo,taj .. neko moze biti samo dosadan ili naivan (u nekim retkim slucajevima cak i glup), ako imas srece pa si samo dosadan/a neces dobiti odgovor na svoje pitanje, ako si samo naivan uvek ces uredno i kulturno dobiti fin odgovor na svoje pitanje bez problema samo sto taj odgovor nece biti iskren. Ne znam za druge ali ja umem da lazem. Ako to osobi koja me konstantno ispituje ne smeta , meni je OK.

U sustini u redu je ponekad pitati iz kurtoazije gde je neko bio u kontekstu malog znaka paznje, nikako iz neke sumnje ,normalno,ali ako ja osetim cesto potrebu da se zapitam gde je neko bio ocigledno da nesto nije u redu ili sa mnom ili sa njom , vreme je za jedan mali razgovor i ako me taj razgovor ne ubedi u suprotno dosao je kraj serije. Sta cu drugo?

Prvo obicno kazem gde cu i gde sam osobi kojoj posvecujem paznju i od koje isto dobijam. Nije to da bih nekome usadio osecaj sigurnosti (iako cesto ide u paketu), vec i iz postovanja nasem odnosu. Jedni drugi planiramo i treba da se poklapamo. A kako cemo da planiramo zajednicko vreme ako ne znamo gde smo i kada smo. S druge strane ako je to pitanje preterano i ucestalo onda obicno smirujem situaciju i objasnjavam da to moze biti posesivno i da smeta nasoj vezi.

Ipak, da li smatrate za potrebnom da partnerki/partneru, sa kojim ste
kazete i gde ste bili i gde idete ili ne ?
Smatram potrebnim.
Uopšte mi nije problem da me pita, ni da odgovorim, može i da me prati, može da me proverava, može sve što hoće, jer nemam šta da krijem.
Ali, ako krenu nepravedene i neosnovane optužbe, onda tu nema šta da se priča.

Prvo obicno kazem gde cu i gde sam osobi kojoj posvecujem paznju i od koje isto dobijam. Nije to da bih nekome usadio osecaj sigurnosti (iako cesto ide u paketu), vec i iz postovanja nasem odnosu. Jedni drugi planiramo i treba da se poklapamo. A kako cemo da planiramo zajednicko vreme ako ne znamo gde smo i kada smo. S druge strane ako je to pitanje preterano i ucestalo onda obicno smirujem situaciju i objasnjavam da to moze biti posesivno i da smeta nasoj vezi.

Smatram potrebnim.
Uopšte mi nije problem da me pita, ni da odgovorim, može i da me prati, može da me proverava, može sve što hoće, jer nemam šta da krijem.
Ali, ako krenu nepravedene i neosnovane optužbe, onda tu nema šta da se priča.

Bravo za odgovore, jer upravo jeste tako..Reci gde ides i gde si bio partneru sa kojim si
znak je postovanja
i poverenja,koje naravno ne sme da se zlopupotrebi

A da vas pitam, vas koji smatrate da je u redu da se ne kaze..
Sa zenom ste ili devojkom svejedno..zajedno ste i ona odjednom ustaje ,
obalci se i izlazi iz kuce uz jedno cao duso i vraca se kroz xx sati i ulazi i kaze
cao duso i odlazi da se presvuce a vas u oba slucaja ostalja bez objasnjenja gde je bila...
i sada cete vi reci da je to ok..sasvim normalno i prihvtljivo

Meni nije, pri tom pod ovim ne smatram da neko treba non stop da ispitkuje i prati svaki korak i
uskracuje pravo na to da neko ode negde sam, ali valjda je normalno i podrzumeva se da se kaze..
duso, idem tu i tu..da se vidim sa drustvom,da zavrsim posao,ili jednostavno odoh da setam pasa..
ili idem da vozim bajs, igram kosarku, idem do kladje i slicno

Back