Postavio chovek temu i pita, gde pobeci od krize .
Gde se to moze biti bezbrizan i zasticen?
A JA KAZEM:
Ima egzistencije i ovde.
Samo nema leba bez motike.
Posla ima ,samo nema ko da radi.
Svi bi da se zaposle pa da rese sve brige,kao da brige tek onda ne pocinju.
Prave brige.
Ubedjuju nas da poljoprivredno domacinstvo ne opstaje ako je malo.
Laz.
Postoji sasvim siguran nacin da se lepo i udobno zivi na recimo jednom salasu.
Pokusaj da nas ubede da je poljoprivredno zemljiste koje su nam dedovi ostavili nerentabilni balast je propao .
Ko god ima makar 5 lanaca zemlje moze komotno da prehrani porodicu ako se opredeli da se ne upeca na bespotrebno trosenje para na gluposti.
KAZE NEKO:
Eeee...да смо слушалу деду, чували огњишта
Шта ћеш.......сви одоше у град,а коров гута дедовину
A JA KAZEM:
Bolje korov nego "Agrokor-ov"
Na korov se vratis i ocistis ...
Jednom prodato ne vratish nikad .
KAZE NEKO:
Kako ide ona izreka...
"Budala zivi gde se rodio, a pametan gde mu je dobro" ... pa tako i odgovor na ovo pitanje ... kako ko
Nerad i zelja da se zivi od provizije nacinili su od nas onim sto se prostim jezikom zove parazit.
Eufemizmi postoje i necu sad o tome ali kad se pojedinac okrene radu i postenim znojem stvori novu vrednost, onda nauci da svakog posrednika vidi kao nekog ko zivi od i neku razmazenu decu hrani pijuci njegovu krv i znoj.
Zato je nasa napacena zemlja pretnja jer moze prva da pruzi primer kako se ljudi oslobadjaju i okrecu ledja korporativnom kapitalizmu i komunizmu koji dolazi iz iste kujne i pokrene migracije iz gradova ,modernuh Vavilona ,prema prirodi selu i slobodi.
Ocekujem da se razni pruzaoci usluga nece sloziti al mravima ce svakako biti jasno sta zelim da kazem , da su cvrci dostigli preveliku brojnost i da tako vise nemoze.
I nikako ne traziti krivce u drugima ,sami smo zagrizli tu primamljivu udicu red je da se sami i otkacimo.
Gospodari i opstaju na pojavi da potreban broj cvrcaka uvek nadglasa nedovoljan broj mrava.
Preokrenimo ponekog svog prijatelja i rodjaka zavedenog pomishlju da moze u to kolo , recimo mu da mu spas lezi u vracanju mravljoj porodici.
A cvrcima onda preostaje da idu na pogodnije pashnjake.
Gde se to moze biti bezbrizan i zasticen?
A JA KAZEM:
Ima egzistencije i ovde.
Samo nema leba bez motike.
Posla ima ,samo nema ko da radi.
Svi bi da se zaposle pa da rese sve brige,kao da brige tek onda ne pocinju.
Prave brige.
Ubedjuju nas da poljoprivredno domacinstvo ne opstaje ako je malo.
Laz.
Postoji sasvim siguran nacin da se lepo i udobno zivi na recimo jednom salasu.
Pokusaj da nas ubede da je poljoprivredno zemljiste koje su nam dedovi ostavili nerentabilni balast je propao .
Ko god ima makar 5 lanaca zemlje moze komotno da prehrani porodicu ako se opredeli da se ne upeca na bespotrebno trosenje para na gluposti.
KAZE NEKO:
Eeee...да смо слушалу деду, чували огњишта
Шта ћеш.......сви одоше у град,а коров гута дедовину
A JA KAZEM:
Bolje korov nego "Agrokor-ov"
Na korov se vratis i ocistis ...
Jednom prodato ne vratish nikad .
KAZE NEKO:
Kako ide ona izreka...
"Budala zivi gde se rodio, a pametan gde mu je dobro" ... pa tako i odgovor na ovo pitanje ... kako ko
Nerad i zelja da se zivi od provizije nacinili su od nas onim sto se prostim jezikom zove parazit.
Eufemizmi postoje i necu sad o tome ali kad se pojedinac okrene radu i postenim znojem stvori novu vrednost, onda nauci da svakog posrednika vidi kao nekog ko zivi od i neku razmazenu decu hrani pijuci njegovu krv i znoj.
Zato je nasa napacena zemlja pretnja jer moze prva da pruzi primer kako se ljudi oslobadjaju i okrecu ledja korporativnom kapitalizmu i komunizmu koji dolazi iz iste kujne i pokrene migracije iz gradova ,modernuh Vavilona ,prema prirodi selu i slobodi.
Ocekujem da se razni pruzaoci usluga nece sloziti al mravima ce svakako biti jasno sta zelim da kazem , da su cvrci dostigli preveliku brojnost i da tako vise nemoze.
I nikako ne traziti krivce u drugima ,sami smo zagrizli tu primamljivu udicu red je da se sami i otkacimo.
Gospodari i opstaju na pojavi da potreban broj cvrcaka uvek nadglasa nedovoljan broj mrava.
Preokrenimo ponekog svog prijatelja i rodjaka zavedenog pomishlju da moze u to kolo , recimo mu da mu spas lezi u vracanju mravljoj porodici.
A cvrcima onda preostaje da idu na pogodnije pashnjake.