umrimuski
Ističe se
- Poruka
- 2.657
Pozzz ekipo ...........trenutno u Srbiji gde su najvece kamatne stope na devize ako neko zna da mi kaze orocio bi malo novca ...........i najsigurnije
pozz hvala
pozz hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozzz ekipo ...........trenutno u Srbiji gde su najvece kamatne stope na devize ako neko zna da mi kaze orocio bi malo novca ...........i najsigurnije
pozz hvala
Ja sam pre tri godine otvorio istu temu ovde i tada me ljudi uputili na neke banke koje su imale 5,7 kamatu jedna od njih bi i agro banka kod njih isto oko 5 je bilo i ja sam bogami za dve godine drzanja para u tri banke lepe pare podigao .......prosle godine sam zatvorio racune i podigao sve ....od kamate sam kupio skoro nov auto npr.............;i sada sam ponovo dosao do nekih para i kad ja na google trazim te neke lepe kamate i nesto ih ne nalazim pa zato reko aj da pitam ovde ....sta se desava to ...ko je ukinuo te kamate ...jesu li svi ili ...
Moras da razumes jednu stvar. Dacu ti dobronameran primer.
Na primer ako imas 100.000 eura. Orocis ih u Agrobanci na 5,7% ti na zaradjeni novac placas porez. Zatim treba da oduzmes godisnju inflaciju EURA i ostane ti cisto prava NETO dobit. Neto realna dobit je oko 1-2% maksimalno.
Pogledaj inflaciju EURA za 2012. godinu https://www.ecb.europa.eu/mopo/html/index.en.html
Dakle oko 3%. To sto si ti kupio auto i podigao lepe pare to su u stvari pare od tvoje glavnice i ako tebi to deluje kao da si 'zaradio'.
Ti da bi ostao na istom svake godine moras da "pobedis" inflaciju za tu godinu. Ima boljih i losijih godina sto se tice inflacije.
Dakle ako si 2011. godine imao 100.000 eura i ako 2012. godine nemas 103.000 eura ti si u minusu. Zato sto je 100.000 eura 2011 godine isto sto i 103.000 eura 2012 godine.
Druga stvar (vezana konkretno za tvoje pitanje) jeste to sto su Federalne Rezerve u Americi pocele da rade "pumpanje" para u sistem kako bi ubrzali Americku ekonomiju oni to zovu Quantitative Easying (mozes potraziti na netu) i svakog meseca pupmapju 95 milijardi dolara u ekonomiju (stampaju pare). Zato je novac postao mnogo "jeftiniji" nego ranije i kamate su na rekordno niskom nivou. Da li ce se to "popraviti" u buducnosti za tebe ne znam (za sve ostale to je pogorsanje) verovatno da hoce ali ja ti sad kazem to sto ti orocavas novac je pogresno i jako lose. Poslusaj me i pocni da radis licno istrazivanje vezano za stocks. Sve dok ne "zaradis" izmedju 10-15% od svog ukupnog novca smatraj da gubis pare.
svuda je isto i ne isplati se za 5%,zameni i oroci dinare za 12
ma razumem sta hoces da mi kazes ali ja se ne razumem u berzu i te stvari gde smem da se upletem u takve stvari cak ne bi smeo ni da platim nekog da to uradi za mene ipak covek mora imati bar dve cuke sa time sta radi mene zanima nesto prosto gde ne mogu izgubiti npr u pravu si sto pricas za dinar tj inflaciju ali si npr zaboravio vaznu stvar a to je da su cene automobila i nekretnina drasticno opale u zadnih 3g tako da sam zaradio ciste pare u svakom slucaju ...sto se tice mog primera
a izgleda da nema vece kamate od 3 posto koliko ja vidim
gadno je brate to uraditi neznam jesi li imao prilike ali ja sam par puta zamenio po 10k evra u dinare i u trenutku osetis kako te hartije ne vrede nista ne bi ja imao srca da zamenim vece pare u dinare i da ih orocim
pa evo vidi od prosle godine je evro isti tu oko 113-114,na milion dinara kamata je 100e mesecno,kolika god da je inflacija nema sanse da bude na gubitkugadno je brate to uraditi neznam jesi li imao prilike ali ja sam par puta zamenio po 10k evra u dinare i u trenutku osetis kako te hartije ne vrede nista ne bi ja imao srca da zamenim vece pare u dinare i da ih orocim
pa evo vidi od prosle godine je evro isti tu oko 113-114,na milion dinara kamata je 100e mesecno,kolika god da je inflacija nema sanse da bude na gubitku
"Broj učešća loših kredita privredi je od početka ove godine do oktobra povećan sa 19,1 odsto na 31,5 odsto, što predstavlja veliki problem", rekao je Dugalić na regionalnom samitu guvernera banaka i privrednika, koji se održava u Beograd u organizaciji Biznis info grupe.
On je naveo da su ukupni loši krediti datii privredi i građanima od početka godine do kraja okotobra porasli sa 16 odsto na 24,5 odsto.
i koliko kosta usluga brokerske kuce sto ce da mi zavrse sto treba itd