Gde naci dobre krvavice u Beogradu?

e moji gurmani i kuvari .krvavice su sam vrh i jos ako su sa heljdom i prirodnim crevom.kad je zapeces na kupusu prosto te strah da je probusis viljuskom .mozda maska za varenje ili doobar kisobran.jos i ako je praceno zvucnim efektom,milina .jos se trazi adresa da ne idem u srem,daleko mi.a nekad bilo i svaka kasapnica je to imala i to je bio drugorazredni prizvod,ko dzigernjaca ili svargla ili kavurma.danas retko ko kolje pa da ima materijala za krvavice.a i veliki je posao a niska cena . ovi mladi naucili samo mesiste koji inace nema nikakav ukus.ranije kad se przilo meso mirisala cela ulica .a sada gurnes nos u tiganj da omirises.

e moji gastronomi i ostali. imali ista lepse da u smiraj letnjeg dana pojedes jednu dobru belu pilecu corbicu sa dve-tri rakicine sljivke pa onda susena debela svinjska creva na zaru sa dosta luka,papricicama ljutim i dva tri litra smederevke sa sodom..ako naletis na neko zrno kukuruza u crevu to nije zbog toga sto je lose oprano vec ti je drugar,dok si bio tamo peske,ubacio.nadao se da ce kad odustanes od crevaca biti vise za njega.e nece.a ako nije stavio to zrno to je kismet .inace moj kum, za crevca kaze da ih obozava ali ga uznemirava pomisao da su ta crevca imala ruznu proslost...

nisam jos nasao krvavice.ali doneo mi laza jedno kilo dimljenih debelih crevaca.Lepota zivota.bre!tu me je omeo nacisto.izbacio iz koloseka krvavica.pomutio mi svest,ko stulicu u onoj pesmi -
.elem daklem.jedno 20 minuta tiho bariti i ostaviti jos desetak u vodi.usao sam u trosak i kupio sveze ljute papricice,nisu neke ali zbog estetike.proprzio papricice,iseko doosta belog luka i sa onim uljem iz przenja papricica prelio paprike,bacio b.luk ozgo i sirceta alkoholnog.kad vec spomenh alkohol ,naso se neki vinjak na mom putu,jadnik nije ni znao sta ga je snaslo.
crevca izvaditi iz vode da se ocede i u gusanom tiganju na jakoj vatri zapeci.inace bi ih bacio na rostilj al ajde.sitno,sitno seckani crni i crveni luk kao dodatak.moze pivo moze ko sta oce,ja smederevku. ceo ovaj ugodjaj bih nazvao : "Cekajuci krvavice".

Back