Gde mogu da prodam besplatne akcije?

Prosle godine su kupovali akcije za 500 e.Ja htela da prodam,ali mi nisu dali ovi moji iz kuce.Izdajice.

Niko nije kupovao akcije za 500 evra, vrati se pogledaj moj post iz tog doba, tadasnja racunica je bila da ce akcije po prispecu vredeti oko 350e, sto znaci da je realna kupovna cena bila ta,umanjena za kamatu do procenjenog prispeca. A te price se pricaju u narodu,ali niko nije malouman da plati nesto sto se odma znalo da toliko vredeti nece.

Niko nije kupovao akcije za 500 evra, vrati se pogledaj moj post iz tog doba, tadasnja racunica je bila da ce akcije po prispecu vredeti oko 350e, sto znaci da je realna kupovna cena bila ta,umanjena za kamatu do procenjenog prispeca. A te price se pricaju u narodu,ali niko nije malouman da plati nesto sto se odma znalo da toliko vredeti nece.

Sta pricas bre,puni Zr oglasi bili sa tim o kupovini.

Trenutno sam kratak sa novcem, prodajem razne stvari pa bih da prodam i besplatne akcije od javnih preduzeca. Zna li neko gde to mogu da uchinim?

Nemas potvrdu da si vlasnik neke besplatne akcije, jer ono sto si dobio/la u posti je potvrda da imas pravo na besplatne akcije i kao takvo ne moze biti prenoseno trecim licima za nadoknadu, cak mislim da su za takve prekrsaje predvidjene sankcije.
BTW, akcijama pa i tim besplatnim se trguje (kupuje, prodaje) na berzi i to cine ovlasceni posrednici u vidu brokera za odgovarajucu naknadu u vidu brokerske (berzanske provizije).

Možeš da ih pokloniš da sve bude onako kako si ih i dobio.

JA ih nisam ni dobila:eek:
Kao sto nije ni jedan moj poznanik, koji je po njima "raseljeno lice s Kosova" iako Kosovo u zivotu nije video, ulozio zalbu, prikupljao danima neke papire da dokaze nedokazivo (izbeglicki status) ali, nikad nije dobio resenje na zalbu!

Dakle, sta da prodam kad nista nisam ni dobila:rtfm:

ne možeš to da učiniš, niti si do sada mogao - akcije građana još uvek nisu upisane u centralni registar hartija od vrednosti.
ti imaš pravo na podelu akcija, ali nikakve konkretne akcije (od tih "dinkićevih") za sada nemaš, zar ne?
akcije se inače prodaju isključivo preko članova berze: brokersko-dilerskih društava i ovlašćenih banaka.
ponude za prodaju su bile usmerene na to da ponudioci na prevaran način zarade novac na ime "manipulativnih troškova" koji se plaćaju unapred, i o tome je bilo upozorenja u sredstvima javnog informisanja.
u istima su i najave da ce građani besplatne akcije dobiti u prvoj polovini naredne godine, bez obzira da li će do privatizacije preduzeća čije su akcije namenjene za "deljenje" doći ili ne: http://www.b92.net/biz/besplatne_akcije/index.php?nav_id=383699

Poslednja izmena:
ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА НИС -А
17. септембар 2009.

"ImageСиндикат Нафтне индустрије Србије и Удружење будућих акционара ове компаније затражили су од Владе Србије да у складу са законом поделе акције грађанима, запосленима као и бившим радницима, рекао је председник Синдиката Горан Тракић и подсетио да је рок за поделу бесплатних акција био 10. августа. Српска Влада је недавно усвојила одлуку о преносу акција Нафтне индустрије Србије. Према тој одлуци предвиђено је да сваки грађанин добије пет акција, а номинална вредност акције износи око 5 евра. За запослене примењиваће се одредбе Закона о бесплатној подели акција. Прилог Јелене Миленковић."
...

"Влада Србије, недавно је усвојила одлуку о преносу акција НИС-а грађанима и радницима ове компаније и најавила ускору поделу. Тим поводом, недавно су се огласили поједини брокери који нуде савете и услуге грађанима за трговање акцијама и наплаћују је око 30 евра. Министартсво економије и регионалног развоја упутило је савет грађанима да не траже поноћ од непознатих брокера јер ће све што буде потребно за трговање акцијама НИС-а отганизовати држава и цео поступак биће бесплатан."

Оpširnije

Izvor: www.glassrbije.org

Back