Gde kupovati najjevtinije?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Pozdrav! Evo navodim tri velika hipermarketa u Beogradu - Tempo, Roda CC i Hiper Cort! Mene zanima, dali je iko od vas skontao gde je od ova tri marketa najjevtinije kupovati? Treba uzeti u obzir to sto je u Tempu vikendom popust na kasi 10%, u Rodicu je za racune preko 3.000 takodje popust od 10%, a u Hiper Cortu veliki broj artikala nije na akciji i samim tim su na kasi jevtiniji za 10%. Ja sam se potpuno pogubio u matematici i vise ne mogu da odgonetnem gde tacno da idem da kupujem. Da li je iko od vas bio u fazonu da fiskalni iz jednog marketa odnese u drugi i uporedi cene? Znate kako je....bitan je svaki dinar!!! :sad2:

....kad idem da kupujem na veliko, što je retko, jer nikad baš nemam toliko
para da mogu da nakupujem za duuužiii period, onda idem u Tempo...u ta
dva druga nisam išla, nisu mi nikako "na ruku"...
...ali sam zato upoređivala Maxi i SOS radnje razlika je dupla..tako da ko
god može i ima u blizini SOS radnju ja je preporučujem...uvek im je sve
sveže...prosto zato što imaju veliki promet..i što je sve više sirotinje..eto..:(

Nisam nikada isao u taj SOS market...ne zato sto nisam sirotinja (o, da, jesam) vec zato sto mi nije nikako usput...da li se tamo isplati i da li se moze ici u kupovinu na veliko? Ja kada idem u Tempo i ostale markete, to nije kupovina za 6 meseci unapred..to se zna sta se kupuje - nesto od hemije, eventualno pelene, toalet papir, poneka pastetica i tako to...da cisto frizider ne bude prazan....

Nisam nikada isao u taj SOS market...ne zato sto nisam sirotinja (o, da, jesam) vec zato sto mi nije nikako usput...da li se tamo isplati i da li se moze ici u kupovinu na veliko? Ja kada idem u Tempo i ostale markete, to nije kupovina za 6 meseci unapred..to se zna sta se kupuje - nesto od hemije, eventualno pelene, toalet papir, poneka pastetica i tako to...da cisto frizider ne bude prazan....

...razumemo se, šta je sa pelenama tamo stvarno ne znam, odavno sam izašla
iz toga..a mislim da ih ni sad ne bi kupovala, već prala kao što sam i onda kad
su mi trebale za decu...a ostalo možeš da kupiš kolko hoćeš, niko ti ne brani,
i ne veruje da bi iko pravo pitanje...jeste puuunoooo jeftinije...i ima bar 1 market
u svakom kraju grada....

Ne mislim na kolicinsko puno kupovanje...nego da li otici tamo na malo vecu kupovinu , tipa meso, hemija, klopa, nesto za pice od sokova? Da li se isplati ili se cimati u hipermarkete? Ja samo dok sa Dusanovca dodjem do jednog od hipermarketa ja potrosih goriva bar za neku stavku...

...isplati se...ja sam upredila Maxi i njih..tako što sam sačuvala račun
iz Maxija pa iste stvari kupila u SOS radnji, znači svaga po malo da ne
bude prazan frižider...i prošla sam DUPLO jeftinije....

...u Tempu nisam bila odavno...

Pozdrav! Evo navodim tri velika hipermarketa u Beogradu - Tempo, Roda CC i Hiper Cort! Mene zanima, dali je iko od vas skontao gde je od ova tri marketa najjevtinije kupovati? Treba uzeti u obzir to sto je u Tempu vikendom popust na kasi 10%, u Rodicu je za racune preko 3.000 takodje popust od 10%, a u Hiper Cortu veliki broj artikala nije na akciji i samim tim su na kasi jevtiniji za 10%. Ja sam se potpuno pogubio u matematici i vise ne mogu da odgonetnem gde tacno da idem da kupujem. Da li je iko od vas bio u fazonu da fiskalni iz jednog marketa odnese u drugi i uporedi cene? Znate kako je....bitan je svaki dinar!!! :sad2:

Ne kapiram kako se pogubis i ne zapamtis gde je koji proizvod jeftiniji..to ne mozes raditi tako jer se menjaju cene nonstop po akcijama..tako da trebas pratiti reklame i prospekte..kupovati na vise i na duze..iako ti daju tih 10% opet u metrou moze biti proizvod jos jeftiniji..nekad univerexport ima nesto jeftino..kazem nije tesko ako se zna proizvod koji se kupuje..i uvek trazis taj isti

ja jesam,`familija` i `maxi`...razlika po artiklu od 20d nije mala.familija je ubedljivo najeftinija (prehrambeni proizv.i hemija)

Zna li neko gde u Mirijevu ima ta sos radnja:bye:
E ovako!
Ako je postojala neka JABUKINA samoposluga u Mirijevu,onda ti je tu i SOS market.
SOS Market je preuzeo JABUKINE prodajne objekte.
konkretno posto sam ja na Konjarniku,imam u blizini 3. SOS marketa,par MAXI-a,IDEE,RODU,VERO...
Najjeftinije jeste kupovina u SOS marketima,ali naravno ukoliko se kupuju hrana i pice.Hemijski proizvodi su im odprilike oni koji nemaju prodju po vecim trgovinskim lancima,pa vam stoga preporucujem, hemiju ipak kupovati u proverenim prodajnim objektima tipa mega marketa.

Uso ja jednom u taj sos i slaba je ponuda..ono moze se kupi nesto za grickanje ostalo je neka robna marka koju bar ja ne koristim
U principu,oni imaju dane u nedelji kad dobijaju robu,ako je SOS na prometnijem mestu onda se ono sto valja brzo rasproda.
Penzioneri i te kako prate koji su to dani, a i informisu se kod prodavaca kad sta stize.
Kao sto sam vec rekao pregranbeni proizvodi su im OK,hemiju treba izbegavati u sirokom luku.

Maxi je najskuplji,20%sigurno u odnosu na sve druge a ponuda je najslabija,imas dve vrste omeksivaca za ves pa biraj..:roll:Hemija je najskuplja ubedljivo.
Vero je dobar za neke kupovine,ciljane sto bih ja rekla jer imaju u ponudi nesto sto nemaju drugi ali je takodje jaci sa cenama.Idea je skuplja u odnosu Tempo i Cort prilicno,i imaju svoju robnu marku koja je jedino konkurentna sa cenama.
Ja kupujem u Rodicu u poslednje vreme kada kupujem na veliko ( u smislu da punim frizider,ostavu sa sokovima, kucnu hemiju, bla bla...) i pravila sam poredjenje u odnosu na Tempo..sta ja znam,razlike su neznatne.
Meso je u Hiper Cortu jeftinije sto je i logicno jer oni imaju svoju klanicu.
Roda ima bolje cene ,to je ona na auto putu,u odnosu na Rodic u Omladinskih brigada..Oni imaju vise kategorija marketa..super market,mega market,hiper market,pa i od toga zavisi.
Tempo i Hiper Cort su najjeftiniji,i gadjaju se sa cenom u smislu da je Plazma u Tempu 106 a u Cortu 104 ali je zato u Cortu Jaffa 107 a u Tempu 105 din.
Lupila sam cenu ali to je odnos...
Po meni treba pratiti akcije,flajere koje dobijate u sanducicima ne bacajte,stvarno su korisni kao informacija.
Univer Export je trenutno najjaci sa mesom i sredom je akcija a oni su kupili Backu Topolu i imaju robnu marku Bas bas,cini mi se.
Udavila sam,ali smatram da ko ima kola a zivi od plate treba da prati i kupuje razlicite stvari na razlicitim mestima.
Na 10000 din u Tempu ,u Maxiju je 12 000 i jos kad dobijes popust vikendom 10% to je tri ustedjene hiljade:)

U SOS marketu ima Moka smrznuto pecivo koje je odlicno i kosta 50-60 din pola kg.A odlicno je.I vise od toga..Ja sam jednom kupila na Karaburmi u Pere Cetkovica cini mi se,tako kod crkve i toliko sam ih hvalila da su sve moje prijateljice otisle u naredna dva dana i verovatno pokupovale citav kontigent.:mrgreen:
Takodje sam tada kupila pecenicu za 560 din recimo,sto je najjeftinije ubedljivo u gradu.A tu nema prevare,nije dakle neka preradjevina.U SOS nikada ne bih kupovala prasak za ves recimo...

....nisam ni je kupovala prašak za veš i ostalu hemiju, ali ako kod njih uštedim
na hrani, svo suhovmenato im je neuporedimo do drugih...mlačni proizvodi takođe,
eto i to pecivo koje ja nisam kupila ali sam čula...onda mogu sebi da priuštim
ariel..i bolji oplemenjivač, šampon, pastu, i ostale potrepštine, taman ostane za
to...a i to nije nešto što se troši baš brzo kao hrana...
..e, da imaju i sveže meso..samo treba pitati kojim danima stiže...takođe je
povoljnije....

s obzirom da jos nisam krenula u obilazak velikih hipermarketa, ono sto mi je u blizini sam analizirala
povoljni za kupovinu su Rodic i Idea
Maxi je najskuplji od svih, ali su uveli Premia proizvode koje prodaju po nizim cenama u odnosu na isti artikal nekog naseg proizvodjaca
Robna marka im je skroz ok, uzimala sam sto-sta, i nije fusiranje
I Ideina robna marka K+ je ok, a cene su relativno povoljne
Ono sto mi se u Rodicu ne svidja je ambijent i cekanje na kasi od po pola sata, kao i u Idei takodje, mene to jako smara i spremna sam da odem ako mislim da gubim previse vremena
Nekad po ceni i da platim skuplje idem na to da stedim vreme
Ukoliko se ne ide u bas veliku nabavku, meni se apsolutno ne isplati da obilazim sve te markete i placam gorivo

Kad sagrade i otvore Metro kod nas u kraju, eto mene tamo kolima za 7-10 min, i Bog da me vidi

U SOS marketu ima Moka smrznuto pecivo koje je odlicno i kosta 50-60 din pola kg.A odlicno je.I vise od toga..Ja sam jednom kupila na Karaburmi u Pere Cetkovica cini mi se,tako kod crkve i toliko sam ih hvalila da su sve moje prijateljice otisle u naredna dva dana i verovatno pokupovale citav kontigent.:mrgreen:
Takodje sam tada kupila pecenicu za 560 din recimo,sto je najjeftinije ubedljivo u gradu.A tu nema prevare,nije dakle neka preradjevina.U SOS nikada ne bih kupovala prasak za ves recimo...

:lol: Ova prodavnice je meni najbliža :lol:
Što se suhomesnatog tiče, pojedite ga odmah, sutradan će se pokvariti. Ne razumem se mnogo u kvalitet suhomesnatih proizvoda, ali ovi se nečini baš najboljim, kao da nisu dovoljno osušeni.
Baš ću sutra da kupim to pecivo.

Back